"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...

Средствата няма да отидат за "Козлодуй", обяви Сергей Кириенко
Обновена: 21 юни 2012 15:20 | 21 юни 2012 13:35,
379
"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...
Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
14
 
! Отговори
Що преди 12 години
Що американците летят с руски космически кораби до МКС ??? А що американците са държавата с най-много ядрени реактори в света ????
194
0
 
19
 
! Отговори
До ненормален 191 преди 12 години
Аз съм в Германия и искам АЕЦ и в Германия, защото тока ще скочи и тук в следващите години, но никой не ме пита. ЕОН, РВЕ и Ватенфал, немските енергийни компании разпродават дяловете си в чужбина, за да посрещнат удара от затварянето на АЕЦовете, но те са богати и го могат. Може ли България да посрещне удара от затварянето на АЕЦ Козлодуй. Защо САЩ имат най-много ядрени реактори в света. Истина е, че някои немски централи са стари, но те си затварят също и новите. Но причините са политически.
193
1
 
4
 
! Отговори
magiv1 преди 12 години
Не ако фалираме,ние сме фалирали
192
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко и цялата гербава пасмина скоро ще разберете , че наистина е много жалко да си ционистка *** и кукла на конци
191
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никой не искал руски инвестиции... Пуснии си френска телевизия и го гледай Оланд за 90000000 как се мляскат с Путин
190
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вятърните паркове в БГ знаем как са разрешени да бъдат постреони от кои и на кой са! Браво, Цветелинке, мъжът ти нас хората леко по-леко ни кара към агония, а ти да не останеш по-назад да доунищожиш и природата не само с лифтове и хотели, ами с вятърни турбини!
189
9
 
7
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Тоя *** голем шмекер го раздава, къде са ръгнали росатом на чехите да "правят" централа, ами Чехия произвежда собствени реактори и традициите там са сериозни! Смехът обаче е още по- голям относно Великобритания, ха, ха, ха още малко руснаците на арабите пясък, натоварен в камази ще "продават". Абе чудят се от къде да гепнат някое евро "братушките"
188
2
 
4
 
! Отговори
pimpalicious преди 12 години
Сългасен съм с мнението на Клава. Как може да говорите за ВЕИ като не знаете нищо по въпроса? Само сте чули нещо, което Боко го е казал и айде всички на хорото. Ние изобщо все още нямаме изградена система и инфраструктура, за да разчитаме само на ВЕИ. Това, за да стане ще трябват поне 15-20 години сигурно, през които АЕЦ Белене ще си е избил инвестицията. И от тогава ще започне да работи само на печалба. Да не говороим колко още FDI трябва за да създадем повече ВЕИ...
187
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заради г**олизците от ГЕРБ на американските *** ще страдаме ние обикновените българи ,знаете ли колко продават на НЕК тока си държавната ТЕЦ Марица изток 2 и американската ТЕЦ 1 -Гълъбово същите въглища ,същите мощности,,същата технология ,но пиндостанците го дават произведения ток на НЕК двойно по скъпо отколкото държавната ТЕЦ 2 и после не се чудете защо от 1 юли ви увеличават тока с нови 10%
186
2
 
12
 
! Отговори
pimpalicious преди 12 години
До 190, И тепърва ще става по-лошо. Точно, когато затворим АЕЦ Козлодуй и сега както няма да имаме Белене, ще се окаже, че ще трябва да внасяме ток от съседите. Съседите обаче ще знаят, че ние сме зависими от тях, защото нямаме АЕЦ и цената ще скочи до небесата. Цената и на другите ресурси също ще расте, защото се отказахме от всички възможни проекти за диверсификация. Само един Южен Поток остана, ама като се сетя кви изисквания руснаците ще имат, май по-добре и без него да сме...
185
0
 
1
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
а ние де ще ги турим тез ***
184
2
 
8
 
! Отговори
Клара преди 12 години
И тук пишещите форумци в защита на ВЕИ и относно отказа на някои държави да изграждат атомни централи. Първо тази енергия е твърде скъпа, второ е недостатъчна да захрани и производството и домакинствата, трето Брюксел заплашва България със съд заради вятърните турбини до нос Калиакра защото са пагубни за флората и фауната, четвърто според учените вятърните паркове не само са погаубни за хиляди животинки и растителни видове, а могат дори да променят климата....излишно е какво да се добави повече
183
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34 държави явно искат инвестиции на РОсатом , странно ...
182
16
 
1
 
! Отговори
Ха-Ха преди 12 години
Росатом е готова да инвестира, в това няма съмнение, но никой не иска руски инвестиции.Росатом може да инвестира само в Куба и Северна Корея. Ама вече и там не ги искат.
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако фалираме 2013 -Станишев ще е виновен
180
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ми на шнура, къде си влагат парите Росатом.. малко завлекоха от нас за неизползваемо оборудване - да си ги ръгат където щат. Със специален комплимент от аташето на росатом - Гоце.
179
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кириенко е истински мечтател :))) Да накараш чех да се довери на каквато и да е руска техника е мисия невъзможна :) и само пиян руснак може да си въобразява, че ще бъдат допуснати до стрителството на 3-ти и 4-ти блок в Темелин
178
0
 
5
 
! Отговори
Потретвам преди 12 години
Защо не кажат от колко писти има нужда и да се проведе държавна (обществена) политика по въпроса? Видяхме свободния пазар, какво може в Слъчев бряг.И въпрос: Колко струва едно влекче на старо? Купувам го и искам да строя писта, събирам дървен материал, казвам няма клиенти, местя лифтчето, искам нова писта, събирам дървен материал, няма клиенти, местя лифтчето...Колко трябва да го ядем, за да прогледнем?И къде раздават тези двайсетолевки? Досега да съм изкарал 300 кинта ;-)
177
2
 
6
 
! Отговори
кк преди 12 години
е *** наши управници от ГЕРБ пак ни вкараха в блатото ще плащаме по 1лв за киловат и то благодарение на тези ***.....
176
1
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
всички фенове на бойко са като ония *** дето изрисувал образа му на капака на опела си ,нормален човек не може посмъртно да е за гроб!