Полезни храни за кожата, които се прилагат и външно

Зехтинът е един от най-полезните продукти и за външно прилагане
24 окт 2024 01:00, Михаела Лазарова
0
Полезни храни за кожата, които се прилагат и външно
Снимка: Istock

Кожата се нуждае от подхранване както отвътре, така и отвън. Храната е най-доброто средство да се погрижите за кожата си и да я направите красива и по-млада. Но храната може да бъде и средство да подхраните кожата отвън, като прилагате подходящи продукти върху нея под формата на маски. Някои храни са подходящи за грижа за кожата при консумация, но могат и да се прилагат външно.

Кои са храните, полезни за кожата, които можете едновременно да консумирате и да прилагате външно?

Зехтин

Зехтинът е един чудесен пример за храна, която подхранва кожата отвън и отвътре. Ако го добавяте към ястията и пресните си салати, той ще дари организма ви с ценни мононенаситени и полиненаситени мастни киселини, които хидратират и подхранват кожата. Зехтинът е един от най-полезните продукти и за външно прилагане върху кожата, защото я хидратира и подхранва и отвън. Той може да се прилага самостоятелно върху кожата, както и като част от различни маски и серуми за кожа. Има свойството да намалява бръчките и видимостта на фините линии, изглажда тена и връща свежестта на кожата.

Ягоди

Ягодите са един от най-богатите на антиоксиданти и витамин С горски плодове. Те са много бедни на захари, което е важно за здравето и младостта на кожата, тъй като слабото наличие на захари не предизвиква възпаления в тъканите. Ягодите насърчават младостта, жизнеността, блясъка на кожата. Можете да ги прилагате и външно под формата на маски, като ги смелите на паста или ги добавите към други натурални продукти в грижа за кожата.

Източник: Полезни храни за кожата, които се прилагат и външно 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Здраве
Как да ексфолирате петите успешно?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари