Четирима западни лидери пристигнаха в Киев

Те ще демонстрират солидарност с Украйна
24 фев 2024 11:45, Елка Василева
98
Четирима западни лидери пристигнаха в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Четирима западни лидери тази сутрин пристигнаха в Киев, за да демонстрират солидарност с Украйна по повод втората годишнина от началото на пълномащабната руска инвазия. Това съобщи специален пратеник на Европейския нюзрум - платформа за сътрудничество между 21 европейски новинарски агенции, сред които е и БТА.

Премиерите на Италия, Канада и Белгия – Джорджа Мелони, Джъстин Трюдо и Александер де Кро – пристигнаха в украинската столица заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен с нощен влак от съседна Полша.

"Посещението ми в Киев отбелязва втората годишнина от началото на руската агресивна война срещу Украйна. Идвам, за да отпразнувам необикновената съпротива на смелия украински народ", заяви Фон дер Лайен пред репортери по време на пътуването до Украйна. "Наскоро обявихме много важни неща по отношение на финансовата подкрепа за Украйна, но е много важно да изразим и моралната си подкрепа. И, разбира се, това пътуване ще бъде възможност да обсъдим всички аспекти на нашата европейска подкрепа за Украйна", добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
и НАТО благодари преди 2 месеца
на Путин че той е тествал ТУ-160 а не Медведев! :):)
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До85. Какво се правиш на много просветен . Не виждаш ли как Путин вкарва в затвора руснаци . А китайците си разиграват коня в РФ. Живеят и работят свободно . Не плащат данъци ,не се съобразяват с руските губернатори . А си откриват хиляди частни фирми . Такава свобода нямат и в Китай. Но Путин гледа и мълчи.
89
4
 
1
 
! Отговори
ГОСПОД преди 2 месеца
ЩЕ ВЗРИВЯ РУzzИЯ АКО ПРОДЪЛЖАВАС КАСАПНИЦАТА
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ГОСПОД ВЗРИВЯВА БАЛИСТИЧНИТЕ РАКЕТИ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО ИМ ! ГОСПОД ВЗРИВИ САТАНА КОГАТО КРЕМЪЛ СЕ ОПИТА ДА Я ИЗПРАТИ В КИЕВ ПО ВРЕМЕ НА ПОСЕЩЕНИЕТО НА БАЙДЪН ! ГОСПОД ВЗРИВИ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ АМЕРИКАНСКА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА ИЗСТРЕЛЯНА ОТ АМЕРИКАНСКА ПОДВОДНИЦА КЪМ БЛИЗКИЯ ИЗТОК ! И ОЩЕ ДЕСЕТКИ ДРУГИ СЛУЧАИ, ПАЗЕНИ В ТАЙНА, ЗА ДА ПЛАШАТ СВЕТА С ЯДРЕНО УНИЩОЖЕНИЕ ! НЯМА ДА ИМА ЯДРЕНА ВОЙНА ! А ЯДРЕНИТЕ БОМБИ ДА СИ ГИ ЗАВРАТвЗАДНИЦИТЕ !
87
3
 
5
 
! Отговори
Тая Урва Мелони преди 2 месеца
как Измами Избирателите си - Не е Истина Просто - ей за това Жена-Лидер - никога!!
86
3
 
4
 
! Отговори
Деди преди 2 месеца
Олеле мале, къде са баш "евро-юнаците"? Тръгнали Баба Меца да плашат с "накривени калпаци"! А, забравих, Макрончо и Олафчо се "спасиха" поеденично тихомълком с яловите 10-годишни декларации за "помиЩ". За това време, хората казват - "я камилата, я камиларя"
85
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците требе да ги треснат с неква бомбичка тея. За Италианеца и белгиеца не знам, но за Канадеца и Урсула знам, че са повече вредни, отколкото полезни за Канада и Европа съответно. Та няма да ми е жал за Канадеца и Урсула. Тя и без това отдавна не може да е лекар, понеже е изгубила компетенции. А Трюдо няма никаква друга ценност, така че да го бомбят е добро дело. Канадците ще са много благодарни на братския руски народ ако тряснат Трюдо и украинчетата си го оставят за вечни времена.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз още се чудя на руснаците какво ги бавят тея. Защо още не са ги ударили с нещо тея важни посетители? Много добре знаят маршрутите и локаците им. Вероятно им е зигодно запада да подкрепя морално Украйна за да може войната да продъулжи максимално дълго. изсмукването на европейскитъе бюджети да е максимално голямо и завзетите украински територии да са максимално големи.
83
2
 
6
 
! Отговори
А Денков беше ли??? преди 2 месеца
Детето видя Денков по телевизията и попита, Това нещо как ходи изправено след като няма гръбнак. Отговорих му: За екскурзии на аванта дори и амеба би се изправила и проходила.
82
0
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
И какво като са там ще отидат да подсилят бойните действия ли Преговори това е умират хора и защо преговори това е
81
11
 
1
 
! Отговори
Подсказвам преди 2 месеца
не вярвайте на руска пропаганда. Те винаги лъжат!
80
2
 
11
 
! Отговори
елка василива преди 2 месеца
Четирима западни лидери пристигнаха в Киев ,но на никой там не му пука
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако са ги поканили!
78
3
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Е поне има за четворка белот. А акушерката Фон Дер. Лай ще пише резултата.
77
1
 
5
 
! Отговори
писна ни преди 2 месеца
от тази "солидарност" !.нищо не направиха тия мишки от нато, за да ударят тия терористи бла-довете !
76
3
 
9
 
! Отговори
Да остават там! преди 2 месеца
Без коментар!
75
3
 
12
 
! Отговори
Четрима ЗапАднали преди 2 месеца
Лидели приктигнали в Киев
74
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пхахахаххахахахахахахах! Западът запАаадаааааа!!
73
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Израелците не са хора,те стрелят на месо все едно хората са някви диви прасета.Ако руснаците действаха така Украина отдавна да я нямаше.
72
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Израел си бомбардира на воля, никой нищо не смее да им каже на тех, но рашките ако го направят, всички им скачат :)))