След самоубийството на Чане: Акцията срещу него - и успешна, и не!

МВР да не я превръща в медиен успех, обясни той
Обновена: 30 май 2019 09:03 | 30 май 2019 09:03, Петя Славова
100

"Надявам се този път ръководството на МВР да не се опитва да превръща акцията в поредния медиен успех, защото тя е успешна частично. Половината от нея е провал. И е провал именно в управленската си част, тъй като стана ясно, че в МВР липсва разбиране за оперативна работа", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.
Още по темата

"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той.

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици Стоян Зайков, беше открит в района на Долна баня снощи. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи по-рано на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Савов бе категоричен, че сега, когато Зайков вече не представлява опасност за обществото, трябва безпристрастно да се разрови целият случай.

"МВР трябва да излезе и да даде информацията на хората такава, каквато е в действителност. Те имат право да знаят истината", допълни той.

По думите му реален отговор обаче ще се получи едва тогава, когато започне по-мащабно разследване на бизнеса, с който се е занимавало семейството.

"Интересно е как един човек, извършил подобно престъпление и укривайки се 20 дни от органите на реда, накрая се самоубива с ловна пушка... Това определено подлежи на доказване. Тъй като Зайков беше изтеглил всичките си финансови средства, аз лично смятах че този човек отдавна вече не е на територията на България", отбеляза криминалистът.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 10 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
29
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Представете си ако народа доброволно трябва да дава пари за полицията а не насила както е сега,какво щеше да се случи с тази тълпа,наричаща се "полиция"тези същества който не вършат работа за пет пари и се имат за нещо изключително,щяха да умрат от глад.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панелни плъхове- Ъррр у лево!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не знае защо Зайков ще убива 3 човека и пос.е ще се крие в гората ако е планирал убийствата е щял да се подготви как да ги извърши убива 3-мата скрива труповете, докато се установи тяхната липса вeче ще е в Австралия да речем. Май не e много умен тоя Зайков и май не той е убиеца, навсякъде на ачика да изплуват трупове водещи към него.
5
2
 
39
 
! Отговори
факт преди 5 години
Каквото и да се е случило,народа отдавна е загубило вярата и доверието в МВР и полиция,тези структури с огромен бюджет и личен състав не работят както народа иска.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Те всеки път се самообиват.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба."Той започнал да стреля по тях, а те му отговорили с предупредителна стрелба? ахахаххаКакво трябва да стане според полицейския закон за да отвърнат на огъня- да ги заплашва с РПГ?
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста намирисва тая работа. Открил огън и после се самоубил... Няма особена логика. Как така бягаш в продължение на 20 дни, умело се укриваш и изведнъж сам си пускаш куршума. И версиите постоянно се менят - първо бил стрелял по граничен полицай, сега пък го били обградили, чул се бил изстрел, бла бла. Ако е вярно това, което твърдяха дни наред - че ползвал гладкоцевно оръжие, от раната още на пръв поглед може да се разбере дали се е застрелял с такова или не. МВР-то е няма такава пародия.
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм убеден, че той е извършил убииствата!