Посланик Макаров: Турски поток – вероятно през България

Успешна година в българо-руските отношения, отчете той
Обновена: 12 дек 2018 16:33 | 12 дек 2018 15:00, Анисия Иванова
176
Посланик Макаров: Турски поток – вероятно през България
Снимка: архив Reuters

"Турски поток вероятно ще минава през България", зяяви руският посланик Анатолий Макаров на пресконференция в София.

Той допълни, че газопроводът е един от ключовите проекти за Москва, но няма официална информация, че тръбата ще се пренасочи от Турция към Гърция за Италия.

Такава информация се появи по-рано след среща на руския президент Владимир Путин с гръцкия премиер Алексис Ципрас.

Още по темата

Макаров каза още, че срещата между гръцкия и руския лидер няма окончателен характер и решения, а просто разговори.

Дипломатът отбеляза, че Русия отбелязва изключително успешна година в българо-руските отношения, тъй като от много години насам за първи път Русия последователно са посетили българският премиер и президент, съобщава "24 часа".

Посланик Макаров допълни, че Москва и Брюксел работят съвместно по изработването на нова директива, в която да бъдат включени проектите "Турски поток" и "Северен поток 2".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
13
 
5
 
! Отговори
България решава преди 5 години
Дали руската тръба от "Турски поток" ще премине през България го решава българският народ , а не руската компания "Газпром".
88
9
 
3
 
! Отговори
и сега кво преди 5 години
Преди руснаците декларираха повече газ на границата с Украйна и на изхода все имаше по-малко от очакваното. Украинския народ плащае за да транзитира руска газ по своята територия. С тези пари Русия финансирае Донецката и Луганската престъпни групировки. Сега на нас ли ще се падне участта да ги финансираме или са намислили да ни пращат диверсанти с подводници?
87
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе тия "умници" не престават да виятако я нямя тръбата няма и газ турция е почти до азерите ама не разчита нито на азерски нито на катарски газсамо нашите гербоджендъри надуват балона с азерски и може би марсиански газгерманците те много зле карат втори поток- ще стават роби нацяло до сега бяха на половина- ***, по *** найтъп, безумно ***, алчен гелбераски близач на краварски ***- и постоянно плюят защото това дето го *** много ги кефи
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
140 години - стигат !
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне на Украйна 2019 и свършва договора а с него и робството.затова порошенко беше заедно с банкянското папуасче при ердоганза турски поток щото като спре тръбата от русия ще се захранва от българия пак с руска газ всичко се прави пак за украйна а не за насту екрите газ пи.каят като им кажат че ще спрат транзита през украйнасега ако не беше спрян южние - парите около 400 милиона дето ги взема украйна щяха да са при нас- ама где толкова акъл
84
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 92Тъпчо, на всяка цена трябва да спасяваме Украйна защото ние сме следващата жертва на руския агресор. Това ти не можеш да го сванеш с полирания си мозък.
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сороските самарянчета много загрижени за русия бре сълзи роняти ред со.полиа за нашите деца нито дума- има много за окачване по стълбовете
82
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръбата е изгодна за Русия понеже иска да удуши Украйна.Да се докаже че тая тръба е изгодна за България. Какви са рисковете и т,н,само това изказване е достатъчно за да разбереш колско струват *** на сорос и банкянския папуасзначи ние ще спасяваме украйна като сме до шията в лай..всеки народ си гледа интереса ако е народако са мър.ши като нашите 80 % *** спасяват някой друг
81
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин затри наследената допотопна индустрия от СССР и направи 140 милиона заложници на цените на нефта и газа. Сега руснаците се разтърчаха да търсят балами да ги обвързват с 20-30 годишни договори за доставки на газ при условие че никой не знае какви ще са цените след месец. Руснака да отива на газовата борса и там да се състезава с другите доставчици да не се прави на тарикат и да търси подкупни чиновници както в България и Украйна. Поне на Украйна 2019 и свършва договора а с него и робството.
80
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посланик Макаров да си взема турския поток под мишницата и да се омита от България. Не ви искаме нито меда нито жилото. Отивайте да си предлагате газовите дрънкулки стъкалца и огледалца на аборигените в Австралия може и да ви повярват и да ги хванете за роби.
79
13
 
7
 
! Отговори
сетиха се преди 5 години
Като прекара тръбата директно до Турция, Русия се лиши от рекордно ниските такси за преминаване на газта през България. Сега се усетиха че не им отърва и пак започнаха да притоплят Българо - Руската дружба.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ппТранзитната такса по суша е една, разходите под вода са в пъти по-високи. та нищо няма да спестим.
77
2
 
2
 
! Отговори
пп преди 5 години
До 76 Терсенетои до сега минаваше през Украйна и Румъния. Даже ще се спести една транзитна такса.)
76
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските интереси не съвпадат с българските.Не може да работим само за руските интереси.Все пак сме българи.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръбата е изгодна за Русия понеже иска да удуши Украйна. Да се докаже че тая тръба е изгодна за България. Какви са рисковете и т,н,
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Успешна година в българо-руските отношения, отчете той ..."".....................разбирай - лоша година за България
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77НАТО е от Гърция, САЩ, Англия, Франция. Гърция и НАТО ни нападат за да помагат на Сърбия за Македония.
72
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпуснахме питомното, сега се молим и правим мили очи на руснаците за дивото.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има, има от къде да мине, не се притеснявай.
70
7
 
7
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 5 години
Патока, Нема от къде да Мине, другаде, освен през България!За да Мине обаче..... ТРЕБВА ДА СИ ПЛАТЯТ!!!!ЗА "братски дупе", Обаче---НЕМА ДА СТАНЕ!БЪЛГАРИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ и Ясни Договори!!!!/.... в ЕВРО----НЕ в рубли и червонци. /