Зеленски обвини Северна Корея, че праща войници в руската армия

Те помагат в инвазията ѝ в Украйна
14 окт 2024 08:23, Елка Василева
73
Зеленски обвини Северна Корея, че праща войници в руската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Северна Корея праща войници в руската армия, за да помага в инвазията ѝ в Украйна, предаде Франс прес.

"Виждаме как съюзът между Русия и режими като този в Северна Корея се разраства. Вече не става въпрос само за оръжейни доставки, а за изпращане на хора от Северна Корея във въоръжените сили на окупатора", каза Зеленски в дневния си брифинг, отбелязва АФП.

В доклад на базирания в САЩ Институт за изследване на войната бе посочено, че длъжностни лица от Южна Корея и Украйна продължават да идентифицират севернокорейски военни, които вече се сражават в Украйна и тренират в Русия с оглед бъдещо дислоциране редом с руските войски, предаде Укринформ.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от Русия
Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Тоя ще се гътне от злоба и завист, ха ха. Все му се ще цулият свят да се бие за него, ама хе на някои са се отклонили.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Па ако е така, Спанакът да зайде в ЮжнатъКурнея с талигите и натовари некой друг наръч с Юкурета. тва поне го моът. видеме днеска къ краднат мъже по киевските улици.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ще си сложа портрет на Ким Чен Ун в спалнята .Човека помага на Путин е утилизацията на натовските наемници.Смърт за НАТО !
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тоя, освен да рИве и иска, нещо друго може ли да прави? НевидЕ му се и президента с изтекъл срок на годност, не че някога е бил годен.
67
2
 
14
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 часа
И да е така какво от това?? Малко ли натовски войници и сбирщина от цял сват има при укропитеците??? Стига е плакал зеления ами да вдига белия флаг и да приключва!!
66
2
 
17
 
! Отговори
СПРАВКА преди 3 часа
НЯМА НУЖДА ОТ ЧУЖДИ ВОЙНИЦИ : В КУРСК СА УНИЩОЖЕНИ = 20 800 УКР. ВОЙНИЦИ С ТЕХНИКАТА ИМ..!!! . В УКРАЙНА ИМА =710 000 РУСКА АРМИЯ ( ОТ 2,4 МЛН.).В УКРАЙНА РУСИЯ УНИЩОЖИ = 2 МЛН.УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ,+6700 НАТОВСКИ ИНСТРУКТОРИ,И ОФИЦЕРИ, И ВСИЧКОТО НАТОВСКО ОРЪЖИЕ ( КАКТО СЕ ОКАЗА- КАЛПАВО И НЕАКТУАЛНО ) ЗА = 388 МЛРД.$ !!!СКЛАДОВЕТЕ НА НАТО ВЕЧЕ СА ПРАЗНИ САЩ СА С РЕЗЕРВ САМО ЗА 3 СЕДМИЦИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ,И УВЕЛИЧЕН ДЪРЖ.ДЪЛГ НА = 35 ТРИЛ.$
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
абе направо да праща войската и да напада Кореята.
64
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
На Ким толкова много му пука от мнението на Зеленски, че чак отишъл в тоалетната да се облекчи и с тъжен поглед погледнал към кафявото произведение с формата на Украйна, изnлюл се върху него и пуснал водата.
63
1
 
13
 
! Отговори
BG преди 4 часа
Зимната доиде ток няма май ще стане на кисело зеле със свинско .
62
1
 
12
 
! Отговори
УкрДИСинформ преди 4 часа
Готово, поправено :D Айде да извадят неоспорими доказателства (не че някога са го правели) и тогава да им припявате, а?
61
1
 
22
 
! Отговори
Слава Кокаине преди 4 часа
Аааа.....тъй е, тъй е!
60
1
 
20
 
! Отговори
Незелен преди 4 часа
"На война като на война!" ,бре циркаджия!Кога си въобгязваш,че си някой ,обикновенно те правят после на ГЗ!
59
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
трябва да имаш мозък- ако русия изгуби, следващата жертва ще е китай - китайците дали го знаят и корейците и ако поиска путин - колкото му потрябват толкова войска ще му пратят- лошото е че промиха мозъците на укрите и сега се бият с братята си -американците нямат войска която да се бие- ако се намесят ще стане като във виетнам и даже афганистан - изнизаха се кото *** из х7й и забравиха за демокрацията там
58
1
 
16
 
! Отговори
56ти, преди 4 часа
Русия я загробват от векове, ама не ми се вижда да намалява като площ и население. Харесвам неоправдания ти оптимизъм, ама да блъскаш с голи ръце по диво животно си е леко откачено, съгласи се :)
57
16
 
3
 
! Отговори
Бият се! преди 4 часа
До Анонимен 50...До Анонимен 50.......Ама всички до един са ДОБРОВОЛЦИ. При "другаря" Ким и другите "диктатори-другари" доброволци и каузи няма, там каквото реши вожда - това е, отиваш си на заколение и толкоз! Малка, но СЪЩЕСТВЕНА разлика!
56
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Този Този ще загроби Русия.
55
4
 
30
 
! Отговори
Този преди 5 часа
си изби хората, сега Северна Корея му била виновна. То и Рейгън е бил актьор, ама явно с класи напред. Това дребното съвсем ще съсипе руските покрайнини с дiвотиите си.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Севернокорейците изчервиха ли се?
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Христо Христов А Русия може да ползва ядреното си оръжие само ако предварително вземе разрешение от Христо Христов.
52
2
 
19
 
! Отговори
дезинформатор преди 5 часа
Е нали това казвам, Христо-оръжието е на САЩ, не на НАТО. Тук ни плашат с НАТО, колко силна била. Не, не е. В НАТО е България, Македония, Албания...все страни без армии. Дори Германия разполага само с 300 танка Леопард 2. Та те толкова отиват за скраб на седмица в Украйна. Не, няма никакво НАТО, има само САЩ, който продава на будали оръжията си, а като стане напечено, ще действа от тяхно име.