Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност

Тя се подкрепя от близо 70 държави
26 апр 2024 09:19, Нели Христова
269
Посланикът на Украйна: Украинската формула за мир е единствената възможност
Снимка: БГНЕС

В руски плен са хиляди военнослужещи и цивилни. Според данни на омбудсмана 30 хиляди украинци са безследно изчезнали. Ситуацията с пленниците е много тежка. Веднага щом се завърнат, те започват да разказват за страшни изтезания. Дори с животните не се постъпва така.

Това каза посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук пред bTV.

И на мен ми беше необходимо време да осъзная, че това се случва, че е истина. Ситуацията на фронта е много сложна, общата граница с Беларус и Русия е над 3000 км, а военни действия се водят на над 2000 км., отбеляза тя.

Отбраната изисква значителни ресурси. Украйна се опитва да запази всеки човешки живот. Липсата на средства за противовъздушна отбрана (ПВУ) доведоха до големи жертви сред мирното население, надяваме се, че сега ще поддържаме фронта по-ефективно, продължи Илашчук. Тя обясни, че украинците очакват в помощта от САЩ да влязат системи ПВУ, артилерийски снаряди.

Украинската формула за мир, предложена от президента Зеленски, е единствената възможност за мир и стабилност, тя се подкрепя от близо 70 държави. Помощта за Украйна е и трябва да остане във фокуса на държавите от ЕС и НАТО. Тя гарантира сигурността, да се живее под мирно и безопасно небе, категорична бе тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от Войната в Украйна
Гърция отказа системи за ПВО "Пейтриът" или С-300 на Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Формулата е Украйна да се включи в състава на Русия. Само това може да предотврати превръщането на Украйна в Западна колония.
172
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ха Ха Ха ...
171
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинската формула за мир е - обикновен нацизм.....
170
1
 
48
 
! Отговори
someone преди 3 седмици
Фантазии и лъжи, на които е базирана и фалшивата формула на Зеленски, който криейки се зад гърба на Запада си мисли,че може да налага и заповядва.
169
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аиде да не коментираш жени с произход от славянската раса.Вашите джуджета от смесен произход са верния път.Ниска набита и в *** развита
168
47
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жената има европейски черти, не е полу-монголка като 99% от рускините.Руски етнос вече почти не е останал, всички са кръстоска с всякакви азиатци.
167
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Местни партизани в редиците на украинските въоръжени сили изнесоха на руските специални служби местоположението на командния пункт на националното формирование "Кракен"*, след което по тях беше нанесен ракетен удар", пише военният експерт Борис Рожин в канала си в Telegram. Бандеровците от 40-те години на миналия век, които набиваха деца на вили и изгаряха села, могат да се гордеят със своите последователи - момчетата от украинския национален батальон "Кракен" *. Това е може би най-ненормалното формирование в серпентариума на украинските въоръжени сили.Националният батальон е събран на принц
166
2
 
38
 
! Отговори
Впечатлен съм преди 3 седмици
Тази я очаквайте следващият сезон в "Ергенът". Ако мине кастинга за предаването ще надскочи себе си.
165
34
 
4
 
! Отговори
путин преди 3 седмици
е гнусен УБИЕЦ
164
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ХристоТо да беше само това, но укро нацистите не им позволяваха и да бягат назад, имаше отряд за острел или трябваше да се предават на руснаците, за да живеят или да умират украинските войници. Сега не знам как е.
163
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не ги мъчете хората, много ги измъчихте руснаци и украинци десет години подред, украинците да се прибират в родината си Русия, не ги мъчете повече!
162
7
 
37
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 седмици
Всички укропи да се върнат обратно на Зельо във фашистката бърлога Оссрайна.Над 30000 укропи-дезертьори на възраст от 19 до 60 години живеят на наш гръб, вместо да воюват за краварските интереси в собствената си дупка.До кога ще храним тези мързеливици и пияници?До кога тези полу.човеци ще ни се присмиват и ще съсипват страната ни?Марш от България!Чемодан-вокзал-Киев ,долни ско.тове!!!
161
2
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
До Анонимен 149 ПроЗтак.Това ли ти е коментара ?
160
1
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
леле !...Какъв тоз дзвер бе?...Да га не сънува чиляк..
159
3
 
50
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Тая защо не се скрие,много е противна.Като си отвори устата и само змии бълва срещу Русия.Така са и заповядали господарите иначе уволнение.
158
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква безбожница.... Украинци и Формула за мир са несъвместими понятия! На тия в мозъците им е само война и унищожение.
157
4
 
49
 
! Отговори
Татул преди 3 седмици
Тези не разбраха ли, че украинската формула не важи пред руската формула.
156
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна да се прибира в Русия, руснаците няма да оставят населението на пътя, а населението в Русия, тичат и събират помощи от цялата Руска федерация, за да не останат гладни, жадни, необслужени, ненастанени, населението от върнатите територии, строят и изграждат наново разрушените градове и села, това е огромен труд, невероятен труд и усилия, отделно и воюват, за да измъкнат украинския си брат от лапите на тези нацистки хиени! Само може да коленичите пред подвига на руснаците!
155
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски създаде разделение и пращаше отряди, да убиват руско-украинското население десет години подред, брат да убива брата, Зеленски и компания, извършиха геноцид над украинското население, още ли им вярвате или сте сковани от страх от Киевската хунта? Руснаци, украинци и всякакви други хора, трябва да се обединят и изхвърлят тази нацистка Киевска власт и да се прибирате в Русия! Хора, които желаят смъртта на руско-украинския народ, не са ви приятели, а руснаците са ви братя и то кръвни братя
154
6
 
35
 
! Отговори
Смърт на нацизма! преди 3 седмици
Зеленски не е украинец, управляващите не са украинци и не им пука за украинците, а тези, които пращат оръжия, съвсем открито вече казват, че са ги пращали, за да се убивате помежду си украинци и руснаци, даваха ги и за зомбиране на населението с лъжлива пропаганда и оглупяване, за произвеждане на нацистки зомбита, маските отдавна паднаха, руско-украинското население трябва да се обедини и да изхвърли тази нацистка власт, спомнете си кои сте и че сте един народ и една кръв тече във вените ви!