Времето днес: Горещо, следобед на места с превалявания

В четвъртък ще вали навсякъде
4 сеп 2024 08:37, Анисия Иванова
3
Времето днес: Горещо, следобед на места с превалявания
Снимка: БГНЕС

Денят започна с минимални температури в страната от 17 до 21 градуса, а по морето до 22-23 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед облаците ще се увеличават и облачността над югозападните райони и в Добруджа ще бъде значителна.

Най-топло ще е в градовете Пловдив, Монтана, Плевен, Велико Търново и Стара Загора – 34 градуса ще достигнат максималните температури. За Сандански прогнозата е за 35 градуса, както и за Видин. За София – около 31 градуса.

Ще има превалявания в Рила и Пирин. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. от север-североизток.

Максималните температури в страната ще са от 30 до 35 градуса, а в района на Сандански и Ямбол до 34. По Черноморието те ще са до 30-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието следобед ще има значителна облачност. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 27-28 градуса по северното крайбрежие и до 28-29 градуса по южното.

Над планините - следобед ще има значителна облачност, ще има и слаби превалявания. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде слаб от север със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще са около 10 градуса, а на 1500 метра - около 18 градуса.

В четвъртък ще вали над цялата страна, като по-интензивни валежи ще има в Западна и Южна България. В петък по-съществени валежи се очакват в централните и източните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от Видео прогноза
Слънчево ще е утре, с температури 30° - 35°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
.|. преди 1 седмица
"Гледайте цялата прогноза във видеото."!!?! А видеото къде е?!
1
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 1 седмица
На мястото от снимката съм в момента. Не виждам богати айтита с 42 имота :)