Тръмп пледира невинен по обвиненията в опит да подмени вота 2020 г.

Това е преследване на политически опонент, заяви бившият президент
4 авг 2023 13:09, Елка Василева
14
Тръмп пледира невинен по обвиненията в опит да подмени вота 2020 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира невинен пред федерален съд по четири обвинения, според които е участвал в заговор за отмяна на загубените от него президентски избори през 2020 г., предаде Ройтерс.

Още по темата
Тръмп не се признава за виновен, че е участвал в многостранна конспирация, за да преобърне волята на избирателите и да остане на власт въпреки загубата на изборите през 2020 г., което доведе до безпрецедентна атака срещу Капитолия на САЩ, предаде ДПА.

Тръмп се яви в съда във Вашингтон, близо до мястото, където на 6 януари 2021 г. бунтовниците за първи път нападнаха полицаи и премахнаха бариери на западната морава на Капитолия на САЩ.  Съдията информира Тръмп за максималните присъди по всяко от четирите обвинения: заговор за измама на Съединените щати, заговор за възпрепятстване на официално производство, заговор срещу правата и възпрепятстване или опит за възпрепятстване на официално производство.

Тръмп беше заобиколен от правните си съветници Джон Лауро и Тод Бланш, на които говореше от време на време. Но най-вече бившият президент седеше тихо, със скръстени ръце, докато чакаше да започне краткият процес в съдебна зала, посочва ДПА.

След повдигането на обвиненията срещу него Тпръмп заяви, че това е "много тъжен ден за Америка", предаде Ройтерс.

"Това е преследване на политически опонент. Това никога не би трябвало да се случва в Америка", каза Тръмп, преди да се качи на самолета си, за да се върне в Ню Джърси след съдебното заседание.

Самият Тръмп е обвиняван, че използва държавната власт за политическа изгода. Първият от двата импийчмънта срещу републиканеца Тръмп, през 2019 г., беше за оказване на натиск върху Украйна, за да разследва съперникът му Джо Байдън от Демократическата партия. Републиканците в Сената го оправдаха за тези обвинения, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тръмп ако иска да спечели изборите трябва да махне машинките.С тях подправят изборите.Тези,които подправят изборите са наркомани,на които се е изпържил мозъка от висене в интернет 24/7 и искат да унищожат половината човечество в безсмислени войни.
12
0
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 9 месеца
Кога "бунтовниците" са добри и кога лоши?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще чуем ли нещо за мафиотските сделки на семейство Байдън? Нещо за свидетелските показания на Девън Арчър? Не? Не е важно, а?
10
0
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 9 месеца
Разбира се че искат да махнат конкуренцията,делото е изцяло политическо!Страх ги е че ще спре печалбите на военните корпорации !
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абсолютно виновен. Дуднеше тогава в туитър хората да излязат на протест и да свалят президента. Този човек ако не се казваше тръмп до сега да беше осъден.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Тръц - Случва се най-родовно в съда. Пледираш невинен и правиш опит, да провергаеш доказателствата на обвинението. Пледираш виновен, като най-чест отърсиш смекчаващи вината обстоятелства или дори извинение за действяита си. Най-лошият случай е, като го правиш при сделка с прокуратурата, че ще получиш ниска присъда, за да издадеш някого.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тръмп го изкарват едва ли не узорпатор (както изкарваха едни други партии, които после станаха коалиционни партньори с узорпираните).Кенеди е "ненормален конспиратор", нищо, че води Джо с оргомна преднина и е толков популярен сред републиканците, че ще гасуват за него, като за техен, Десантис го изкараха нацист едва ли не ... А Камала Харис, най-непопулярната личност в Европа е светия светих на висчки "Различни", без да има едно значимо постижение.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега да разпитат като свидетели хилядите мъртъвци, които гласуваха за Байдън. Защо нещо доказано не се разследва?
5
1
 
2
 
! Отговори
Тръц преди 9 месеца
Аз не съм чул някой досега да пледира за себе си "Виновен"!Какво очаквате..обратното ли,?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 2 - За разлика от тиквата, Тръмп не се притееснява, да се яви на всяко дело и да коментриа в огромни подробности ВСИЧКО казано на делото, дори когато съдът го глобява за това.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За бидоня където гласуваха и умрелите нищо.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Тръмп се яви в съда във Вашингтон, близо до мястото, където на 6 януари 2021 г. бунтовниците за първи път нападнаха полицаи и премахнаха бариери на западната морава на Капитолия на САЩ." - Типичен пропагандически похват. Тъкър, преди да го шитнат, показа извадки от десетки хиляди часове видеа и картината беше МНООООООГО по-различна от 6000 разбеснели се, побеснели бунтовници, готови да колят и бесят. 99% обикаляха като в музей СЛЕД като бяха допуснати и си правиха селфита с охраната.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясно е, че лобито натиска и до тук .. Но нека играем - Тръмп е "обвиняем" в това, че се възползва от гражданските си права, пусне иск в съда, където му бе дадена възможност да представи доказатества за пдомяна на вота от противниковата странта. Имаше известно количество доказателста, но съдът стигна до заключение, че докато е имао измами, те са били прекално малко, за да повлияята на резултата. Колкото до "бунтовете" - Ония ден пуснаха "шамана", дето го изкараха едва ли не по-лош от Осама.