Консулът в Скопие: Всички арестувани фенове са освободени

19 човека са пуснати след глоби по 300 евро
28 юли 2023 16:17, Александър Попов
21
Консулът в Скопие: Всички арестувани фенове са освободени
Снимка: ПФК Левски

Всички привърженици на Левски, които бяха задържани след инцидентите в Скопие преди мача между Шкупи и „сините“ от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, са вече освободени. Това потвърди за bTV консулът на страната ни в северномакедонската столица Георги Христов.

По негови думи 19-те запалянковци са пуснати срещу административни глоби от по 300 евро на човек, като наказанията са "за неспазване на обществения ред и насилие по време на спортно събитие".

Още по темата
Пред телевизията говориха и задържаните фенове на Левски, които не успяха да гледат мача и не са участвали в сблъсъци с полицията, но бяха арестувани. По думите им става въпрос за политическа репресия. Арестуваните привърженици на „сините“ благодариха на българите, които събраха пари, за да бъдат платени гаранциите и те да бъдат освободени.

Вчера фен на Левски бе наръган с остър предмет преди мача между „сините“ и Шкупи от ЛК. Състоянието на пострадалия запалянко е вече стабилно. Общо 21 привърженици бяха арестувани от местните власти, като 19 от тях са от Левски, а двама – на северномакедонския тим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: левскиарестуваниШкупи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Няма да е зле идващите в България Македонци/ако има такива/ да си носят бронирани жилетки и каски за по голяма безопаснос ,много съжелявам ,че не бяхме предупредени при влизане в Македония,че тази държава не е записана като ВРАЖДЕБНА ЗА БЪЛГАРИ,а само се каза от УФА ,че срещата по футбол се води като високо рискова...???щО ЗА ДЪРЖАВА И НАРОД КОЙТО ИСКАЛ ДА ВЛИЗА В ЕВРОПА ..??? СРАМОТА ДРУГАРИ !!!
13
0
 
3
 
! Отговори
Цесекар и Българин преди 9 месеца
Левскари, искам да ги е.ете здраво само някой от тези *** да се довлече на стадиона! Мръсни ***! Къде е правителството беее, къде са институциите, няма ли кой да свика де що посланици има и да им каже, че България не е за подигравка! Ще повърна от ***!
12
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 9 месеца
Рускитролчик = Пряснолойно
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Македония = Украйна
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хубу де, последната дума на статията какво осначава "северномакедонския ***"?
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спомням си как оня *** им подаряваше генератор на македонците, пък те не го искаха, защото е български ... българските комунисти като Радев, Копейкин и Каракачанов трябва да разберете, че политиката ви донесе единствено ненужна омраза между двата народа ... дано десните сменят курса, че изхода тука е само война.
8
0
 
2
 
! Отговори
Русе преди 9 месеца
За всички фенове на Левски по 100 евро от ИТН и Радев
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най- жалка Раева.Ей, унищожи съвсем образа на Сирака.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КВАРТАЛНИТЕ БЕЗДЕЛНИЦИ ОТ ЛЮЛИН 3 ,ФЕНОВЕ НА ФАЛИРАЛИЯ ЛЕВСКИ ТРЪГНАЛИ ДА ОСВОБОЖДАВАТ МАКЕДОНИЯ!!!
5
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
върви се по сценария от украина внимаваите
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АМИ АКО СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ СА НАПАДНАТИ ОТ ЕТНИЧЕСКИ АЛБАНЦИ!?
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДЕСЕТИНА "ОСВОБОДИТЕЛИ" НА МАКЕДОНИЯ ТРЪГНАЛИ НЕ ДА ГЛЕДАТ МАЧ,А ДА ПРОВОКИРАТ И ОБИЖДАТ МАКЕДОНЦИТЕ...И ТОВА СА КВАРТАЛНИТЕ БЕЗДЕЛНИЦИ НА ЛЮЛИН 3 МИКРОРАЙОН И ДРУЖБА 2...
2
4
 
15
 
! Отговори
Кольо Банския преди 9 месеца
Заведете дело за правата на човека срещи Македония всички пострадали на вчеращния "макенонски" расизъм срещу българите и България! Толкава ли няма кадърни и мислещи адвикати да съдят тази измилсена македонска държава????? България да заведе дела за репресия срещу българи и опит за убийство!!!!
1
2
 
9
 
! Отговори
Чорбар в червата преди 9 месеца
В случая всички трябва да сме обединени. Не само протестна нота, а замразяване на преговорите с тия титовски *** и техните шиптари. И без това след 2 седмици путинската ВМРО-ДПМНЕ ще блокира приемането на българите в конституцията. "мЪкедония без българи огън да я гори" - Т. Александров. В случая мЪкедония без българи на село в остатъците на Югославия ще седи! Няма значение ЦСКА, Левски или Берое дали щяха да играят там. Провокациите бяха гарантирани на държавно ниво!