Задържаха 41 мъже в наборна възраст, опитали да избягат от Украйна с камион

Хванат беше и мъж в Карпатите близо до границата с Румъния
15 юни 2024 14:13, Елка Василева
146
Задържаха 41 мъже в наборна възраст, опитали да избягат от Украйна с камион
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските власти са задържали 41 мъже в наборна възраст, укрити в камион със зърно, който пътувал към югозападната граница на Украйна с Румъния и Молдова, предаде ДПА.

Превозното средство било проверено през нощта близо до село Новосилске, съобщи граничната полиция. Населеното място е само на няколко километра от границата с двете страни.

Още по темата
Срещу задържаните мъже са започнали следствени действия за опит за незаконно пресичане на границата. Задържаните са от 12 украински области и са на възраст между 18 и 60 години, което ги прави годни за наборна служба в армията и участие в отблъскването на продължаващото руско нашествие в Украйна.

Други двама мъже, заподозрени в подпомагане на незаконно преминаване на граница, също се разследват.

Според друго съобщение граничната охрана е задържала мъж в Карпатите близо до границата с Румъния. Той се обадил на телефонен  номер за спешни случаи, след като пострадал при падане от стръмна скала.

Мъжът, също в наборна възраст, е от южната Херсонска област.

От началото на войната през февруари 2022 г. беше въведен закон за военно положение и беше наредена мобилизация. Оттогава мъже в наборна възраст имат право да напускат Украйна само при изключителни обстоятелства.

Въпреки това  всеки ден десетки правят опити да се отклонят от военна служба, като пресекат границата незаконно.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Бау===В диалог с Волгин,запитан ще отиде ли на фронта, като толкова настоява да изпращаме оръжие и войници,Тафров категорично каза,че е съвсем естествено,че той няма да ходи на фронта! За там имало други,които трябва да отидат! Минута е много да се досетим,че ще бъдат изпратени децата на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от предателите,които отново се готвят да управляват! Бойковци,кировци,пасита,минжевци,плевнювци,шишовци,ристювци,танасовци и сие антибългари ще стоят отстрани,затривайки мъжете на БЪЛГАРИЯ!
66
0
 
28
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 4 месеца
Скоро и у нас. Под зоркото око на Боко и Шишо.
65
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
жалко за момчетата - сега или затвор или Първа боева линия, но без обучение
64
3
 
29
 
! Отговори
Иво преди 4 месеца
Бягат, защото са руснаци и не им се бие с братушки:)))
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
а бе само да попитам - Молдова не е ли в югоизточната част на украина ?
62
1
 
23
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 месеца
Срамота,ще бягат вместо да допринесат за победата над Русия съгласно декларацията на НАТО в София.Студена ли е бирата?НАЗДРАВЕ!
61
6
 
12
 
! Отговори
Ханко Брат преди 4 месеца
Браво! Щеше да има още 40 и няколко пърдуфела да лежат на плажа в Слънчев бряг и да ги храним!)
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Aaaaa, не е позволено да бягат от хубавото! Това е демокрация! Бой до последната укра, да изчезне тая измислена нация!
59
6
 
45
 
! Отговори
противен народ преди 4 месеца
Будят отвращение. На руснаците целия свят им обяви война, 18 хиляди санкции, всичко им спряха и всички западни компании се изнесоха, спряха им SWIFT, останаха почти без гражданска авиация и не се огънаха, приеха боя и побеждават и военно и станаха първа икономика в Европа. А украинците 8 години избиваха руснаци, и целият свят им помага, и нищо не могат сами да направят като се стигна до война, само просят, половината избягаха и не само това, ами и помощите окрадоха и Путин им виновен че използва корупцията като средство за война, инсталирал им корупция, отвратителни.
58
6
 
31
 
! Отговори
гларус небесен преди 4 месеца
В Украйна мъжете се крият по вили и могили,не си показват носа навън камо ли да ходят наработа и т.н. защо всички знаем показват го навсякъде.Обаче тук същитите тия се чувстват като царе карат ,ядът и пият а от скоро и крадът без да плащат. Не е ли време евро-атлантическа България да си изпълни дълга пред началниците и да излови едни 40-50000 тариката,както ловим маймуни в Странджа, и ги предаде на Зеленски за по нататъчна утилизация. Да Русия ще ни се обиди но там вече по лошо няма накъде.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"23 годишен украински войник, след 2 години на фронта е получил контузия, върнал се в града си, не се казва кой град" - градът е Виница на югозапад от Киев.
56
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кравари, нали украинските фашисти мачкаха руската армия? Що бягат бе? Муахаххахахахахахахахаха...Кажете ве, кравари у форума?
55
22
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Страхливите закононарушители(да не казвам престъпници,защото нарушаването на закона е престъпление),разделени,не повече от двама-трима във взвод на най-горещите фронтови точки.
54
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия защо бягат така бе? Не знаят ли, че НАТО и всичкият Свободен свят е с тях? Войната ще продължи докогато е необходимо, с непоколебима решителност. Те защо бягат, тези украинци?
53
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На никой не му се мре за чужда кауза! Рядко тези които ги събират от улицата оцеляват повече от седмица на фронта, хвърлят ги ей така в огъня като жертвени агнета без никакъв смисъл!
52
25
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Тя войната си върви,бес значение Путин иска или неиска,камо ли въжделенията на шепа моделирани празноглавци с български паспорти!
51
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна е потънала в мизерия след Майдана, в началото имаше наивници, принудени от безпаричие и глад да се запиват в армията, сега и такива няма!
50
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е що така бягат от свободата и демокрацията бе ?
49
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А от България защо не ги махат ?Няежил се млад изтупан укропитек в скъпата кола и изобщо не му дреме за уКрайна.Тука ще ми разтягат локуми.И ще заплашват с Русия.
48
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Бива ли такива работи..