Реал отново стъпи на европейския връх, 15-а Ушата във витрината

Белият балет надделя над Борусия Дортмунд
Обновена: 2 юни 2024 00:02 | 2 юни 2024 00:01, Александър Попов
26
Реал отново стъпи на европейския връх, 15-а Ушата във витрината
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Реал Мадрид спечели Шампионската лига, след като победи Борусия Дортмунд с 2:0 на финала. Футболистите на Карло Анчелоти вдигнаха за 15-и път Ушатата след голове на Карвахал и Винисиус.

Германците започнаха по-добре двубоя и през първото полувреме на няколко пъти имаха добри положения да открият резултата. В 21-ата минута Карим Адейеми бе изведен сам срещу Тибо Куртоа, премина го, но избяга много встрани и ударът му бе блокиран. Три минути по-късно удар на Никлас Фюлкруг срещна лявата греда на Куртоа.

Така се стигна до 73-ата минута. Тони Кроос центрира от ъглов удар, Дани Карвахал изпревари Никлас Флюкруг и с глава изпрати топката неспасяемо в мрежата на "жълто-черните".

"Белите" решиха изхода от срещата седем минути преди края на редовното време. Ян Маатсен допусна грешка при изнасянето на топката, Джуд Белингам овладя и изведе Винисиус, който с премерен удар удвои резултата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
2
 
! Отговори
БАРСИЛ ФЕН преди 4 седмици
Каталуния от Монголоидната раса на Волжско-Камският ЦСКА българин ЛЮТВИ МЕСТАН дето не пропускал нито един мач на ЦСКА в София и провинцията дето на 14 декември 2023 основа ИСЛЯМИСТКА ПАРТИЯ с думите цитирам го:"БЪЛГАРИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ДЪРЖАВА"
15
0
 
5
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
некой пак е пил цела нощ и после е седнал да твори. ушата работа
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
20% от индианското злато, пренасяно с кораби за Испания през 15 в., е потънало в Карибско море или е откраднато от английски пирати. Другата част благополучно е достигнала до Испания и разпределена по различни пера. Едното от тях е Реал, футболен отбор от гр. Мадрид. Искам само да ви кажа, че Реал играе за да бие, а другите играят срещу него, за да не ги бият. Така и снощи, Борусия се стараха, имаха положения, всичките от засада+ гола. Изкл. Адейеми. Съдиите? Пишете факти. Така, бития бит....
13
2
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 седмици
Вече и значя кои ще са борят за Златната топка таз година ..Крос50%(Германия сигне 1/2 на ЕП ),Винисус-40%(Копа Америка) и Белингам 10% (ако Англия стане шампион)
12
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пак ли тия? Едни и същия си играят и печелят. Едно време е имало истинска конкуренция а сега само наливане на пари.
11
5
 
3
 
! Отговори
РеалМ преди 4 седмици
Хехехе ;]
10
16
 
14
 
! Отговори
Путин преди 4 седмици
Нещо взеха да ми омръзват тези... Ще попитам Белоусов за колко време един "Циркон" може да стигне до Бернабеу.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И рубладжийте са гледали МАЧ.
8
12
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
това беше най-скучният сезон. нищо интересно не се случи, реал печели а борусия губи, това сме го виждали милиони пъти вече. от уефа е време да си намерят нови сценаристи
7
25
 
13
 
! Отговори
RED MACHINE преди 1 месец
Никой не го интересува ВАРдрид, освен 7-11 годишните им фенчетата. Само деца могат да бъдат фен на медийното комерсиално отборче...
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По колко милиона вземат тия ритнитопковци - и кой им плаща :)))
5
20
 
20
 
! Отговори
Ром"с преди 1 месец
Докато е словееца е шеф на УЕФА ,то Реал ще взима купата на ЛШ ..ОТНОВО СЪДИЯТА бе на страната на Реал,не че Борусия бяха по-добрите ,но и Реал не бе по-добрият отбор .За разговори и нарушения за едните има жълти картони,за другите няма ... Следващата година УЕФА направо да връчва и следващата година купата га Реал..много страхливи тез от УЕФА ..Перес като бе ги заплашил ,че ще извади Реал от УЕФА или ще направи суперлига..то всички съдии за тяз само свирят...и да печелят Златните топка от Реал
4
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То беше ясно накъде вървят нещата още след като спестиха червен картон на зъбатия селляндура Джуниор срещу Лайпциг. Бутането продължава с пълна сила, превърнаха футбола в повърня.
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
успяха с ромските номера на джипсито Винисиус
2
12
 
32
 
! Отговори
Емиии, преди 1 месец
Реал са си Реал. Манталитета им е шампионски. Втората половина на второто полувреме вдигнаха скоростта и Борусия издъхна. И все пак браво на тях. Играха със сърце и се раздадоха докрай.
1
24
 
16
 
! Отговори
Фен на Реал преди 1 месец
Специално благодарности на съдийската колегия! Без тях това нямаше да бъде възможно!