ООН предупреди за ново активизиране на птичия грип

Нов щам на вируса H5N1 заобикаля защитата на ваксините
29 авг 2011 18:00,
53
ООН предупреди за ново активизиране на птичия грип
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

ООН предупреди за опасност от ново активизиране на опасния птичи грип заради разпространяващ се в Азия мутирал щам на вируса H5N1, съобщи Асошейтед прес.

Мутиралият щам на вируса, който може да заобиколи защитите на съществуващите ваксини, се появи в Китай и Виетнам, предупреждава Организацията по прехраната и земеделието към ООН.

Разпространението на мутиралия щам в двете страни излага на пряка опасност Камбоджа, Тайланд, Малайзия и Япония.

Миналата седмица организацията съобщи, че 6-годишно момиче от Камбоджа е починало от птичи грип на 14 август. Това бе осмият смъртен случай вследствие на H5N1 в страната от началото на годината.

В страни като Бангладеш, Китай, Египет, Индия, Индонезия и Виетнам вирусът на птичия грип все още присъства силно.

Организацията посочва, че заради миграционните пътища на птиците през последните 2 години птичият грип се среща и в страни, в които вирусът бе изчезнал, като Израел,
в палестинските територии, в България, Румъния, Непал и Монголия.

За първи път вирусът на птичия грип се появи през 2003 г. и от тогава досега от него се заразиха 565 души, а 331 от тях починаха.

В пика на епидемията той се беше разпространил в 63 страни, но после беше елиминиран в повечето от тях. През 2008 г. вирусът започна да разширява обхвата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ООНптичи грипH5N1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Калинка преди 12 години
Защо са войните.....за глупавите долари естествено! Ротшилдови са създали и държат цялата банкова система заедно с почти цялата химическа и фармацевтична промишленост ". Те са създателите на държавата Израел и ционизма. Притежават половината територия и семейния им герб стои на знамето. Измамника Джордж Сорос е от "Тяхното Котило" също. Сорос е новият шеф на международната мафия, след Максуел, който пък наследи Онасис! Всички те са слуги на Ротшилд! Едно семейство от 300 души, което управлява светът, но никога няма да чуете техните имена! Проблемът на САЩ идва когато банда престъпници, юдеите я превземат с Федералнитя Резерв- 1913 г. САЩ са просто инструмент за изпълняване на целите на Федералният Резерв, чийто длъжник е държавата САЩ цели - същата да фалира! И тогава следващата цел е революция и налагането на новия световен ред, който подготвят не от вчера! Рейтинговите агенции са също тяхна собственост и следователно работят за тях.
48
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 12 години
Всичко е бизнес и ни омръзна да ни правят на ***! На кого пилетата пак трябва да се унищожат, за да тръгнат на някой друг и коя фармацевтична компания е вече готова с новата ваксина? Но няма да е далеч денят, в който всеки месец ще си имаме по някой нов щам и наистина ще стане епидемия без лечение.Ние станахме, като в концлагерите - пробват всичко на нас, само, че в световен мащаб.
47
0
 
7
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
В определен момент САЩ ще обявят фалит. Разбира се, дълговете на правителството на САЩ са надминали всякакви разумни предели и сривът на долара е въпрос на време. Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като, рано или късно, манипулациите с курса на долара ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови "събития", подобни на атаката на Световния търговски център в Ню Йорк. Тя ще стане повод за отказ от "стария долар", в когото държат капиталите си всички "световни терористи и прочие злодеи" и за въвеждане на новата валута, например "амеро". Не е трудно да се предвиди, че в такава ситуация САЩ няма да признават чуждестранната доларова наличност под предлога, че е от наркотрафик, тероризъм или че е фалшива. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака "с ***" ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип", или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!!
46
0
 
9
 
! Отговори
спейс технолоджи преди 12 години
Фармацевтичната мафия в акция!
45
0
 
0
 
! Отговори
Фоукс преди 12 години
четете коментар 27! Голям смях, страшен талант! Истинско удоволствие, въпреки че очаквах нещо по-изненадващо като край. 27, благодаря ти, приключвам си деня с усмивка!
44
0
 
9
 
! Отговори
Фоукс преди 12 години
Хайдееее, фармацевтичните лаборатории пак ще си напълнят джобовете от ваксини, които, в повечето случаи, за нищо не стават... Да се чуди човек, дали не си ги създават нарочно тези епидемии, та да плашат хората и да си пълнят гушите!
43
0
 
12
 
! Отговори
Чифутарници преди 12 години
Добре бе хора.Всички виждаме как СЗО,ООН,ЕС,Usраел,ФЕД,Световната Банка и още много други........(да не изброявам всички) се Еб***ват със нас и със целия свят.А ние какво правим по въпроса?Ся още лятото не е свършило и се започва със вирусите.Голем Глад световен и то...не е само в БСП.
42
2
 
5
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
nali praskate sas samoleti aerozolni preparati za namaliane na imunnata sistema neinite zashtitni funkcii za da ima po goliama smartnost i bolesti sred narodite kakav hybav kontrol za prirast i regylirane na naselenie posle ptichi grip ,
41
3
 
3
 
! Отговори
aaaaaaaaaaa преди 12 години
razbira6 4e si se razbolql ot птичи грип edva , kogato ti umre 'patkata" :-)
40
1
 
13
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
САЩ са една фалирала държава. Достатъчна е само малка паника и ще започне масивно освобождаване от държавните облигации на САЩ. Изхождайки от тези съображения американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Доста аналитици твърдят, че в съвременния свят е възможно всичко. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане терористична атака "с ***" ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип", или нещо подобно. Все нещо ще измислят!!!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ООН предупреждава, защото пак някой е превеждал с *** си.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ БИЛО МИ ТО ПТИЧИ А ПИЧИ Е ТОВА СИ Е МОР ВЕЧЕ
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди година някъде гледах едно клипче с един като обясняваше как "Китай щял да настине" около 2012 година....
36
3
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Най-гъсто населен ройон е.
35
0
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Поклон! Малко хора биха се изразили голкова добре.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе защо тия вируси все в Азия се появяват и по точно все около Китай ,явно много им бърка в *** на *** във Вашингтон икономическата и военна мощ на поднебесната ,разбирам ги юдейчетата те горките вече няколко хилядолетия мечтаят за някакво световно господство дето уж им го обещал рогатия и все нещо им се объркват сметките ,толкова пари и ресурси изсипаха в масонската САЩ и накрая тя взе ,че фалира,Не им е лесно на тях влизам им в положение толкова( труд) на вятъра
33
3
 
7
 
! Отговори
попа преди 12 години
срам не срам ше ви кажа/ ям само пилета и *** до забрава/ на 6 се задъхвам малко/ на 56г съм
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Златният милиард -плана на юдео-масонския елит ...случайно ли е ,че 99%от най-големите фармацефтични компании са в еврейски ръце ,,демокрацията и евро-атлантическите ценности' убиват
31
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Браво!Когато видях колко е дълго не вярвах да го дочета до край. Не само го дочетох, но накрая съжалявах, че е свършило :))).
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахаах всяка година излизат нови щамове.... това случайно ли е ??????