Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

Съдията пусна лидера на „Русофили“ на посещение при Путин
Обновена: 5 фев 2020 15:50 | 5 фев 2020 15:50,
843
Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е българският магистрат, който е със забрана за влизане в САЩ, стана ясно от посолството на страната у нас.

Още по темата

Публикуваме цялото изявление на държавния секретар Майкъл Р. Помпео:

„Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това огласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г. (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) след като държавният секретар оповести имената на чуждестранни длъжностни лица за тяхното участие, директно или индиректно, в сериозна корупция, тези лица и техните преки роднини не отговарят на условията за влизане в Съединените щати.

Законът също така предвижда възможността държавният секретар да посочи името на такива длъжностни лица и на техните преки роднини публично или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз оповестявам имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
602
2
 
43
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Мразя краварите и техните роби герберастите!С най-голямо удоволствие бих изритал турската *** Херо Мустафа /грозна като баба Яга/ и бих запушил тлъстото гърло на Помпео. Защо не виждат къщите за тъщи ,апартаментите с лични асансьори и безкрайните тераси на робите от Герб , ами се взряха в съдията пуснал Малинов да отиде в Русия?Краварите са проклятието на цялото човечество!Сеят само разруха ,войни и конфликти.Дано се задавят с безкрайната си лакомия.
601
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е трябва ли да ви учудва. Човекът открито симпатизира на Русия а това американците не могат да го преглътнат.Там можеш да говориш само по един начин, да обичаш определени хора и нации,да се съгласяваш без много да му мислиш и да отиваш на война в чужда държава в името на свободата и демокрацията, уж де. Тоест ако някой в Америка симпатизира на Русия трябва дълбоко да се законспирира, че за това може и в затвора да влезе. Толкова за Америка и нейните демократични принипи.
600
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Тиквата е *** син. Но е наш *** син.Помпео
599
2
 
48
 
! Отговори
???? преди 4 години
Да не сме станали щат на САЩ и обявили война на Русия? Търся да видя и никъде нищо,иначе как ще обвиниш съдия /и не само,който и да е/ в корупция без влязла в сила присъда и при това чужд гражданин.Това не се ли казваше намеса във вътрешните работи на суверенна държава? Не го познавам,за първи път чувам за него,ама странно звучи.Нашият президент май се казваше Радев,не Тръмп.
598
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАКВО МИ РЕДИТЕ ИМЕНА ИЗВЕСТНИ ВСЕКИМУ,ЗАЩО СЕ НЕ ПИТАТЕ ИМА ЛИ ВКАРАНИ В ЗАТВОРА ДО СЕГА ЗА ТИЯ 30 ГОДИНИ И КОЙ ГИ ОСВОБОЖДАВА И ГИ ИЗКАРВА НЕВИННИ!АМЕРИКА СИ Е АМЕРИКА-ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА!
597
1
 
40
 
! Отговори
bullshit преди 4 години
Ясно, и тия *** няма да направят нищо.
596
0
 
36
 
! Отговори
До 639 преди 4 години
И твойта....
595
1
 
52
 
! Отговори
До 640 преди 4 години
Бойко, Пеевски и Доган гласуваха да платим *** УСА 1 милиард доларес. Те не могат да бъдат корумпирани според евроатлантическите ценности. Миталов е лицето на корупцията в България, в това никой не се съмнява.
594
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов, Бойко, Пеевски, доган, маджо, гергов, Гигов, братя Галеви, Цветан Василев, Венци Стефанов, много са - те могат да си ходят у щатите, защото са аматьори пред лицето на българската корупция - съдия Миталов. Това апартаментгейт, кумгейт, ограда по границата гейт и асфалтгейт, ало Ваньо, мишо бирата, ограбването на ктб, са детски игри и закачки пред делата на мракобесника Миталов и неговата фамилия. Благодарете им, че го посочиха.
593
3
 
46
 
! Отговори
Байчо преди 4 години
Миталов - символът на корупцията в България. Сега под ръководството на Големия Брат Гешев, Тиквата и медиите на Прасчо ще го смачкат за назидание на останалите корумпирани като него. ГОД БЛЕС АМЕРИКА!!!
592
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XНе ми пука бе опиташ ли се да навредиш на България. После си мъртъв!
591
1
 
54
 
! Отговори
X преди 4 години
Интереса клати феса! За Помпео всичко което има някакъв досег към Русия, е корупция, бандитиьъм и криминал! А послушните роби от БГ - правителство и прокуратура са честните Калудки! А бе ей... омръзна ни с тъпотиите ти! Знаем всички големите пропуски в образователната система на САЩ, поне ти спри да ги демонстрираш - още не сте успели да одибилите съвсем населението на България! Тъпан!
590
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде отиде непокорният дух на Васил бе?
589
2
 
49
 
! Отговори
Лицемери преди 4 години
Редно американците първо да разчистят първо корупцията в белия дом начело с оранжевият мебел.
588
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за *** биха превърнали красива земя като България в пустиня бе?
587
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати щом този търбух събира към 1 000 коментара. WTF става с майка България?
586
0
 
57
 
! Отговори
Да беше преди 4 години
Все се надявах да шамаросат я драгоманския ...,я Гоцко,а Станушко,я турскиот сокол,я дедо Цар,я Орешареца,я Цвинокио или поне Черепа. Нали при тия се роди и развихри корупцията и бандитизмът? Нали при тия се изнесоха милиарди? Нали грингосите знаят и кътните зъби на наште бандити,в т.ч и на Боко? Ама май са ги изнесени при факела на Свободата? Нещастний второразряден съдия...Да беше турнал накой долар в Кравария.
585
20
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичуе колите които карате са бъкани с амеркански микрочипове. Без америакнците шяхте да карате москвич осмак и да правите центровки на чукчето и дистрибуторната капачка през ден.
584
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Славков беше един провален про стак, оженил се по сметка и след това се пропил. Иван Славков постами к себе си, и България, когато го хванаха да договаря подкупи. Така че Иван Славков с мазната си физиономия не може да бъде никакъв авторитет.
583
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този *** дали си и вярва. Щом янките стигнаха до съдия, който бил пуснал един русофил в Русия, за да му връчат орден и е най-корумпираната личност в България, смятайте за какви *** ни имат нас българите. Явно са на принципа, щом държиш за Русия значи си корумпиран. Смешници кукловоди, които имат маши в България на най-високо ниво. Дори ни си плащат и военните бази в България, а ние, бедните, ще пълним хазната с милиарди на богатите. Браво български продажници.