Близо до изборите: Екипът на Байдън истерично го пази от... падане

Те смятат, че едно падане би било катастрофално
27 сеп 2023 18:51, Нели Христова
58
Близо до изборите: Екипът на Байдън истерично го пази от... падане
Снимка: БГНЕС

Докато президентът Байдън засилва кампанията си за 2024 г., сътрудниците на Белия дом работят по не толкова таен проект, който се смята за критичен за надеждите на 80-годишния президент за преизбиране: да се гарантира, че той няма да падне.

С гласоподавателите, които изразяват загрижеността си, че Байдън е твърде стар, за да изкара втори мандат, и друга скорошна поредица от гафове, подчертаващи напредването на годините му, екипът на президента предприема допълнителни предпазни мерки, за да се опита да предотврати спъване или падане, което може да провали кампанията му.

Президентът работи с физиотерапевт от две години, за да подобри баланса си. Той започна да носи тренировъчни обувки с костюма си, откакто се спъна в торба с пясък и падна на сцената на Академията на военновъздушните сили през юни. След няколко препъвания, докато се качваше на борда на Air Force One, Байдън използва по-късото стълбище към реактивния самолет.

Демократите се опасяват, че падането близо до изборите може да бъде катастрофално, съобщи Axios. Някои припомнят инцидента, който сполетя републиканския кандидат за президент Боб Доул, който падна от сцената на митинг седмици преди изборите през 1996 г. срещу Бил Клинтън. Доул, който по това време беше на 73 години, вече се бореше да преодолее съмненията относно възрастта си в сравнение с Клинтън, който е с повече от 20 години по-млад от него, когато кадрите от падането бяха излъчени в цялата страна, припомнят от The Times.

Загрижеността сред демократите беше подчертана от скорошни социологически проучвания, които показват, че възрастта на Байдън е основната сред тревогите на избирателите относно неговото президентство. Три четвърти от американците смятат, че той е твърде стар, за да служи втори мандат, включително две трети от демократите. През последните седмици отново се появиха призиви към него да се оттегли заради по-млад кандидат. Байдън ще бъде на 82, когато положи клетва за втория си мандат, и на 86, когато напусне поста.

Анкетираните в анкета на AP/Norc по-рано този месец казаха, че Байдън е "симпатичен", но изглежда "объркан" и прилича на "мил дядо". Доналд Тръмп, бившият президент, който е само три години по-млад от Байдън, се справя по-добре сред гласоподавателите, като само половината смятат фаворита на Републиканската партия за твърде стар, за да се върне в Белия дом.

Притесненията относно възрастта на Байдън бяха подхранвани от поредица от гафове, включително два през два дни миналата седмица. В реч във Вашингтон президентът похвали ценностите на Чернокожата група в Конгреса, която се състои от афро-американски членове, когато се обърна към Испанската група в Конгреса. Този инцидент стана ден след като Байдън се блъсна в бразилско знаме по време на пресконференция в ООН с Луис Инасио Лула да Силва и след това забрави да се ръкува с бразилския си колега, докато напускаше сцената. Лула изглеждаше раздразнен от пренебрежението, докато Байдън се отдалечаваше.

Годишните физически прегледи на Байдън го обявиха за "здрав" и "енергичен", но отбелязаха скованата му походка и артрит в гръбначния стълб и стъпалото, които биха могли да обяснят трудностите с баланса му.

Междувременно друга заплаха дебне Белия дом на Байдън, след като тази седмица кучето Командър на президента ухапа агент от Тайните служби, съобщи CNN. Двегодишната немска овчарка е участвала в най-малко 11 инцидента с ухапвания, откакто се присъедини към семейството преди две години, включително един, който остави офицер в болница.

Командир пристигна през 2021 г., за да замени друго от кучетата на Байдън, Мейджър, което също ухапа няколко служители на Белия дом и беше изпратено в дома на семейството в Делауеър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 7 месеца
Тиквайте го у панделата за далаверите и изборната измама срещу тръмп
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Байдън го оставете, че завалията го управляват през LPT порта, aми я напишете нещо за "убития" адмирал Соколов и за "умрелия" Кадиров. Адмиралът днес се появи жив и здрав, Кадиров преди ден даде интервю на катъра Собчак. Путин ще го тричим ли и него? Как се нарича 25-тия двойник на Путин? Двайсеипеторник или педтдесетник? Баси, откъде ги вадят тия двойници, бе? Или техният доктор Енчев е страшно кадърен? Мъкааааа...
42
0
 
7
 
! Отговори
Глупавия преди 7 месеца
Не може човек,който не знае къде се намира да е начелото на такава държава.Крепят го, само щото прави "квото му кажат". Язък
41
0
 
7
 
! Отговори
?! преди 7 месеца
Тази странна история започна да прилича не просто на комедия, а на гротеска и политическа паника. Какво става?
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А нашия Кирчо взе да подражва на своя идол Бай Дрън,защото започна да поздравява празни столове.Сигурно и на двамата доставчика на бело е един и същи.
39
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 7 месеца
С мумията си Байдън САЩ вървят уверено напред - към пропастта...
38
0
 
9
 
! Отговори
Проходилка преди 7 месеца
Да го насдят в проходилка! И проблема е решен!
37
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Възрастта не е проблем. Деменцията е проблем... но не и в САЩ, където сла'бо'умието е стандарт.
36
0
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 7 месеца
Засега тея две три жени успяха да разплачат само 350 000 украински майки..
35
0
 
11
 
! Отговори
Слухове от UK преди 7 месеца
Носи се слух, че Кралица Камила не иска са стъпи никъде на близо до Байдън на държавни срещи и банкети защото той веднъж изпуснал такива сочни газове в нейно присъсвие че едва не се задушила!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да го пазят да не се наака публично, че ще опозори демокрацията.
33
15
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 7 месеца
Байдън управлявал САЩ:):):):)Той е едно лице,което обаче зад гърба си има такива ястреби къде докато не разглобят Русия няма да се спрат:):):)Има там две три жени къде ше ви разплачат майката болшевишка в близките години:):):)
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Просто го пенсионирайте бе братче. Даже и либералите не го искат вече.
31
0
 
15
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
"Милият" Дядо ще последва ли примера на канадския си Колега Трюдо? Да покани бивш украински нацист в Белия дом, Сената, или Конгреса, да бъде награден за Постижения за МИР?!?
30
0
 
7
 
! Отговори
Още доказателства, преди 7 месеца
че големите държави не се управяват от президента, а от "дълбоката държава". И няма демокрация още от древна Гърция. А представителната демокрация - това е другата дума за тирания на олигарсите.
29
0
 
9
 
! Отговори
До келеш преди 7 месеца
Е да но такива хора не ухравляват Русия..а Байдън е президент на Щатите ( лицето на демокрацията). Старо, сенилно, безпомощно и дезориентирано!
28
9
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 7 месеца
Този поне е дядка и пада от старост.В Русия богати хора на млади години падат от балконите хей така като круши:):):)
27
0
 
10
 
! Отговори
Има си инвалидни преди 7 месеца
Колички за тази работа!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв терапевт, на тия години нищо не помага.
25
0
 
10
 
! Отговори
И да падне какво преди 7 месеца
Демократите ще кажат, че е била агресивна руска гравитация и вятър от Сибир!