Синият град на Мароко

Внимавайте, може да се загубите!
Обновена: 28 юни 2014 13:07 | 28 юни 2014 13:07, Теодора Драгоева
4
Синият град на Мароко
Снимка: BoredPanda

Шефшауен (Chefchaouen) е малък град в северната част на Мароко. Той има богата история, красива природа и интересна архитектура, но е най-известен със своите яркосини стени в старата му част.

Тя прилича на лабиринт и е съставена от масивни къщи, които сякаш са свързани в едно цяло. Стените пък са наситеносини и човек съвсем губи представа къде се намира.

Идеята Шефшауен да бъде посинен е представена на местните от еврейски бежанци през 1930 г. Те вярвали, че този цвят символизира небето и рая.

Мнозина обаче имат друга теория – че синьото е сложено, за да отблъсква ужасните комари, които като цяло мразят водата и бягат от нея.

Без значение каква е причината за това екстериорно решение, то е като притегателна сила за туристите. Вижте защо в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
17
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
И там съм клецал ... Он ей сайд ноут, Мароко е единственото място от 30-ина страни (включая Китай, Гамбия, Египет и Сенегал) в което ме хвана диарията. Внимавайте много там, много им е ниска хигиената !!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
омайваща красота ! не мага да се наситя да гледам ,много ,много красиво и някакси приказно !
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...за да отблъсква ужасните комари, които като цяло мразят водата и бягат от нея.."Интересно защо тогава покрай водоемите и реките е пълно с комари.И във вода се размножават.Така,че тази теория е меко казано идиотска.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес. бг,Публикувайте повече такива материали. Чрез тях отвеждате читателя на места, където не е бил, а може би дори никога няма да отиде. Аз мисля, че такива статии, снабдени с качествен снимков материал, повишават рейтинга на сайта.