Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

Съдията пусна лидера на „Русофили“ на посещение при Путин
Обновена: 5 фев 2020 15:50 | 5 фев 2020 15:50,
843
Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е българският магистрат, който е със забрана за влизане в САЩ, стана ясно от посолството на страната у нас.

Още по темата

Публикуваме цялото изявление на държавния секретар Майкъл Р. Помпео:

„Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това огласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г. (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) след като държавният секретар оповести имената на чуждестранни длъжностни лица за тяхното участие, директно или индиректно, в сериозна корупция, тези лица и техните преки роднини не отговарят на условията за влизане в Съединените щати.

Законът също така предвижда възможността държавният секретар да посочи името на такива длъжностни лица и на техните преки роднини публично или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз оповестявам имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
622
5
 
42
 
! Отговори
Дино преди 4 години
Не разбирам...дреме му на човека, че няма да може да ходи в сащ :)
621
2
 
43
 
! Отговори
Напъна се планината преди 4 години
Роди мишка!
620
5
 
47
 
! Отговори
Тази паника на САЩ преди 4 години
показва, че краят им идва. Сами показват страха си от Русия. Треперят от Южен поток, треперят от Балкански поток, треперят от всичко руско, показват, че са ***, а герберите са техни слуги!
619
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кефи ме този италианец.
618
4
 
49
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
За сетен път в исторически план,се доказа,че Народният съд е бил твърде хуманен и лицемерният плач за разстреляният "елит" е неоснователен.
617
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли с новите реалности или ВИ е още трудно?
616
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"искат напълно да ни изолират от Русия, а това значи да ни затрият!"Държа да ти кажа колко много не ми дреме нито за рушия, нито за теб.
615
1
 
50
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Анонса на посланик Херо Мустафова? както и на държавният секретар Помпео,имат откровено водевилен характер.Изобщо в случая не става въпрос за корупция ,а защото съдията е спомогнал на едно лице да получи орден от Путин.Това е болката.Показва,че изобщо не ги интересува корупцията ,а отношенията с Русия.Болката на световният жандарм,е държавите да нямат своя визия за развитие.Всичко това е обвито в прокъсаният *** за псевдо демокрация и лигав неолиберализъм
614
7
 
45
 
! Отговори
Тези американски преди 4 години
*** искат напълно да ни изолират от Русия, а това значи да ни затрият! Малко ги вълнува корупцията в България, но агонизират когато чуят името Русия. Затова спират всякакви наши връзки с Русия. Президента Радев затова каза- баста на продажната политика на ГЕРБ, защото ако играта на краварите продължи, България ще загине! Надявахме се на патриотите, но те излязоха лъжепатриоти, душа дават, но не свойта душа, а душата на народа! Радев е последната ни надежда, спасението е на изток!
613
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рецитатора, ще прегракнеш бе тавариш.
612
9
 
34
 
! Отговори
Червената Ушанка преди 4 години
съдия Андон Миталов бил Мурзилкааааа,не искал да бъде българин защото не било толкова достопочтено.Друго си е да ти викат товарищ.
611
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една русофилска свещ изгоря.
610
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
657Без лекарско наблюдение виждаш ли какви глупости написа?
609
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие сте едни големи деца, които подмятат думи, които не знаят какво значат.Герб печели всички избори.Вие референдум за присъединяване към Русия ще правите.Малко така реализъм.
608
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми давайте!:-)
607
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е да не се изказваш от името на целия български народ, който не те е упълномощил.
606
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да решите какво искате.Лади или ФВта.Щото не може хем братя с руснаците хем НАТО и ЕС.Аз разбирам, че за вас Русия и руснаците са по-близки от американците, но сега въпросът е като кой искаш да живееш.Аз този въпрос съм го решил, като съм преплувал голямата вода преди 25 г.За вас, останалите в Бг, отговорът предстои.
605
2
 
40
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Както и очаквах наказанието е свързано с Русия. С две думи да внимават тези които си падат по Русия - ще рече поне 2/3 от българския народ. Абсолютно по макартърски/сталински (от 50-те) наказанието се разпростира и върху роднините. Какво да се прави? - с традиции в демокрацията......
604
1
 
39
 
! Отговори
Чичо Сам преди 4 години
Каква корупция е това да пуснеш един човек да се вземе медалчето ? Къде ги парите, къде е нарушения държавен интерес ? Явно на американците са им объркани понятията. Май иде реч за политика, а не за корупция.
603
10
 
34
 
! Отговори
US Strong! преди 4 години
браво само така! сега да пратят и us полицаи, да видят *** как работи истинската полиция!