Зеленски до останки от свален дрон: Обстрелът няма да сломи украинците

Русия е извършила над 8000 въздушни удари и е изстреляла 4500 ракети
Обновена: 28 окт 2022 08:59 | 28 окт 2022 08:53, Елка Василева
73
Зеленски до останки от свален дрон: Обстрелът няма да сломи украинците
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи поредното си видеообръщение не от работна стая, а застанал навън, в тъмното, до останки от свален дрон, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинският държавен глава се зарече, че повсеместните руски атаки срещу електроцентрали няма да сломят духа на украинците.

Зеленски изневери на обичайния интериор за редовните му видеообръщения и каза в поредната си изява, че през последните два дни Киев е свалил 23 дрона.

През последните 2 седмици Русия насочва десетки ракети и безпилотни летателни апарати срещу електроенергийната мрежа на Украйна и причини големи щети и спирания на тока.

„Обстрелът няма да ни сломи, да слушаме химна на врага на наша земя е по-страшно от вражеските ракети в небето ни. Не се страхуваме от тъмното“, каза Зеленски.

След руските удари Киев и още четири области може да се наложи да прекъсват доставките на електроенергия за по-продължителни периоди от планираното, каза по-рано вчера високопоставен служител.

Зеленски заяви, че до момента Русия е извършила над 8000 въздушни удари и е изстреляла 4500 ракети.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
СТРАХОТЕН НАТОВЕЦ СИ преди 1 година
ЩОМ НЯМА ДА ВИ СЛОМИ ,ЗНАЧИ ВИ Е МАЛКО ..ЩЕ ИМА ОЩЕ ДОКАТО ВИ СЛОМИ.ПОЗДРАВИ НА ОРТАКА БРЕНДО ,ВЯРВАМ ЧЕ ПОЛУЧАВАШ ОТ НАЙ-ДОБРОТО.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атаките няма да сломят духа на великият украински народ оцелявал векове в тъмното.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЕ БЕЛЯ ДО КОЧАН!...
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 хаха,мечти на болеен мозъък
52
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще има подкрепа за революцията в Иран , след това и за тази в Рашистан ! Един по един диктаторите ще бъдат прочистени !
51
6
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Всеки ден от всички продажни медии ни заливат с изстъпленията на най-отявления нацист на днешното време. Радио Хоризонт от сутринта почва с това, какво казал Зеленски. Абе, байовци, българският народ не го интересува съдбата на този нацист. Колкото по-бързо Путин изтрепе укронацистите, толкова по-добре за Земята. Не съзирате ли, че цяла Украйна е пропита от нацизъм, още от 90-те год. тръгнаха в Киев факелните шествия с нацистките символи.
50
9
 
4
 
! Отговори
Нека има мир преди 1 година
Мирът е най-важното за хората. За съжаление един дърт изкуфелник си мисли, че ще въдвори ред и че защити някого с действията си. Същите тези хора които сега защитава остават без дом, остават без мъже. Зеленски е човек на първо място и е много повече човек от Путин, защото защитава своето население и своята земя. Изправи се срещу агресора, а не избяга. Успя да издържи огромното напрежение в началото на войната. Трябва да почитаме такива хора за смелостта им, защото много биха се оцапали от страх.
49
3
 
13
 
! Отговори
Актьор преди 1 година
Кот му кажат това плеще.
48
2
 
12
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Щом са казали така тези дето му плащат сигурно е вярно. Вервсме му. Ша ги оправи за 800 дни.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Астрологът - Ами война е, няма как да ходят в изгладени костюми с папионки и лъснати чепици. Нито на украинците да осигури някой комфорт, топлина и светлина. Най-великото зло е войната, което човек може да сътвори. Ама няма кой да слуша и чете. Дайте оръжие да им пращаме, да намираме кусури на тия и ония и да си чешем клавиатурите, щот сме умници.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ОНЗИ Господинчо, на кой свят живееш, явно не на този на който сме ние?
45
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4500 руски ракети по Украйна, а ефекта от тях мижав. Украйна продължава да громи руския враг, дори тихомълком пренесе войната на руска територия. Широко рекламираните от българското русофилство страховити руски ракети се оказаха по скоро сватбарски безцелно хвърляни фоерверки отколкото някакво смислено въоръжение. Главния потърпевш от руските ракети се оказа цивилното украинско население. Военният колос Русия всъщност е едно немощно джудже като президента им Путин.
44
6
 
16
 
! Отговори
българин преди 1 година
Мачкай фашистите Вова!!!
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Астрологът може да имат меки бронежилетки ама се бият с/у наемни меки китки..
42
8
 
18
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Абе трябва да се разбере най-после: РУСИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА С ВЕЛИК НАРОД И ОПРЕДЕЛЯ СВЕТОВНИЯ РЕД - справка историята човешка !!! А този Зеленски да обясни какви са тези американски биолаборатории на украенска територия и то под носа на руснаците !?!?! Ами затова най-голямата руска подводница се мота около брега на САЩ - очевидно удъра ще бъде страшен и мигновен и братятя американи го знат това .
41
5
 
14
 
! Отговори
Опозицията преди 1 година
Опозицията в Украйна не се чува.Дори от партията на Порошенко.Живи ли са още, или са в мазетата на СБУНещо не е демократично така.Да слушаме само президента на една полу президентска, полу парламентарна република.
40
21
 
11
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
Вижте в интернет в каква *** вкарват руските войници. Мизерия, глад. Спят на земята като скотове. Пращат ги без всякаква екипировка. Колкото и енергийни източници да спрат на Украинците, украинците винаги ще са по добре екипирани. Видяхме меките ламарини в руските бронежилетки. Видяхме меките каски. Видяхме липсата на храна. Видяхме че руснаците се изхождат в кофи защото нямат тоалетни. Видяхме че сами си купуват екипировка. Русия е толкова бедна в момента, че е пред неминуем колапс.
39
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам как и с какво Путин има право да напада други държави( включително и България)щом САЩ нападат други държави.Ами тогава да попитам...Защо Путин не нападне директно САЩ...Виновника.А напада друга по слаба от него.Това не е ли страхлива и подла постъпка.Защо не нападне силна като него държава.Защото според мене е една страхлива и слаба държава.Която дори не умее да воюва.Ако не са многото и ракети и ядрени бомби тя е нищо.
38
18
 
7
 
! Отговори
Астрологът преди 1 година
Украйна неизбежно ще победи в тази война. Путин няма избор, защото дори собствените му войници от неговата реномирана армия, нямат вяра в него и не разбират тази война.
37
2
 
12
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
"Зеленизъм = зеленска власт минус електрификация"