Северна Корея пусна нова песен във възхвала на Ким Чен Ун

Тя носи името Friendly Father
19 апр 2024 19:35, Нели Христова
74
Северна Корея пусна нова песен във възхвала на Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС

Северна Корея излъчи нова песен във възхвала на своя върховен лидер Ким Чен Ун, придружена от видео на възторжени граждани, които пеят името му и възхваляват "светлото бъдеще", което той обещава.

Новата композиция, шеметно забързана по стандартите на много севернокорейски пропагандни песни, изглежда е част от усилията за укрепване на личния култ към Ким и за омаловажаване на хората около баща му и дядо му.

Песента Friendly Father беше изпълнена на екстравагантно събитие на открито, отбелязващо откриването на нови апартаменти в столицата Пхенян.

"Когато Ким Чен Ун пристигна на мястото на церемонията сред свиренето на музика за добре дошли, избухнаха ентусиазирани възгласи, разтърсващи небето и земята", съобщи държавната Корейска централна информационна агенция. "Участниците бяха развълнувани от песните, представящи ерата на промяната, великата ера на Ким Чен Ун, в която е изградено идеално общество от хора и процъфтяваща нация, където най-красивата социалистическа цивилизация е в пълен разцвет."

Видеото, което беше излъчено по централната корейска телевизия, показва сияещ Ким, който е нападнат от емоционални севернокорейци. След това има поредица, в която хора от различни сфери на живота вдигат палци във въздуха и подскачат наоколо.

Строителни работници, войници, ученици, моряци, четеци на телевизионни новини и професионални певци – всички са показани в видим възторг от великолепието на Ким.

Това не е първият път, когато музиката се използва за насърчаване на обожанието му. Преди да наследи покойния си баща Ким Чен Ир, във време, когато повечето севернокорейци дори не знаеха името му, песен Footsteps намекваше за идването на нов лидер.

"Стъпки, стъпки", гласеше текстът. "Разпространяване на звука на едно блестящо бъдеще напред/Скитник, скитник, скитник, ах, стъпки!"

Беше отбелязано леко охлаждане в пропагандата, възхваляваща добродетелите на бащата на Ким
и неговия дядо, основателя на Северна Корея, президента Ким Ир Сен.

Понеделник беше годишнината от рождението на Ким Ир Сен, ден на интензивно празнуване в миналото. Тази година обаче честванията бяха по-приглушени и някои държавни медии го наричаха просто с датата му - 04.15 - вместо с предишното му име, Денят на слънцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Здраве
Защо е добре да спим настрани?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
Много яко преди 1 седмица
Добре че е само една минута, толкова се надъхах че ако бяха пуснали цялата песен вече щях да съм пред посолството за виза за СК.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Великият диктатор- не ака и не се къпе- той се самоизчиства- това е наратив вървящ още от дядото Ким ир Сен, а народът яде корени и скакалци...
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новите и прекрасно композирани песни в КНДР не са рядкост. Вижте перфектните изпълнения на момичешкия ансамбъл "Моранбон бенд".
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОГРОМЕН ГУЛАГ-напуснеш ли територията родата до трето коляно увисва на уличните стълбове!
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки град си има лудница. Това е лудницата на планетата ;))) Няма такава издънка като комунизма в човешката история. Тотално объркана идеология. Доказала че нестава за нищо само за един 20 30г
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това страшно ми напомня времето на манифестациите преди 1989 г, когато другарят Тодор Живков беше нашият Ким Чен Ун и пионерчетата му се "радваха", пееха песни и му махаха с ръце. Сега разбирам защо и по чий модел се е налагало това идолопоклонничество към главата на комунистическата държавата.
56
0
 
7
 
! Отговори
Мисля че преди 1 седмица
Тоя свят е пълен с луди хоа !
55
0
 
5
 
! Отговори
Ехааа преди 1 седмица
Кога ще заапишат диск ?
54
0
 
8
 
! Отговори
Gorskio преди 1 седмица
Малко е закъснял - сещам се за момченцето дето се дере "Дядя Вова мьi с тобой" :) Лудняци!
53
0
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 1 седмица
То и "Владимир Путин молодец" песен бяха направили
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямат друг шанс , трябва да се усмихват и да ръкопляскат ентусиазирано , даже ще е за предпочитане да изпадат в екстаз .
51
0
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Всички расийски тролеи си дърпат червейчетата пред портрета на това гуси и пеят Интернационала.
50
1
 
9
 
! Отговори
Коце Копея преди 1 седмица
Харесах я за химн на бандата.
49
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Мелодично парче, горките хора. Или пък не са горките?
48
1
 
4
 
! Отговори
Толкова ли преди 1 седмица
няма други световно значими новини та ни занимавате с другаря Ким Чен Ун?
47
3
 
1
 
! Отговори
Нинов преди 1 седмица
Песен за Путин има от преди 4 5 години трябва и за Буда
46
5
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 седмица
Жалките кАпейки сравняват шопарчето Кими с Великият Бойко Борисов къде ги минава с 200 от има няма 15г.:):):)кАпейки вие винаги в България ше сте от женската страна,ако ме разбирате:):):)
45
2
 
6
 
! Отговори
Видимо доволен преди 1 седмица
Народа е най доволен от президента Първанов които подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна на Украйна
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пишете постоянно за Ким, но последният път като гледах пресконференцията на Байдън миналата седмица заради атаката на Иран направо ме дожаля за него.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ким Чен Ун е учил в швейцарски университет, докато Борисов е завършил за пожарникар в Магнаурската Школа в Симеоново. Кирчо пък е изкарал кратък он-лайн курс в Харвард, а лъже, че имал някаква диплома от там.