Размириците обхванаха Ливърпул, Манчестър и Бристол

Четири града, освен столицата, вече са сцена на улично насилие
Обновена: 9 авг 2011 14:46 | 9 авг 2011 08:30,
405
Размириците обхванаха Ливърпул, Манчестър и Бристол
Снимка: Reuters

Безредиците се разпространиха в цял Лондон в третата нощ на улични бунтове, които вече се пренесоха и в други градове. Изблици на насилие има в Бирмингам, Ливърпул, Манчестър и Бристол.

По улиците на британската столица са излезли допълнителни полицейски подкрепления. Продължава разбиването и паленето на магазини.

Премиерът Дейвид Камерън прекъсна почивката си в Италия, за да се заеме с безредиците, които избухнаха след първоначално мирен протест в Тотнъм заради убийството на мъж от полицията. Днес Камерън ще председателства заседание на кризисния щаб.

В ранните часове днес трима души са арестувани за опит за убийство, след като наранили с колата си полицай, опитал да ги спре за проверка.

В Бирмингам тълпи младежи вилнели в търговски център, чупили прозорци и грабили магазините. Арестувани са 100 души.

Съобщава се за подпалени коли в Манчестър и за около 200 младежи с маски, които вилнеят в Ливърпул. Полицията в Бристол съобщи, че в безредиците в града участват около 150 души.

Полицията и политиците твърдят, че размириците са дело на криминални елементи, а не са признак на социално напрежение или пропуски в сигурността преди Олимпийските игри през 2012 г.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
1
 
! Отговори
Asgard преди 13 години
Изходът е само един. Блокиране английските сметки в чуждестранни банки, пращане на умиротворяващ контингент и признаване Временно Правителство на бунтовниците, до провеждане на демократични избори в цяла Великобритания.
373
0
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
mnogo dobre vsichko varvi po plan ,,,,
372
0
 
0
 
! Отговори
bobby преди 13 години
mnogo dobre go kazaha angli4anite: kato se imat tezi za myje i angliiski grajdani potypkva6ti pravata im da hva6tat pyrvia samolet za afganistan i da se biqt tam za stranata deto im dava hlqb!!!!
371
0
 
1
 
! Отговори
до 390 преди 13 години
ами чети и гледай по-добре и може и да ти светне нещо...и си оправи правописа, че наистина е гнус............
370
0
 
4
 
! Отговори
ДО 390 преди 13 години
ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ГО Е ГНУС ОТ ЖАЛКИ НИХИЛИСТИ КАТО ТЕБ.
369
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 392де късмет де....англия дето са минали са оставили държави след себе си, не важи същото за испания , португалия и други колониални държаваи
368
1
 
2
 
! Отговори
Пренасочване преди 13 години
Да пренасочат контингента от Либия към Великобритания, и там бунтовници и те демокрация искат...
367
0
 
5
 
! Отговори
Ебач на тъпи келеши преди 13 години
***,***,явно си завършил престижен селски колеж.
366
1
 
2
 
! Отговори
do 391 преди 13 години
съгласна съм, но заради един психопат не може да заклеймим всички норвежци
365
2
 
4
 
! Отговори
Лакшми от Пакистан преди 13 години
Преди англичаните ни колонизираха, сега е наш ред да ги колонизираме.
364
1
 
2
 
! Отговори
до 382 преди 13 години
382, докато нашите *** простират на фонтана в Осло, "чистите арийци" се забавляват с бомбички и автоматчета
363
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никъде не ведях,не чух,не прочетох,че става въпрос за емигранти или цветнокожи.А българските смешни боленсидеровски расисти започнаха да раздават правосъдие чрез снайперисти,танкове,армия.Смешни сте и жалки страхливци и мизантропи.Тези хора не са от лесно на улицата.Те се борят за бъдещето си,за по-добър живот.Така както го прави всяка самоуважаваща се нация.Но вие сте българи и това е най-голямата убида-страхливи,крадливи,мързеливи,завистливи.Затова тънете в мизерията.Гнус.
362
4
 
8
 
! Отговори
ивеца преди 13 години
*** може да излезе от джунглата, но джунглата от *** не, нещо като със селянина и селото...
361
6
 
12
 
! Отговори
сандокан преди 13 години
в тоя форум има много прости хора, чернилкозащитници
360
8
 
6
 
! Отговори
кало преди 13 години
*** ли е, не ми го хвали! даже и тези, които имат пари! нали ги гледам по клиповете, същите гнусари като нашите чалгаджии, със същата "ценностна" система, това, че американците толерират простотията, не значи, че и западна европа трябва да направи тази грешка, европа е много над америка и много по-интелигентни хора ражда
359
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМИ ИНТЕГРАЦИЯТА Е РЕШЕНИЕТО АКО НЕ ИСКАТ ДА СИ ХОДЯТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ ДРУГАДЕ В ДЖУНГЛАТА ТО ТОВА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ РАСИ А КОЛКОТО ДО ЛАТИНОСИТЕ В АМЕРИКА ПОЛИЦАЙТЕ ГИ Е СТРАХ ДА ВЛЕЗНАТ В КВАРТАЛИТЕ ИМ....
358
1
 
6
 
! Отговори
до 384 преди 13 години
Да, съгласна съм с теб! Но не може да отречеш, че там, където преобладават черни, латиноамериканци, *** и подобни престъпността е много по-значителна. Не съм расистка, нито подкрепям какъвто и да било вид насилие, но защо ще толерираме хора, които не правят нищо освен да крадат, чупят, продават наркотици и т.н. По-голямата част от тях няма желание да се интегрира, защото така им изнася, ние какво сега насила да ги вкараме в правия път ли?
357
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 383:ТОВА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ ХОРА НА ТОЗИ СВЯТ ЧОВЕК СЕ ОПРЕДЕЛЯ НЕ ПО КОЖАТА А ПО УМА
356
2
 
4
 
! Отговори
до 381 преди 13 години
виж сега, Люис Хамилтън работи, а не троши магазини, аз не казват смърт за всички черни, но тези, които не знаят защо са на този свят не може да се толерират, те само пречат, то това важи и за някои бели разбира се
355
0
 
12
 
! Отговори
ууу преди 13 години
взимат ни за втора ръка хора, защото *** са се разписали навсякъде вече, скоро гледах по телевизията как тумба български *** се настанила в центъра на Осло и си изпрали и проснали дрехите на фонтана, норвежците пуснали оттогава денонощнта охрана ... кво повече да си говорим...