Временно примирие от 10 часа в Мариупол

Хората могат да напуснат с автомобили и автоуси
6 мар 2022 11:50, Петя Славова
40
Временно примирие от 10 часа в Мариупол
Снимка: БГНЕС

В град Мариупол бе обявено временно примирие от 10 часа местно време, а от 12 часа трябва да започне евакуацията на цивилните жители, предава БГНЕС.

Те ще могат да напуснат с автобуси, тръгващи от три места в града, използвайки предварително договорен маршрут, завършващ в град Запорожие, твърдят властите, на които се позовава Би Би Си.

Още по темата

Частни превозни средства също могат да се присъединят към евакуацията, но са помолени да карат зад автобусите в конвой, воден от Червения кръст. Шофьорите трябва да са в колите си, казват от градския съвет.

Новината за прекратяването на огъня е положителна, но трябва да се третира с известно внимание. Подобен план беше обявен в събота както за Мариупол, така и за град Волноваха, но той бързо се разпадна и масовата евакуация беше отложена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тираджията Ако си наистина тираджия, би следвало да си наясно, че няма как 450 000 жители на един град да се евакуират за няколко часа! Мнозина просто няма да имат възможност и ще останат в града...Бог да им е на помощ, ако руснаците атакуват!
6
7
 
24
 
! Отговори
До Т преди 2 години
Нашите медии са купени от запада,а запада е във война с Русия,не очаквай истината по новините.Руската армия се опитва по всякакъв начин да опази цивилните,целта им е нацистките формирования,които са не повече от 10 процента от народа на Украйна.За жалост виждаме какво вършат Украйна,използвар мирните си граждани за жив щит..
5
0
 
23
 
! Отговори
T преди 2 години
Дано успеят днес да изведат цивилните от града!Много странно обаче, как вечера обвиняваха руснаците за саботаж на коридора, а днес точно на тях беше инициативата за коридор?!
4
3
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Такава помия и фейк се ле е от "медиите"че вече ми се повръща...
3
4
 
14
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Довечера Мариупол да се готви за разгром.Цивилните ги няма което е зелена светлина за Руснаците да съборят града
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега Деленски да обясни защо на мирното население ОСОБЕНО на мъже им се забранява напускането на страната. ЕС и НАТО искат само жените и децата, но не и мъжете? Много съмнителни ми идват тия велики европейски ценности?
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимката е пропагандна.