Бум на НЛО-та край Киев: Ракети или извънземни са това?

Обектите са невероятно бързи
15 сеп 2022 18:00, Нели Христова
107
Бум на НЛО-та край Киев: Ракети или извънземни са това?
Снимка: Pixabay/shana3415

Тази година въздушното пространство на Украйна бе доста натоварено - това е природата на войната. Но учените в страната гледат към небето и виждат нещо, което не са очаквали: необикновно голям брой НЛО-та, според нов документ за предпечат, публикуван от Главната астрономическа обсерватория на Киев в координация с Националната академия на науките на страната.

Документът не се занимава конкретно с войната, но в Съединените щати Пентагонът отдавна намеква, спекулира и предупреждава, че някои НЛО може да са напреднала технология от чуждестранни военни, по-специално Китай и Русия (макар че не са представени никакви доказателства това всъщност да е така). Документът за Украйна е особено забележителен, защото не само показва, че науката е продължила да се развива по време на войната, но също така обяснява, че е имало много необичайни наблюдения.

Още по темата

"Виждаме ги навсякъде", се казва в изследването. "Наблюдаваме значителен брой обекти, чиято природа не е ясна."

Документът е озаглавен Неидентифицирани въздушни явления I. Описанията на събитията идват от наблюдения, направени в Главната астрономическа обсерватория на NAS в Киев и село южно от Киев, наречено Винаривка. Според авторите на статията обсерваториите са се заели с работата по преследването на НЛО като независим проект поради ентусиазма по темата.

Той описва специфичен тип НЛО, който изследователите наричат ​​"фантоми", който е "обект, който е напълно черно тяло, което не излъчва и абсорбира цялата радиация, падаща върху него". Изследователите също така отбелязват, че НЛО, които виждат, са толкова бързи, че е трудно да се направят снимки на тях.

"Окото не фиксира явления, продължаващи по-малко от една десета от секундата", се казва в документа. "Отнема четири десети от секундата, за да разпознаем събитие. Обикновените снимките и видео записите също няма да уловят неидентифицирания въздушен феномен. За да откриете НЛО, трябва да настроите фино оборудването: скорост на затвора, кадрова честота и динамичен диапазон."

Така че изследователите правят точно това, използвайки две станции за наблюдение на метеорите в Киев и Винаривка. "Разработихме специална техника за наблюдение, като вземем предвид високите скорости на наблюдаваните обекти", се казва в документа. "Времето на експозиция беше избрано така, че изображението на обекта да не се измества значително по време на експозицията. Честотата на кадрите е избрана така, че да вземе предвид скоростта на обекта и зрителното поле на камерата. На практика времето на експозиция беше по-малко от 1 ms, а честотата на кадрите беше не по-малка от 50 Hz."

Учените разделиха феномените, които наблюдаваха, на две различни категории: космически и фантоми. "Отбелязваме, че космическите НЛО-та са светещи обекти, по-ярки от фона на небето. Наричаме тези кораби с имена на птици (бързолет, сокол, орел)", обясняват учените. "Фантомите са тъмни обекти с контраст от няколко до около 50 процента."

Използването на камерите, разположени на приблизително 120 км една от друга, позволява на учените да направят многократни наблюдения на странни обекти, движещи се в небето. Проучването не спекулира какви са обектите, просто отбелязва наблюденията и споменава невероятните скорости на обектите. "Засечени са полети на единични, групови и ескадрили от кораби, движещи се със скорости от 3 до 15 градуса в секунда", се казва в изследването. "Фантомите се наблюдават в тропосферата на разстояния до 10 - 12 км. Ние оценяваме техния размер от 3 до 12 метра и скорост до 15 км/сек."

Лесното обяснение би било, че това са ракети или нещо друго, свързано с войната. Но учените настояват, че природата им "не е ясна".

НЛО се завърнаха в общественото съзнание, след като поредица от наблюдения бяха уловени с камера от пилоти на ВМС. Конгресът поиска отговори и Пентагонът отговори, като каза, че е видял някои странни неща, но се нуждае от повече време и пари, за да проучи феномена по подходящ начин. Конгресът им даде и двете и Пентагонът отвори AARO за изследване на странните обекти в небето. Скорошно допълнение към бюджетния доклад на Сената за разузнаването каза, че заплахата от НЛО нараства "експоненциално" и че новият офис на Пентагона трябва да се съсредоточи върху НЛО, които не са "произведени от човека".

Борис Жиляев, водещият изследовател на статията, е отказал коментар пред VICE.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И АЗ ВИДОВ НЕЛОТО. НЕЙСЕ, ЧЕ ОТВОРАМ ФТРОРОТО БОТЪЛЧЕ ВОДКА !!...
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учен - Хаххаха. Викаш дронове, които се движат с 15 км/сек. Сигурно ти си ги проектирал. Гледам "учен" си се писал. Браво!
75
5
 
1
 
! Отговори
Учен преди 1 година
Хайде малко по-сериозно със статиите, стига конспирации рашистите хвърлят достатъчно на нискоинтелигантния материал у нас. За дронове чували ли сте?
74
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бръмбари на Мухата Цеце, знаете ли "Защо съществува всичко което е назовано?"! Отговор от Вселената: "Защото мислите раждат светове."! Мислите на хората живели преди нас, са родили нашият свят. Нашите мисли ще родят света на нашите поколения. Няма открития, няма познание, няма еволюция! Всичко, което си помислим, го има в мига на неговата картина, стопляща представите ни. Вторият закон на термодинамиката се проваля. Колкото и да експандира Вселената, остават само имплозии отровни, непоправими!
73
11
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
За рашистите всяка съвременна технология е нещо извънземно! Щатите им показват последни технологични летателни апарати и им намекват да внимават а *** пак почват с вантазиитее за тайното руско оръжие!А бе таваршчи *** как мислите нация дето не може един тостер да направи ще е високо технологична в оръжията!След 40 години на използване щатите ви показаха стелтовете а ушанките ощ не могат да ги изкопират!
72
0
 
24
 
! Отговори
anonymous преди 1 година
Сигурно идват да ни се чудят на акъла колко сме изостанали като общество и как продължаваме да се избиваме на тази планета
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6000кв.км- колко е това. Сигурен съм ,че са малко хората направили си сметката- 60 на 100 километра. Това и в България е мъничко.
70
4
 
24
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Като споменахте извънземни: ще ходим ли до луната тези дни или вече сме отвикнали?
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 81 - Еми ако са внесени втора употреба от някоя друга галактика - Знаеш ли ?! А ттъ пък как ще му дадеш пет бири бе , ми ако е алергичен ! Трябваше да му дадеш нещо класическо - Ракия ! След половинка ракия можеше много повече неща да ти разкаже , като развърже езика !
68
11
 
26
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 година
Тези 6000 кв/км отвоювана територия се правърна в лобно място на цялата Украинска армия до степен ,че почнаха да им се превиждат зелени човечета. Наиграха се като мишка на сиренце!
67
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисиpкитe станаха за бъзик с тази статия, ха-ха. Давайте все така да ни веселите от ежедневието.
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е, оня ден пихме бира с един от зелените човечета и той разправя, че му писнало да кара тези каруци. Това ми го каза обаче, след петата бира, ама аз се правя, че му вярвам.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха НЛО, руски летящи чинии от Сибир
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземни са, американците трябваше да им платят 45 милиарда долара в злато за последните 9 години за технологиите и още не са им платили
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази пътна табела до Киев ли е , понеже изглежда като указателна за летящите чинии ?! Няма вече какво да се пише , разбра се че ни чака студ , глад и рецесии . Стана ясно че Зеленски няма да превземе Москва и се почнаха глупостите за НЛО-та !Сега ще има купища очевидци с различни показания и накрая -НИЩО , как6то е с всичките чудовища дето са в моретата и горите !
62
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проект син лъч blue beam за инсцениране на извънземно нашествие!
61
3
 
8
 
! Отговори
whistleblower преди 1 година
Има секретни технологии има и укрити науки свързани с магнетизма дори и за земното притегляне и земното магнитно поле се крие как работи но по добре да не ги знаят масите тези неща че ще стане по-лошо.
60
4
 
17
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 година
Зелени човечета може да намерите само в катастрофирали коли из улиците на Киев. Горе в небето има само Руски машини!!!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск наду главите на всички как сме щели да се местим на Марс ! Тия пък може да са Марсианци дето искат да се преселят при нас , ама то от конфликти по цялата Земя не могат мирно място къде да кацнат ! Иначе другото обяснение е да са канлджии с емигранти - Вече нищо не може да ме очуди ?!
58
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До До 56...ти сиглупак,драги/драга !