Терзиев: Общинската система за качество на въздуха дава 12 пъти отклонение

Предишната управа е вложила 1 милион в нещо, което дава неверни данни
Обновена: 23 окт 2024 13:13 | 23 окт 2024 13:13, Стела Стоянова
60
Терзиев: Общинската система за качество на въздуха дава 12 пъти отклонение
Снимка БГНЕС

12 пъти отклонение има в данните за качество на въздуха в София, общината ще прави нова програма.

Лидери сме в класацията за качество на въздуха, но отдолу нагоре и това не е повод за гордост, заяви кметът на София Васил Терзиев на брифинг днес.

Предишната управа на града е инвестирала 1 милион в нещо, което дава неверни данни, каза още Терзиев и добави, че не може да се има доверие на настоящата общинска мрежа AIRTHINGS.

Едва 5 на брой са много прецизните станции в София, а планът на “Московска” 33 сега е да изгражда мрежа от сензори. Ще се работи по нова програма за чистотата на въздуха.

Всъщност гражданските устройства на AirBG са доста по-надежди в редица показатели, заяви кметът на София.

Заместник-кметът Надежда Бобчева от своя страна посочи трите най-големи източници на замърсяване в София.

Това са битовото отопление, калните петна и транспортът.

Районните администрации разполагат с 50% повече средства за елиминиране на калните точки в кварталите, съобщи тя и подчерта, че програмата за подмяна на отоплителни уреди също отчита добри резултати. 2000 по-малко са димящите комини в София.

И Терзиев, и Бобчева съобщиха, че цялата собственост на мрежата за качество на въздуха е собственост на чужда фирма, Столична община дори няма достъп до данните.

Данните не са верни и ние нямаме контрол върху инфраструктурата, която дава тези данни, заяви Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от София
Трима пострадаха при катастрофа на Околовръстното в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Веселяка преди 6 минути
Ама и вие за една година какви тъпотии ги сътворихте...да не говорим, че околовръстното още е блокирано...ама на кого му пука...нали трябва всички с колела да ходим на работа.
50
0
 
1
 
! Отговори
4 преди 13 минути
Елате в Стара Загора,градът с любимец кмет Живко, в който няма уред поставен на точното място за обективно измерване на мръсния въздух!Въздухът е кристален според тези уреди , а в града не може да се диша от мръсния въздух!И това е геноцид срещу старозагорци ,коит са извели любимия си кмет с депутатско място, а после пак щял да се върне на кметския стол!?Боже опази от такива избиратели и кмет!Изберете си го пак до пълно изтравяне!Мръсен въздух,трафик ужасен,паркиране невъзможно,квартали гета!
49
1
 
2
 
! Отговори
Чекмеджан от Банкя преди 31 минути
Не трябваше Хеки-джуджето да губи изборите в София. Сега само ще се чудя как да замазвам ровенето му в моето най-голямо л***о, но аз имам и по-малки в другите градове. Колко лифта работят на Витоша от тази година? Като давах концесията на Цеко ви обещах да има развитие на спорта. Ето ви го развитието - хората са прецакани от мен, за това гласувайте за мен!!!
48
0
 
0
 
! Отговори
ХХ преди 32 минути
Опааа, изненадааа
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
А господин кмета дали е чел дейташийта на сензорите които най-често мерят праховите частици в AirBg системите?Щото ако не ги е чел, приемам че говори глупости. Ако пък ги е чел, ще знае защо не мерят точно.https://***-sd-nf.oss-cn-beijing.aliyuncs/%E5%AE%98%E7%BD%91%E4%B8%8B%E8%BD%BD/SDS011%20laser%20PM2.5%20sensor%20specification-V1.4.pdf
46
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван мазния преди 43 минути
Е то София е една строителна площаттка нормално е да е запрашена постоянно.
45
0
 
1
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 45 минути
Само парашутисти във власта след 09.1944г
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Кръстовищата дето обещахте да отворите преди седмица защо не са отворени?
43
0
 
1
 
! Отговори
оркестър факултета преди 47 минути
Все едно ако България плати 100 милиона евро глоба зардаи 1 метър разлика в местоположението на лабораторията, въздуха в Софето ке стане кристален...
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
Цяла София е отклонение откакто тоя чук дойде да унищожава града. Нищо не се прави, всичко блокирано, чудовищни задръствания по всяко време от денонощието, мръсотия, кал... пълен ***!
41
1
 
2
 
! Отговори
Млади меринджейи преди 48 минути
какъв е тоя напън заради 1 метър отклонение на позицията на стационарната лаборатория да се плащат милиони глоби на чиновниците в Брюксел.Тия от промяната все едно не са българи, само доносничат и унищожават производства и като резултат ЕС блокира 50 милярда евро за българия дето ги чакаме от 4 години и заради които 2 години си блокирахме икономиката с карантина и плащаме 800% по скъп ток от тока във Норвегия примерно.
40
0
 
4
 
! Отговори
Инж+ преди 50 минути
Целият период на управление на ГРОБ е една голяма лъжа.....
39
0
 
1
 
! Отговори
Koko преди 50 минути
А Тони Хеки се кълве само с мъжеее, Тони Тека се кълеве само с мъжеее, Тони се кълве, Тони се кълве, Тони се кълве само с мъжееееееееее
38
1
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 52 минути
Махаш старите фирми и слагаш твои :))) Разбира се, старите са лоши и некачествени, а на фирмите на твоите хора са номер 1 :))) Изпитана система за точене на държавни, общински пари :)))
37
3
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 53 минути
Българина трябва да се учи да се придвижва с колело, на запад вече карат колела. За това в градовете улиците ще затварят автомобилните платна и на тяхно място ще откриват нови велоалеи, както е на запад при цивилизацията, да се учи българина да се придвижва с колело, като на запад. На запад дори и 60 годишни ходят на работа с колело, с офис дрес код, с каска с лампичка и на колело отиват в офиса.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
От ноември до април в апартамента ми работят 3 пречиствателя за въздух. Това е заради прекрасния въздух в София!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Обгазяването чрез готвене по терасите е умишлено убийство на хората от горния етаж и трябва да бъде забранено и контролирано със закон.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И Терзиев, и Бобчева съобщиха, че цялата собственост на мрежата за качество на въздуха е собственост на чужда фирма,-----Бате Бойко мисли за всичко и за всички.
33
2
 
0
 
! Отговори
Relax преди 1 час
За това се живее до големия град с чист въздух,зеленина и София я ползваш само за голяма нужда.
32
3
 
1
 
! Отговори
Ганди преди 1 час
Ония предните се облажиха с един милион, ти сега гепи два , нали си шеф, а хората кучетата ги яли