Байдън: Световните лидери се страхуват от Тръмп, демокрацията им е застрашена

Ако Америка си тръгне, кой ще води света, риторично пита той
23 окт 2024 07:00, Анисия Иванова
89
Байдън: Световните лидери се страхуват от Тръмп, демокрацията им е застрашена
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън снощи отправи нападки срещу своя предшественик, като намекна, че световните лидери са ужасени от евентуалното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом и от това какви биха могли да бъдат последствията за демократичните правила по света, предаде Асошиейтед прес.

"На всяка международна среща, в която участвам", заяви Байдън, визирайки конкретно посещението си в Германия миналата седмица, "ме дърпат настрана - един лидер след друг, тихичко - и казват: "Джо, той не бива да спечели. Моята демокрация е застрашена".

Американският президент след това риторично попита: "Ако Америка си тръгне, кой ще води света? Кой? Посочете ми държава".

Той направи тези коментари по време на реч, която трябваше да бъде по-скоро скучна и посветена на здравеопазването в щата Ню Хемпшър. Те представляваха доза нефилтрирана политика на събитие, което иначе беше фокусирано върху политическото наследство на Байдън и дадоха да се разбере, че президентът смята, че ако успее да направи така, че Тръмп да не го наследи, това би била важна част от начина, по който той може да остане в историята, коментира АП.

След речта си Байдън отиде в местна предизборна централа, за да подкрепи кандидатите на Демократическата партия в Ню Хемпшър и продължи с острите си нападки срещу Тръмп, като в един момент дори каза: "Трябва да го заключим". Някои поддръжници на вицепрезидента Камала Харис - която замени Байдън като кандидат на Демократическата партия през юли – скандират тази фраза по време на нейните митинги, съобщава БТА.

Кампанията на Тръмп побърза да използва коментарите на Байдън в подкрепа на твърдението си за пристрастност към нейния кандидат.

„Джо Байдън току-що призна истината: планът на него и Камала през цялото време е бил да преследват политически своя опонент президента Тръмп, защото не могат да го победят честно и почтено“, заяви Каролин Ливит, национален говорител на кампанията.

Тази реплика на президента предизвика аплодисменти от хората, събрали се в предизборната централа, но Байдън бързо се поправи: "Да го изключим, това е, което трябва да направим".

Само две седмици преди изборите на 5 ноември Тръмп и Харис остават почти изравнени в социологическите проучвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от Русия
Руските медии фаворизират Тръмп, но кого предпочита Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
тия 4 страхливци на снимката ли се страхуват?
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Щом цитирате бай дъна и плю вне лиев ,ясно колко сте "медия "
84
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 1 час
Коя им демокрация?
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Разбира се къде по- спокойно и без страх се живее с президент с доказана деменция и кандидат Харис,която е лъгала публично и прикривала неговото слабоумие.
82
0
 
5
 
! Отговори
ГЛУПАВИ ЛИДЕРИ преди 2 часа
ДАЛИ Е ТРЪМП ИЛИ МУМИЯТА БАДАНАРКАТА УМНИТЕ ЛИДЕРИ ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ ЗАСТРАШЕНИ!!!...
81
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 часа
Мръсни фалшиви лицемери :)))))) А Бъйден е просто ***
80
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 часа
Много точно казано "демокрацията ИМ". Т.е. демокрацията е собственост на лидерите. :-) Демокрация означава народно управление. Другото си е тоталитаризъм със подменен етикет.
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А Китай е комунисическа страна, която се упралвява от Комунистическата партия. В Китай няма опозиция или други политически партии. В Китай не се провеждат избори. Китай, и Северна Корея са единствените демократични страни в света, където лидерите на страните реално работят за народа.
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Мене демокрацията много ме кефи, защото съм човек от народа и много обичам да управлявам, а при демокрацията народа управлява, демокрация произлиза от демос - управление на народа, затова мене демокрацията много ме кефи.
77
1
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
До 75 "... аз като чуя думата демокрация правя връзка с крадене , с корупция" - в ЕС демокрация се превежда като евроатлантически (юдохрисриянски) ценности. Факт.
76
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
Тръмп - разрушителят на демокрацията за частно ползване! Go Trump, go!
75
0
 
18
 
! Отговори
Абе да се чуди преди 3 часа
човек, България как живяла преди "да ни води САЩ"? Държава на над 1300 години, пък ни води някакво кутре на 250. Ай, бегай от кука бе! дали сме език и култура на над 300 милиона души, а вие отпадъци какво сте дали на света?!
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
eб.е.м ти и демокрацията- Във вашата демокрация, човешкият живот струва една голяма нула, или по-скоро кръгът на нулата.... В основата си се гради върху огромен по мащаб корупция и леви либерастки идеии.... Ценности нулеви... Тръбите, че инакомислещите трябва да имат свобода, а когато не сме в успоредни на вашата линия, застрашаваме демокрацията... В край на 90-те в Белград имаше плакат по време на демократичните бомбардировки с обеднен уран - "Колумбе, й.е.б.м. ти откритието" Те така и с вас
73
0
 
12
 
! Отговори
баба яга преди 3 часа
"демократичните правила по света" някой може ли да поясни какво означава този израз "Джо, той не бива да спечели. Моята демокрация е застрашена" аз като чуя думата демокрация правя връзка с крадене , с корупция
72
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Либерастите по цял свят се страхуват от Тръмп. Това са точните думи.Страхуват се, защото прагматично-консервативната политика на Републиканската партия на САЩ отхвърля пропагандата, икономическите и социалните абсурди, с които самите либерасти съсипват собствените си държави. За това се страхуват.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен123 преди 3 часа
ДАНО спечели Тръмп... Да се спре веднъж завинаги тази война, пари, оръжия и техника къде се дават на зелето. А това къде "ес" е одобрила помощ на у...с...р....а...й....н....а Това са, и нашите пари който внасяме всяка година като членски внос.....ВЪН БЪЛГАРИЯ от "сащ" "нато" "ес" и др подобни.
70
0
 
15
 
! Отговори
Нали така преди 3 часа
Всички теме-рути,джен-дъри,трето-полови, психично-болни,извратени и прочие еврогей лидери не харесват Тръмп ,а си харесват бай Дън,дето се губи постоянно и не знае какъв е.Европейските гей лидери не харесват силните водачи,не харесват силните лидери,а искат президентите да са безлични, страхливи и мънкащи! Искат да си прокарват джендър идеологията и тем подобни извратени простотии!
69
20
 
2
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛ ТЪПУТИН преди 4 часа
НИКАКЪВ ДОНАЛД ТРЪМП!!! САМО КАМАЛА ХАРИС! ТИЯ ТЪПУТИНАСРАНАСТИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИЯТ, ЧЕ ИМА ОЩЕ ЗА ТРЕПАНЕ , ЧЕ И ЖЪЛТИ :D
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
И с право се страхуват. Защото Тръмп в Европа признава един единствен лидер и той е Виктор Орбан!
67
8
 
4
 
! Отговори
ДОНАЛД ТРЪНП преди 4 часа
ПОБЕДЯТ ЛИ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ЗА УКРАЙНА ОСТАВА САМО ДА СЕ МОЛИ КИЕВ ДА НЕ ПАДНЕ И БОТОКС ТЪ ПУТИН ДА ПРОЯВИ МИЛОСТ ЗА МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ! 100% ПОБЕДА ЗА БОТОКС ТЪ ПУТИН ПРИ ПОБЕДА НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!