Тръмп: Не съм чел "Mоята борба" на Хитлер

Той обаче казва, че нелегалните имигранти тровят кръвта на Америка
20 дек 2023 08:37, Елка Василева
30
Тръмп: Не съм чел "Mоята борба" на Хитлер
Снимка: архив, БГНЕС

Доналд Тръмп заяви, че никога не е чел манифеста на Адолф Хитлер "Mоята борба" и не цитира германския диктатор, когато казва, че нелегалните имигранти в САЩ тровят и унищожават кръвта на Америка, предаде Ройтерс.

На митинг в Айова Тръмп - ясен лидер в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия, повтори изразите, които е използвал за нелегалните имигранти, които бяха критикувани, че са ксенофобски и подобни на езика, използван от Хитлер.

"Това е вярно. Те унищожават кръвта на нашата страна", заяви Тръмп пред тълпа от поддръжници в град Ватерло, щата Айова. "Няа тях не им харесва, когато казвам това. Никога не съм чел "Моята борба". Тръмп каза, че Хитлер е използвал езика "по много по-различен начин".

В "Моята борба" Хитлер пише през 1925 г: "Всички велики култури от миналото са загинали само защото първичната творческа раса е измряла от отравяне на кръвта."

В статия от 1990 г. в списание "Венити Феър" се твърди, че Ивана Тръмп, първата жена на Доналд Тръмп, била казала на адвоката си, че Тръмп е държал книга с речите на Хитлер в нощното шкафче. Тази статия се появи отново през последните дни, посочва Ройтерс.

Тръмп обеща да се справи с незаконната имиграция и да ограничи законната имиграция, ако бъде избран за втори четиригодишен мандат в Белия дом.

Тръмп използва израза за "отравянето на кръвта" по време на интервю за"Нешънъл пулс", дясно ориентиран уебсайт, което беше публикувано през септември.

То предизвика упрек от страна на Лигата за борба с поругаването, чийто лидер Джонатан Грийнблат нарече езика "расистки, ксенофобски и отвратителен".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Хихохо преди 4 месеца
Дръмп го мързи да чете даже и редовете на порно списанията, да не споменаваме "дебела" книга 50- 100 страници ...
25
0
 
0
 
! Отговори
Дони преди 4 месеца
Абе, никога не съм виждал някаква си Сторми и некакви други субекти от Плейбой, а тая Иван я видях една нощ в кревата ама нямам представа как се озовала там, сигурно Байдън ме е дрогирал...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хитлер няма грешно изречение. И не е написал кой знае какви мъдрости, а най-базови истини за нещата.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А европейските колонизатори щото малко милиони изпотрепаха и откраднаха от колониите си. Този спор е безмислен, защото е също като яйцето и кокошката!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От кога да четеш книги е престъпление...???
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя клоун лично семейството му го обвинява, а той си мисли, че някой ще му се върже на лъжите. По това си прилича с московските плъхове - още не могат да се осъзнаят, че балонът на лъжите им се спука.
20
1
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 4 месеца
Нацизмът е творение на юдео-хазарите!От години митовете и басните за холокосн на Израел то прилага на палестинците
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мисля, че Американците като говорят за книги трябва да кажат какво са чели. Там ще е по-лесно да се установи списъкът. Мисля, че средностатистическия американец скоро няма да е способен да чете!
18
1
 
8
 
! Отговори
Перниканец преди 4 месеца
Всички в Северна Америка сте нелегални емигранти г-н Тръмп. Там е бил истинския геноцид - избити над 20 милиона индианци. Такива като вас превърнаха насилието в класика на тая територия.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И Сталин разпалва ВСВ в съюз с Хитлер,но и неговият подпис липсва.Избил е много милиони, но го наричали Бащата на народите.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега да не се окаже и, че лъже под клетва?
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В "Моята борба" не пише за изтреблението, ама в решенията на съвещанието във Ванзее (нач. 1942 г.) си има цялостна програма за изтребление, първо на евреите, а после и славяните и други непопадащи в арийската расова доктрина. Но като всеки страхливец подписът на Хитлер липсва в какъвто и да е документ за геноцид.
14
4
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 4 месеца
Чел съм я!Никъде не пише,че иска да трепе клингонци,а ги презира,че подкопават основите на националната държава!И за кое не беше прав този велик европеец!?Предсказа ли бъдещето на Европа
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да я прочете,защото неговите конкуренти използват тактиката на Хитлер,пропагандара на Хитлер и обвиняват другите(в случая Тръмп)в това,което самите те правят с цел заблуда на населението.
12
2
 
9
 
! Отговори
Хунка преди 4 месеца
Хитлер и Ницше ще бъдат все повече цитирани през настоящият век.
11
1
 
0
 
! Отговори
ЧЛ-6 ГЛАСИ преди 4 месеца
,,ДА СИ,,
10
0
 
4
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
До Хахбоко, по скоро е гледал филма с гойко митич, отколкото да е прочел книгата!
9
5
 
7
 
! Отговори
бай чипик преди 4 месеца
и аз, не съм я чел! не вярвам, че човек, избил милиони люде, заради вярата им, може да напише нещо мъдро, от което да се поуча! същото се отнася и за сатрапа сталин, и подобните им!
8
1
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 месеца
3/4 от книгата има смисъл и това което казва е актуално и днес. Останалото, не го приемам.
7
4
 
4
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
Едва ли е прочел повече от 2-3 книги от както е бил ученик така като го гледам. Списания с голи жени виж сигурно хиляда има чекиста...