През 2021 г.: Най-богатите още по-богати, скок на състоянието им с над $400 млрд.

Най-големият печеливш е Илон Мъск
48
През 2021 г.: Най-богатите още по-богати, скок на състоянието им с над $400 млрд.
Снимка: БГНЕС

Най-големият печеливш за годината е Илон Мъск, който започна 2021г. с нетно състояние от 156 млрд. долара и я завърши с около 277 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Основателят на Tesla заяви, че планира да плати повече от 11 млрд. долара данъци.

Печалбата на Мъск от 121 млрд. долара е по-малка от 140-те млрд. долара, които той спечели през 2020 г., но е повече от достатъчна, за да го направи най-богатия жив човек в света.

Най-близкият му конкурент и друг милиардер - Джеф Безос, ще влезе в 2022 г. с богатство от 190 млрд. долара. Това е само 4,5 млрд. долара повече от това в началото на миналата година.

57-годишният мъж, който се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор на Amazon през юли, сега прекарва по-голямата част от свободното си време във ваканции с приятелката си Лорън Санчес. По Коледа двойката беше заснета от папараци на яхта в Сейнт Бартс.

През 2020 г. основателят на Facebook Марк Зукърбърг увеличи състоянието си с близо 25 млрд. долара. По данни на Bloomberg той е капитализирал 128 млрд. долара.

Зукърбърг, който тази година промени името на холдинга на Facebook на Meta, имаше бурна година, през която служител на компанията Франсис Хоугън го обвини, че поставя "печалбите пред хората", а по-късно той си навлече гнева на хавайците, след като добави 110 акра към спорното си имение от 1500 акра в Кауай.

Основателят на Майкрософт Бил Гейтс започна новата година със състояние от 139 млрд. долара. Той посрещна 2021 г. със 132 млрд. долара. Съобщава се, че бившата му съпруга Мелинда Френч Гейтс - която прекрати 27-годишния си брак с Бил през август – има право на 11,4 млрд. долара от имуществото на двойката.

Въпреки че годината беше най-добра за американските бизнесмени, френският търговец на луксозни стоки Бернар Арно също отбеляза скок на състоянието си до 176 млрд. долара, след като натрупа повече от 61 млрд. долара. Той е единственият милиардер извън САЩ, който през 2021 г. е влязъл в топ 10 на Bloomberg по отношение на общото си богатство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Най-забогатяха тия с ваксините и всичко свързано с ковид цирка. В сравнение с тях Мъск е бедно сомалийче.
13
0
 
10
 
! Отговори
Кашел Мардохай дума преди 2 години
Пари - Пандемия - Пари Прим !
12
2
 
5
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
До пияница мистик Верно бе не се бях сетил , възможно е дори малкият мъск да е чакал влака на гарата в Подуяне и там да е видял такава кола за пръв път и така да сложи основата на днешната тесла . А иначе той Никла Тесла едно време човека просто е показал как да ползваме и черпим безкрайна енергия ама нещо не са му помогнали нит Наса Нит Хамериканското правителство ... Ама иначе евала на мъск за количка на батерйй да иска по 100 хилки си е добър маркетинг :))
11
6
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Nimand === Мъскът ги направи тези пари, защото пръв в света започна да популяризира и направи модерни електрическите коли :))) Не че още по Живково по гарите не щъкаха електрокари пренасящи куфари, ама той успя да го направи световен тренд. Отделно пръв в света направи космическа ракета с разработен от него двигател, която степените и се връщат и кацат, а не изгарят в атмосферата и се използват многократно. Абе щом държавата САЩ и НАСА използват услугите му, прави си сметката
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, за това пЛандемията ще се проточи поне още няколко годинки! Ако зависи от тях и зомбитата които им вярват - даже завинаги
9
3
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Само едно не мога да разбера - Турция и Китай не участват никъде, а произвеждат всичко, коеот потребяваме. Там на народа ли се водят тия неща, че ни баламосват с тия фалшиви оценки? Вие за какво си давате парите - за домати, краставици и дрехи от Турция и техника от Китай или за Тесла и Амазон? 800 млн. плащания в Алиексперс дневно. Просто май азиатците тихо и усмихнато прибират парите
8
1
 
13
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
Не съм се интересувал и не разбирам много , но от къде изскочи тоя мъск с какво се занимава и как натрупа толкова пари ? И по - големия въпрос Аз и Българите защо обедняхме още тази година ?!?!?!?!?!?!?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от най-богатите на полезни изкопаеми държави в света е Русия. Руските полезни изкопаеми няма никога да свършат.
6
1
 
9
 
! Отговори
Sophie Scholl преди 2 години
Да ви светна. Хората се делят на два вида. Тези, които са в клуба и тези, които са извън него. Първите са собственици на вторите. Лесно е робите да бъдат насъсквани едни срещу други, защото те в голямата си част са арогантни пилета. Докато робите се мразят и избиват поради всяка възможна причина, в зависимост от модата, онези в клуба си танцуват на Ханука.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак сте пропуснали в класацията мафиота - крадец от Банкя! И той вече е в клуба на милиардерите
4
0
 
14
 
! Отговори
Сетихте се преди 2 години
Това беше идеята на Ковид кризата. Справка: вашата статия за печалбата от короната.
3
1
 
6
 
! Отговори
от село преди 2 години
А аз се чудя от къде да изкарам два лв. за една бира !!!!!!!!!!
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Sofia Centre-Като е населена с такива като теб как да има???
1
1
 
14
 
! Отговори
Sofia Centre преди 2 години
България няма мега проект от над 30години....