Байдън предизвика ново объркване като завърши реч с "Бог да пази кралицата, човече"

Той говори за прекратяване на насилието с оръжия
19 юни 2023 13:00, Нели Христова
197
Байдън предизвика ново объркване като завърши реч с "Бог да пази кралицата, човече"
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предизвика объркване сред публиката си, когато завърши речта си с думите: "Бог да пази кралицата, човече".

80-годишният Байдън направи коментара, който по-късно се появи в записа на речта в Белия дом в Кънектикът, докато говореше за усилията за прекратяване на насилието с оръжие. Не стана ясно дали президентът има предвид Елизабет II, която почина през септември. Байдън отлетя за Обединеното кралство за нейното погребение.
Оливия Далтън, заместник прессекретар на Белия дом, каза, че президентът е "коментирал с някого в тълпата". Не е ясно на кого е говорил.

Миналия септември Байдън попита по време на реч: "Къде е Джаки?" докато търсеше Джаки Валорски, гонгресменка от Индиана, която бе загинала в автомобилна катастрофа предишния месец. През април той изглежда забрави за неотдавнашното си посещение в Ирландия, въпреки че дни по-рано говори за корените си в Дъблин, когато се срещна с ученици в Белия дом.

Подобни инциденти доведоха до въпроси относно когнитивните способности на президента, които може да се превърнат в изборен въпрос през следващата година. Доналд Тръмп, който беше на 77 миналата седмица, отдавна го нарича "сънливия Джо".

В събота Байдън говори на профсъюзно събитие във Филаделфия, една от първите му спирки за предизборната кампания. "Имаме битка в ръцете си", каза той на публиката от около 2000 души. "Моят въпрос към вас е прост: с мен ли сте?"

Въпреки че президентът не е изправен пред сериозно предизвикателство за номинацията на Демократическата партия, тъй като потенциалният му съперник Робърт Ф. Кенеди младши е далеч зад него в социологическите проучвания, някои казват, че кампанията му е започнала бавно. В петък той настоя, че опитът му за втори мандат в Белия дом е започнал преди няколко месеца. "Започнах го преди много време", каза той.

Кампанията все още не е намерила щаб в Уилмингтън, родния град на президента в Делауеър, и има малко служители на пълен работен ден.

Рон ДеСантис, основният съперник на Тръмп от Републиканската партия, произнесе първата си голяма предизборна реч, откакто бившият президент беше обвинен по федерални обвинения. На митинг в Невада в събота губернаторът на Флорида, облечен в дънки и с разкопчана риза, се върна към познатите теми, като каза, че Америка е "излязла от релси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
ник преди 10 месеца
Нормално на 80 да бърка кралицата- консорт с вицепрезидента- все Какила. На тези години едва ли помни за Бостънското чаено парти и войната за независимост. Всяка негова реч е достойна за конгрес по психиатрия... Да им е жив и здрав и за следващия мандат!
148
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
нима ВСВ Кралството не бе само?бе...САЩ бяха единствените който помагаха..нима Чърчел не предурпреждаваше и даваше решения какво очаква Светани...и бе отречен, ЕС,Света ни са убеждавани от кгб,че парите който са в техни ръце са важни,ЕС и гЕрмания също са с имперски...да финансираш мафиоти ограбващи Народите си в полза путин...не е сВобода и сПраведливост...г-н вебер,ако я налагаш през бАрисов-буда...САЩ задължително трябва да те санкционират,даващи Надежда на Народите на ЕС!САЩ...вАйна е
147
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Сащ наистина ли не виждат или правят грешка с ЕС?ЕС работи с путин!не съм *** ...всеки може да ме провери,заплахи с убийства,административен рекет!кой можеше да организира преврат в Капотолия...доверени...ЕС са доверени...работещи за кгб!погледнете източна европа...клоака на путин..догановци...борисовци...орбановци...та и села като рСм,ударете ги с цялата си мощ!ЕС не са..искренни..по-скоро, *** зависими,финансиращи агенти на кгб,превърнати в партии ,ограбващи Народите си,Бог да пази САЩ!
146
1
 
1
 
! Отговори
Антинатовец преди 10 месеца
На този държавен глава му се бяха свлекли панталоните при падане и му се бяха провидели памперсите ето какъв *** се опитва да командва света но няма да стане Синчето на този данъци за милиони окривал милиарди от Украйна ограбил и тези няма кой да ги тикне в панделата да се окроти света.
145
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Велик Президент на САЩ!не дал повод на нито един гражданин на САЩ да се срамува!!!факти...руската пропаганда и тази на превзетите ес...не променя нищо...!Бог да пази САЩ и Свободният,война е !бъдете готови...обявили ни я и обслужващите ги!!!
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като в предаването Комиците...
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато Тръмп беше президент Путин кротуваше, но сега му дойде идеално дедо Д и настана денят Д
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
дано да са му дали фашив червен бутон, иначе на някои хора ще им се вдигне температурата с няколко хиляди градуса. а тоя изкуфелия даже няма да си спомня кво е станало.
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този ми прилича на генерала в ***
140
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя не знае на кой свят се намира
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ми той умрял *** :()
138
0
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
чува, че го вика при нея на топло в казана...
137
0
 
5
 
! Отговори
Taliban преди 10 месеца
ТОЙ СЕ ПРЕПЬВА НО МОЖЕ ДА ЛИЖЕ.ДА ЖИВЕЕ КРАЛИЦАТА И ВАГИНАТА И ВЕЧНА НЕТЛЕННА
136
0
 
19
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
И тази мумия ни пробутват за да изперат парите на САЩ в оръжия и бомби за Окрайна.
135
0
 
12
 
! Отговори
ммм преди 10 месеца
Фънки да го съди, меееннн
134
1
 
25
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 10 месеца
Путин го накарал това да каже, а той не се е усетил. Това е руска хибридна атака.
133
1
 
35
 
! Отговори
АААн преди 10 месеца
Побъркана нация барабар с побъркан и изкуфял президент.Добре че влезе някой бежанещ та та им облагороди гена нещастен
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще изкара и втори мандат, въпреки проблемите с ума. Политиката в САЩ е доста сбъркана и не могат да сложат друг човек вместо него, просто няма кой. Никой няма да гласува за Камала Харис. Същевременно няма да позволят на Тръмп въобще да участва. Останалите републиканци за нищо не стават, така че остава победа за демократите, съответно Байдън до дълбока старост.
131
0
 
29
 
! Отговори
--- преди 10 месеца
Тоя дърт козел съвсем е луднал.Изобщо знае ли ,че е президент мушморока му с мушмурок
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Човека верва в задгробния живот на Исус. Може да са вече ня някоя друга звезда.