Публикуван документ на ФБР: Подкупи за Байдън от Украйна

Твърдението във вътрешния доклад не е доказано
22 юли 2023 09:13, Александър Попов
124
Публикуван документ на ФБР: Подкупи за Байдън от Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висш сенатор републиканец публикува документ на ФБР, в който подробно се описва твърдението, че президентът Джо Байдън и синът му са приели подкупи от украинска фирма.

Чък Грасли, който е член на сенатската комисия по правосъдие, заяви: "Сега американският народ може да се запознае с този документ", предаде Би Би Си.

Разсекретеният документ представлява вътрешен доклад на ФБР от юни 2020 г., в който се излагат твърденията на чуждестранен информатор.

Няма доказателства, че Джо Байдън е получил някакви плащания от Украйна. Високопоставени републиканци от Конгреса признаха, че твърдението не е проверено.

Докладната записка съдържа твърдение, че Хънтър Байдън е бил нает от украинската енергийна компания "Буризма" през 2013 г. като начин да получи подкрепа от баща си, който по това време е бил вицепрезидент на САЩ.

В нея се твърди също, че "Буризма" е извършила две плащания на стойност 5 млн. долара (3,9 млн. паунда) на "Биден" като част от усилията си за отстраняване на тогавашния главен прокурор на Украйна Виктор Шокин - и че има аудиозаписи на Хънтър и Джо Байдън, които подкрепят това.

Информаторът заявил пред ФБР, че е научил тези подробности по време на разговори, които е провел с главния изпълнителен директор на "Буризма" и други служители на компанията през 2015 г. или 2016 г.

Чък Грасли заяви, че публикуването на документа на ФБР е в обществен интерес.

Той и други републиканци заявиха, че ФБР смята информатора за много надежден, но в доклада се описва как информаторът е заявил, че не може да гарантира за точността на информацията, която предава.

В четвъртък Грасли публикува в Туитър копие от бележката. Той заяви, че сега гласоподавателите ще могат сами да вземат решение "без филтрацията на политици или бюрократи".

Публичното ѝ оповестяване обаче е крайно необичаен ход и може допълнително да нагнети напрежението между републиканците в Конгреса и служителите на ФБР и администрацията на Байдън.

Откакто миналата година възстановиха мнозинството си в Камарата на представителите след четиригодишен контрол на демократите, републиканците започнаха редица разследвания срещу президента Байдън и семейството му.

Твърденията, подробно описани в документа на ФБР, са подобни на тези, излъчвани през последните няколко години от политическите опоненти на Байдън, включително бившия адвокат на Тръмп Руди Джулиани, който многократно е пътувал до Украйна, за да провежда свои лични разследвания.

Обвиненията на Джулиани срещу Байдън станаха фокус на първия процес за импийчмънт на президента Тръмп през 2019 г., който се съсредоточи върху усилията на тогавашния президент да окаже натиск върху украинския президент Володимир Зеленски да обяви, че започва разследване на предполагаемите връзки на Джо Байдън с Бирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
СМЕЕЕЕХ преди 9 месеца
Семейство Байдън са нещщасстници които играят на дребно за някакви си 5-6 млн. Даже банкянската ти.ква усвоява в порядъчно по-големи мащаби.
101
0
 
3
 
! Отговори
Dj преди 9 месеца
Отдавна е ясно че Хънтър Байдън е получавал подкупи. Самият факт че работиш в Буризма а баща ти е вице, от който зависи помощите от сащ е ясно. Джо Байден винаги е казвал че за бизнес със сина си не говори, но с този документ се разбира че не е така. И не е само Украйна, Китай и Румъния също са плащали на памперса. Бай Дън излезе прав
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ром"с Ами, всъщност няма кой да ги натисне, щото май посолството се е погрижило навсякъде да има топ политици и НПОта на хранилка. Но пък има надежда за натиск от вътре. В момента въпреки дивия вой на либерали, зелени, транс и т.н. топ хитът в класациите е "Try this in a small town", а "Sound of freedom" e на върха на бокс офиса. Все повече хора надават глас за промени, така че има надежда. Разбира се, хранениците на демократите мълчат като пукали...
99
5
 
1
 
! Отговори
Четем преди 9 месеца
Документ с твърдения от информатор,който изричното потвърждава, че не знае дали това, което казва е истина. САМО АЗ ЛИ РАЗБИРАМ КОЛКО Е СМЕШНО?
98
1
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
Най-малкото е търговия с влияние. Дайте на сина (Хантър) за да получим от бащата (дядо Байдън). Американски проблем си е - да се оправят. А това, че в Украйна копупцията е на почит не е тайна.
97
2
 
24
 
! Отговори
52847 преди 9 месеца
Склерозиралия кравар бай Дън скоро ще бъде балсамиран...Старческата деменция му личи от километър.Прилича на мумия ,движеща се от някакъв повреден механизъм.
96
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
поредните руски шашърми, шмети капели!
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя май ще го рециклират
94
0
 
33
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Хънтър Байден е работил при Коломойски (укарински олигарх) със заплата 50 000 долара месечно..това е без милионите бонуси..Коломойски финансира преиденстката компания на ...Володя Зеленски ... .Натам може сами да се досетите ... както и че Хънтър е акционер в американската фирма която пък има участие (акции) в украинската фирма за пренос на газ от Русия към Европа ..много са "завързани" нещата на фамилия Байденови с Украйна.Във Белият дом два пъти намират наркота ..нашите медии -мълчат...
93
2
 
36
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
Каква излагация за великите щати!Американците май ,май са си една престъпна държава и нищо повече! Войни ,рекет,намеси във вътрешните работи ,нежни революции ....ами все с такива мръсотии се занимават! Няма ли кой да ги шибни през пръстите?
92
18
 
3
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 9 месеца
Не е вярно, това е руска провокация, това е работа на Путин. Абе с една дума Путин е виновен.
91
0
 
31
 
! Отговори
ухаа преди 9 месеца
Нямам търпение това да се окаже доказано вярно! Да видим как ще го заметат.
90
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
.."информаторът е заявил, че не може да гарантира за точността на информацията, която предава."Ясно,разработка на КГБ(ФСБ),за очерняне на Байдан.
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
бългаски канадаци на Ниагара коментираха че в Канада такова ниско ниво в политиката и то накичено с лъжи за гражданства и някакви не в професионално отношение чисти образования и дипломи не само няма но и не било имало с каквото Киро ежедневно се самонакисвал особенно с арестуването на Ген. Борисов и последвалата мужка полит еротика
88
1
 
35
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 месеца
На дедо Сорос хорицата-алчни и крадливи.
87
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никога не е късно да станеш за резил!
86
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За Путин невъзможно да излезнат такива документи. Опита се Навални този, онзи ама да речем, че такива работи в Русия не се случват или поне не се документират.
85
0
 
45
 
! Отговори
Спеца преди 9 месеца
Нормално е щом началника на нашите управляващи евроатланици краде и те да са крадливи като него , даже и повече!Дерзайте грабители народни!
84
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И с тази статия, и без нея сме наясно как функционират нещата. До висока позиция ще те допуснат само ако си изцапан, а когато вече не си нужен ще разкажат на всички за изцапването ти. Ако случайно някой не много изцапан стигне до върховете се включва четвъртата власт, за да гарантира изцапване в очите на обикновените хора. Именно затова всички медии цапаха Тръмп.
83
1
 
53
 
! Отговори
негласуващ преди 9 месеца
Това целият народ го знае !И платените ни от Посолството марионетки го знаят но ни правят на aбgaли!