САЩ: Русия обстрелва Украйна с крилати ракети от своя територия

Зона, забранена за полети, няма да реши всички проблеми
15 мар 2022 09:30, Елка Василева
61
САЩ: Русия обстрелва Украйна с крилати ракети от своя територия

Смъртоносното нападение в неделя срещу украинската военна база в западния град Яворов, близо до границата с Полша, е било извършено с крилати ракети, изстреляни от руското въздушно пространство, заяви високопоставен представител на министерството на отбраната на САЩ, цитиран от Франс прес.

Според него това доказва, че исканата от властите в Киев зона, забранена за полети, над Украйна не би решила да реши всички проблеми.

Още по темата
"Става въпрос за въздушен удар с крилати ракети", каза пожелалият анонимност представителя на Пентагона. Той уточни, че са били изстреляни "повече от две дузини крилати ракети, които са нанесли щети на най-малко седем сгради".

Министерството на отбраната на САЩ смята, че тези ракети тип въздух-земя са били изстреляни от руски бомбардировачи с голям обсег от въздушното пространство на Русия, а не на Украйна.

"За защитниците на (идеята за) зона, забранена за полети, това е пример, че (тя) не би имала никакъв ефект", подчерта служителят на Пентагона.

Украинските власти съобщиха, че 35 души са били убити при атаката срещу военната база, която се намира на около 40 километра северозападно от Лвов и на двайсетина километра от границата с членуващата в НАТО Полша. През последните години обектът бе използван за обучаване на украински военни под наблюдението на чуждестранни инструктори, предимно американци и канадци, отбелязва АФП.

Представителят на Пентагона отрече твърденията, че базата в Яворов е използвана за доставки на западна военна помощ за Украйна.

Украинските власти начело с президента Володимир Зеленски не спират да призовават НАТО да обяви зона, забранена за полети, над страната им. Алиансът обаче отказва, за да не бъде въвлечен във войната. Ако НАТО влезе в конфронтация с Русия, това би означавало Трета световна война, предупреди в петък президентът на САЩ Джо Байдън.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
0
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Украинците не избиват деца!Те са си на своя територия.Руснаците са агресорите те рушът и убиват цивилни и невинни хора.Ако украинците бяха такива каквито ти си решил да вярваш как ще обясниш че няма нито един атентат в Русия до момента тип чепенски?
48
2
 
0
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Никой не е избива повече хора от руснаците!Никой не е избива повече руснаци от руснаците!Само голодомора който руснаците са направили в Украйна 4 милиона души геноцид ! Е повече от всички колонии на Англия за всичко времена.Още колко има избити в концлагерите.
47
0
 
7
 
! Отговори
Вярвам му преди 2 години
Бил отрекъл, това е запазена марка на американците продават 300 млн във оръжие но никой никъде не го получава, досущ нашите Ф-ки.
46
1
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Биволе, ами кажи ми откъде са богатствата на Британия, Франция, Испания, Италия и т.н. Не можеш ли да си обективен за минутка. Защо мълчахте, когато британците избиваха своите в Ирландия? Беше само пример. Сигурен съм, че познаваш историята, но я интерпретираш както ти е угодно.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно обстрелват от своя територия. Защото ако случайно някоя ракета падне на територия на НАТО, Русия ще се извини за грешката и НАТО няма да посмеят да навлезнат в Русия, за да не предизвикат война с нея. Но ако бяха стреляли от територията на Украйна, НАТО имаха основание да навлезнат в Украйна, защото от нейна територия се застрашава НАТО.
44
8
 
0
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Руснакът бил готов да умре за Болшой театър, Ермитажа и разни музеи със заграбени произведения на изкуството от червения башибозук. Колко заграбено имущество примъкнаха след войната, цели заводи, даже прословутия К-47 е краден от германците. Жалко сте - ПРИХВОСТЬ на Путина.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожената база е с американски инструктори, обучаващи украинските фашисти как да убиват деца.
42
1
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
До 38 : А спомняш ли си Виетнам, Куба, Хаити, Гренада, Ирак... ще ми отнеме време да ги изброя
41
6
 
0
 
! Отговори
Потур Няци преди 2 години
То Афганистан и Сирия ги бомбандираха и руснаци,но нещо не си спомняш
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До37.Аве тъnaнap,ти може и по далеч от зagнuka си да не виждаш,но аз виждам Ермитажа в Петер,Кремъл,Балшой театър,Московския университет и много други забележителности в Русия за които руснакът е готов да умре.А ти какво виждаш изпод юргана в БГ-то,за което си заслужава да умреш?Сигурно заради гейпарада.bokлyk.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И европейски наемници е имало в базата. Пише го в медиине от ЕС.
38
2
 
12
 
! Отговори
???? преди 2 години
Война е. Стрелят по военни бази вие какво очаквате да ги гледат ли? Да не са отишли на екскурзия? Но Украйна пуска ракета с касетъчни боеприпаси, които са забранени по всички международни конвенции, именно заради масовите убийства на хора. И целия свят мълчи. Има видеа и снимки убити невинни, но нямало доказателства.
37
0
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
До до Хмм: Изобщо не защитавам която и да е война. Израснал съм в край, в който още помнят руските безчинства през 44. Но помнят и как са сражавали срещу англичани и американци. А теб ще запитам, колко държави носят името на народа, който ги населява?
36
10
 
4
 
! Отговори
До хмм преди 2 години
Аз си спомням Унгарските събития, Пражката пролет, руските танкове в Прага и лежащите под веригите чехи защитаващи демокрацията си. Спомням си Лех Валенса, чел съм за Катинската гора, Солженицин и"Архипелаг ГУЛАГ".
35
9
 
7
 
! Отговори
Путиновска папагал преди 2 години
За това ли честните и свободолюбиви руснаци, излизащи по площадите на Москва ги бият с нагайките и ги влачат за косите рашиската путлерова полиция. Колко жалко сте всички ПРИХВОСТЬ.
34
3
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
ама то има забранена за полети над Украйна! Руснаците са я наложили вече
33
3
 
11
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Биволе, явно не си спомняш какво точно означава абревиатурата НАТО за да споменаваш страни толкова отдалечени от Северния Атлантик. Ще ти напомня също, че този съюз е създаден между Англия и Франция за защита от немско нападение и отдавна не изпълнява заложените му функции. Също ще ти кажа, че когато изляза на брега виждам Черно море, не Атлантически океан.
32
2
 
10
 
! Отговори
The National Interes преди 2 години
Военните анализатори предполагат, че един Сармат ще може да изтрие Тексас от лицето на Земята. Да, този щат може да бъде една от основните цели на междуконтиненталната балистична ракета, тъй като е един от водещите горивни и енергийни центрове в САЩ. Всъщност, ако има достатъчно такива ракети, руското министерство на отбраната, в случай на война, като ответна стъпка, би могло трайно да лиши Съединените щати от статут на свръхсила, унищожавайки няколкото големи агломерации.
31
1
 
14
 
! Отговори
The National Interes преди 2 години
Стотонният Сармат (според класификацията на НАТО "Сатана-2) с повече от дузина бойни глави прави 39-тонния Минитмен просто "реактивна клечка за зъби".
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада иСАЩ,лека полека навлизат във фазата на отрезвяване след"пировите"победи поСвета през изминалите25години след разпада на СССРМислеха,че няма да имат крайНо за радост на голяма част отСВЕТА,сега им дойде сметкатаИ като видяха,че са похарчили трилиони $ на хаус се сепнаха,ама късноИ макар махмурлука още да ги държи,вече взеха да разсъждават трезво,след като от поднебесната им казаха,че пирът е приключил и някой трябва да платиКато и чаршафите им отказаха да платят се хванаха за палците.