Съперниците на Обама спечелиха мнозинство в Сената на САЩ

Победата на републиканците ще затрудни работата на Белия дом
5 ное 2014 07:11,
29
Съперниците на Обама спечелиха мнозинство в Сената на САЩ
Снимка: архив Reuters

Републиканците, които са политическите опоненти на партията на президента Барак Обама, спечелиха мнозинство в американския Сенат за първи път от осем години. Това стана окончателно ясно с победата за сенатор от щата Айова, предаде АФП, цитирана от „Фокус”.

На 4 ноември американците гласуваха на междинни парламентарни избори, които се провеждат в средата на мандата на президента демократ Барак Обама.

Още по темата
Победата на републиканците, които се противопоставят на повечето инициативи на президента, ще затрудни работата на Белия дом през следващите две години, прогнозира АФП. Републиканската партия печели най-малко 51 места в 100-местния Сенат и запазва мнозинството си в Камарата на представителите, като по този начин поема пълен контрол над законодателния орган.

NY times съобщава, че в щатите Арканзас и Колорадо избирателите също са гласували за смяната на сенаторите демократи Марк Прайър и Марк Юдал. Западна Вирджиния, Монтана и Южна Дакота също избраха републиканци за свои представили в Сената. Кори Гарднър измести Юдал в щата, в който президентът демократ Барак Обама спечели два пъти и който демократите посочиха като една от своите цитадели в битката срещу републиканците.

Според световните агенции съперниците на американския президент Барак Обама се подготвят да си върнат контрола над целия Конгрес по време на междинните парламентарни избори. Очаква се Републиканската партия да получи мнозинство в двете камари на парламента за първи път от 2006 година насам.

Избирателите гласуваха за обновяване на 435-те места в Камарата на представителите, за 36 от 100-те парламентаристи в Сената, за губернатори в 36 от 50-те американски щата, както и за част от местните власти.

Десетки референдуми и допитвания се проведоха паралелно с изборите, като например по въпроса за минималната заплата, легализирането на канабиса и аборта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който е тръгнал срещу хамерика, свършва като матушка
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ихааа! Демокрация по американски - не печелят изборите с 99%, а винаги с 51%!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кениецът криптомюсюлманин Барак Хюсеин е пълен провал!В Америка мислиха, че няма кой да падне по-долу от Картър, но ето, че Обама го направи!
16
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОФхахаха, дреме му на някой за путин :)
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво ???
14
5
 
14
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Днес започва срещата на големите в Пекин и Обама силно се надява да му провърви да се срещне поне неофициално с Владимир Путин.
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимене , това става като се отпусне края на рашата, от тук нататък няма да е така
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубави опорни точки, де да вярваше някой...
11
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама 6 години нищо не направи за да сре световното зло Русия. И съвсем закономерно злото плъзна навсякъде. Сирия, Украйна, Европа, вече и в ЕП.
10
8
 
14
 
! Отговори
Nox преди 9 години
Ха спомнете си братя Уашовски (които намекнаха за 11 Септември в Матрицата) какво предсказаха за близкото бъдеще на САЩ във V for Vendetta(2005).Америка е завряна на кучето в *** заради "войната, която са започнали", "чумата, която са създали", и oт като цяло безпожния им манталитет.Войната, която сами са си създали е борбата срещу ISIS базирана на фалшивите видеота, копирани от турския сериал "Долината на Вълците".Чумата, която сами са си създали е Еболата.Третото няма нужда от разяснения.
9
5
 
18
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Обама 6 години действа като скрит руски агент в Белия дом"И Жорека работи за Батман. Да, добре, ще му предам...Обонго си е марионетка на Новия световен ред, за разлика от Путин, който единствен ин мдава реален отпор в последните години.И на самите американци им писна да имат кукла на конци за президент. Сега им е последният шанс да действуват преди Америка да бъде закопана от такива като Обонго и други агенти на NWO.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свършено е с ***...
7
14
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Простия си ти, че не можеш да видиш по далеч от червения си нос. А що се отнася до Путин пиши го вече мъртвец.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
усещам как *** ще си ядат калашниците тая зима, щото и за доларите които получиха ,няма кой да има да де стока :)
5
15
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Господин рашист защо си изпускаш нервите? 3 е абсолютно прав, Обама 6 години действа като скрит руски агент в Белия дом. Сега вече ще му подрежат крилцата. За всяко своеволие и нацистка изцепка на Путин ще има звучен шамар зад врата му.
4
0
 
12
 
! Отговори
Nox преди 9 години
"Републиканците, които са политическите опоненти на партията на президента Барак Обама, спечелиха мнозинство в американския Сенат за първи път от осем години."Ми той Обонго успя да издразни голяма част от населението, има само 8% удобрение, така че не ме изненадва, че опонентите му са взели властта.Сега остава да му спретнат една процедура за сваляне от власт (дал е пределно много поводи това да стане), след това Кемеран и Мари Люпен да разтурят еврейския съюз и света ще си дойде на мястото.
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
става сложно за рашките
2
4
 
15
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Вчера четох един американец -който казва че САЩ е на автопилот -нямат нито вътрешна ,нито външна адекватна политика .... но все пак Клинтън ЩЕ Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА "свободната"САЩ-преди две години решиха "силните на деня " в Америка нищо,че републиканците сега печелят .... . А някои вярват ,че в Америката се избирало президент от народа -САЩ вече нее това отпреди (след 80 години на миналият век)
1
4
 
13
 
! Отговори
123456789 преди 9 години
Никой НЕ се е съмнявал,че това ще стане.След като офицялната политика на Б.Дом допусна огромни грешки,както в решаването на вътрешните проблеми,така и в грубото нагнетяване на напрежението в международната политика.Б.Дом вече говори за глобални конфликти,ако невиди подчинение в свой интерес.С тази си "дебелашка"позиция,сегашният хазяин на Б.Дом,губи все повече позиции не само в международен план,но и във вътрешната борба за власт.Такива резултати са логични-нищо странно.