Затлъстелите американци се увеличили 10 пъти за 50 г.

10% от американците са силно напълняли
27 фев 2020 20:20, Елка Василева
35
Затлъстелите американци се увеличили 10 пъти за 50 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Всеки десети американец е силно затлъстял, а над 40% от жителите на Съединените щати са с наднормено тегло, съобщи Асошиейтед прес.

Данните са от изследване, проведено от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ през 2017-2018 г. сред 5000 американци.

Нивото на затлъстяване е 42%, което е с два процента повече в сравнение с проучване, проведено през 2015-2016 г. Силно затлъстелите са над девет на сто, а при предишното изследване са били осем на сто.

Преди половин век един на сто американци е бил със силно затлъстяване, а сега броят им се е увеличил десет пъти, предаде БНР.

Резултатите показват, че повече американци ще се разболяват от диабет, сърдечни болести и рак, каза д-р Уилям Диц, експерт по затлъстяването в университета "Джордж Вашингтон". Според него на лекарите ще им става все по-трудно да лекуват толкова много пациенти с прекомерно наднормено тегло, защото сериозната затлъстялост изисква много интензивна терапия.

Смята се, че затлъстялостта е сред водещите проблеми в общественото здраве в САЩ. Тя се измерва чрез индекса на телесна маса, който е съотношението теглото и ръста на човека.

Индекс от 25 и повече е знак за наднормено тегло, индекс от 30 и повече - за затлъстяване и стойност от 40 нагоре - за сериозно затлъстяване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: САЩзатлъстяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един килограм домати е Америка е 10$,а пет килограма замразено пилешко е 5$, зеленчуците са ужасно скъпи.
11
3
 
34
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Абсолютно нормално за Америка! "Господарите" на света заливат света само с негативни неща...войни, гмо, вируси...Списъкът е дълъг. И в същото време се самоунищожават точно заради липсата на....акъл!
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИдва един момент в който външния вид не е основното предимство,а характера на човека и дали си пасва двойката.
9
28
 
18
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Мъжът трябва да бъде дебел, с голямо шкембе. С много косми по краката, гърдите и корема. Да се къпе рядко, да мирише на пот. Подмишниците също трябва да са космати и да миришат. Жените си падат по такива. Аз също съм такъв. Да не забравя и честата употреба на ракия и чесън. Чорапите си ги сменям веднъж в месеца след баня.
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДаДа, бе, да. Повръща ми се от дебели мъже. Не познавам жена, която да харесва дебели мъже. Знам само такива, които не могат да си намерят нещо по-добро. Явно вие сте дебел и се чудите как да се справите с когнитивния дисонанс.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До От МенДобре ли сте?
6
26
 
8
 
! Отговори
Да преди 4 години
Глупости. Жените харесват дебели мъже и много се възбуждат от такива. Това са ми го казвали стотици жени. Както каза една, мъж не е ли с огромен корем, тесни рамене и дебел ***, не ми го хвали. Затова яжте, пийте и се наслаждавайте на живота.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да намалят химикалите в храните,при производството им и да забранят ГМО!И да се движат на чист въздух.Вкарват специални добавки в храната,за да изпитват глад хората и да искат още.Корпорациите искат печалби,а не здрави американци!Както казва Василев - светът е жесток!
4
2
 
22
 
! Отговори
;-) преди 4 години
Филмът Idiocracy ще се окаже пророчески.
3
2
 
31
 
! Отговори
123 преди 4 години
ГМО и полуфабрикати да продължават да плющат. И всъщност са 80% ***... Американската мечта....
2
4
 
3
 
! Отговори
От Мен преди 4 години
Да идът свинит Ве, що дан идът.
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само, че затлъстяват, но учени установиха, че американците стават по-ниски и по-глупави. Дееволюция.