Тръмп: Байдън носи само хаос, кръвопролития, война, терор и смърт

Екипът на президента отговори, че предшественикът му разпространява дезинформация
12 окт 2023 22:45, Нели Христова
48
Тръмп: Байдън носи само хаос, кръвопролития, война, терор и смърт
Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Доналд Тръмп защити резултатите си от управлението на САЩ в продължение на четири години, през които не е имало войни, и разкритикува външната политика на президента Джо Байдън, докато светът наблюдава развоя на войната между "Хамас" и Израел, която вече отне живота на над 2300 души от двете страни, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп и други представители на Републиканската партия се опитаха да хвърлят вината (за случващото се в Израел и ивицата Газа бел. ред.) върху администрацията на Байдън, като цитираха по-специално на размразяването на ирански активи на стойност близо 6 милиарда долара и припомниха, че Иран е поддръжник на "Хамас".

"При управлението на нечестния Джо Байдън имате хаос, кръвопролития, война, терор и смърт. Вижте какво се случва днес", заяви Тръмп пред свои поддръжници. Речта му продължи повече от час и половина в конферентен център в Уест Палм Бийч, щата Флорида.

Екипът на кампанията на Байдън заяви, че Тръмп разпространява опасна дезинформация за кризата в Израел в момент, в който страната трябва да бъде единна, предаде БТА.

"Докато Тръмп продължава да лъже за свършеното от него като президент, президентът Байдън е съсредоточен върху това да оказва твърда подкрепа на Израел и да бъде водещ на световната сцена", заяви Кевин Муньос, говорител на кампанията на президента.

Тръмп говори пред поддръжниците си на място близо до курорта Мар а Лаго, докато води кампания като лидер в надпреварата за номинацията на Републиканската пария за предстоящия президентски вот въпреки четирите наказателни дела срещу него.

Републиканецът Мат Гетц също се появи на събитието, но не говори пред събралата се аудитория. Гетц е изявен съюзник на бившия президент и конгресмен (член на Камарата на представителите на американския Конгрес бел. ред.) от щата Флорида. Заедно с други крайнодесни консерватори той издейства отстраняването на председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти. Безпрецедентното действие принуди Конгреса да остане частично блокиран заради липсата на нов председател на долната камара, отбелязва АП.

Тръмп се опита да използва вакуума във властта, за да подчертае трайното си влияние върху Републиканската партия, като подкрепи председателя на съдебната комисия в Камарата на представителите Джим Джордан за заместник на Маккарти. Вчера обаче републиканците номинираха лидера на мнозинството в долната камара Стив Скалис да поеме поста.

Бившият президент продължава да пътува до различни точки на страната във връзка с първичните избори за президентска номинация на Републиканската партия и прекарва голяма част от времето си, съсредоточен върху четирите наказателни производства и няколкото граждански дела, заведени срещу него.

Той оказва натиск върху останалите републикански претенденти за президентската номицаия да се откажат от участие в първичните избори през 2024 г., за да му помогнат да победи Байдън. Във вторник той разкритикува кандидатите на Републиканската партия за това, че са се срещнали с дарители по време на събитие, организирано от сенатора от щата Юта Мит Ромни, който през 2012 г. неуспешно се изправи срещу тогавашния президент Барак Обама в ролята си номиниран от Републиканската партия, и Пол Райън, бивш конгресмен, който бе председател на Камарата на представителите между 2015 и 2019 г., отбелязва АП.

"Тези провалили се кандидати трябваше да започнат с ефективна кампания, което те не направиха, защото нямат уменията или таланта", заяви Тръмп в своята социална мрежа "Трут соушъл".

Сред 10-те републиканеца, които все още са част от надпреварата за президентска номинация, са губернаторът на щата Флорида Рон Десантис, основен съперник на бившия президент, който му бе съюзник в миналото, Майк Пенс, бившият му вицепрезидент, и Ники Хейли, която бе постоянен представител на Съединените щати в ООН при Тръмп, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен .... Е....колко бяха , я кажи ? Сигурно бяха повече от тези в Украйна и в Израел и Газа ?
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе Тръмп, клоун, заради тебе колко американци умряха при щурма на Капитолия? После ще говориш кой колко смърт носел...
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
думите му се потвърждават от фактите.
31
3
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 7 месеца
СВЕТА ИСКА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП , А НАТООВЦЕТЕ - БАЙДЪНЧО !!!
30
3
 
12
 
! Отговори
СВОЙ преди 7 месеца
При управлението на Тръмп нямаше война.Байдън го сложиха с перфектно организирани фалшификации и войните заваляха.Наистина чиат сатанист
29
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Което е самата истина. Байдън е олицетворение на чистото зло. В него няма нищо човешко. Гледах му изказвания още от 80-тте. Абсолютен сатанист.
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако Тръмп стане президент,спира кранчето на украинските фашисти ,ни пачкини оръжие)
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Еййй веднъж да съм съгласен с бай Тръмпи.
26
4
 
21
 
! Отговори
Никос преди 7 месеца
Евала на Тръмп. Казва 100% истината.
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Без Тръмп републиканците са свършени ! А бай издЪн е тотална грешка на природата !!!!!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укропитек, в американската конституция пише че имат право точно това да правят, за това и могат да носят оръжие. Разбира се, в другите страни не е преврат за теб а си е носене на "демокрацията" американска в противоречие на конституцията на съответната страна.
23
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По времето на Тръмл няма нито една война и дори САЩ се изтегли от Авганистан. Обаче Байдън започна война срещу Русия в украйна , война в няколко страни в Африка , война в Армения, напрежение в Косово а сега война на Израел в палестина. И много земетресения стават в Турция че дори и в Словакия където никога не стават такива неща. За нещо ги наказват. Що тъй.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По времето на Тръмл няма нито една война и дори САЩ се изтегли от Авганистан. Обаче Байдън започна война срещу Русия в украйна , война в няколко страни в Африка , война в Армения, напрежение в Косово а сега война на Израел в парламента. И много земетресения стават в Турция че дори и в Словакия където никоганне стават такива неща. За нещо ги наказват.
21
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тръмпича е типичен луд за връзване, но явно в щатите има многоБоклуци които му се хващат на щуротиите които плямпа.
20
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Популиста пак ли излезе от дупката си. Байдън няма нито една война започната? Тоя *** да каже 2 думи и за путкиинн:)) Всъщност той започна война, кръвопролития, терор и смърт.А сега това направиха и хамас. Може би ще се правят на жертви .... както русите
19
21
 
11
 
! Отговори
Моля ви! преди 7 месеца
Затворете тъпите фашизирани руски комплексари със висока Железна ограда. Така ще може да се гледа обратна еволюция - руснаци се превръщат в маймуни. Та те са почти готови и сега. Ще има екскурзии за наблюдение на процеса и ще може от далече да се подхвърля храна.
18
15
 
10
 
! Отговори
Този преди 7 месеца
Този ***, за какво говори. Само той си разбира думите и само той може би се чува. В последното не съм сигурен - чува!
17
18
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
БАЙДЪН Е ИЗ-ВЕ-РГ И ТО ОГРОМЕН ! ЦЯЛОТО ОРЪЖИЕ С КОЕТО ХАМАС СЕ СДОБИ Е ОТ БАЙДЪН ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ ЩОТО ТОЧНО ПРИ МАНДАТА НА ОБАМА ВЪОРЪЖАВАХА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ФАЩ ГО ПРАВЕХА ОТКРИТО! НО И АТЕИСТА ПСЕВДО ПАЦИФИСТ ПУТИНКЪТААА ТРЪМП НЯМА ДА ПОБЕДИ ВЪВ ФАЩ!
16
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 17 Няма да "туря" нищо, защито не съм родна агенция по статистика и проучвания. Подкрепта за Украйна е вероятно да се стопи, с оглед на това, че фокусът се измества към Израел и Хамас. Новините за Украйна намаляха, както намаляха новините за Ковид, когато запопна войната в Украйна.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 14 - Всекинстана психолог, всеки стана политолог ...