Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЯКО ЕДНО ИЗКАЗВАНЕ НА ТИКВАТА Е ВИЦ:Борисов: Измазваме една сграда и сме в Шенген!
92
1
 
3
 
! Отговори
за 110 преди 11 години
110,много се вживя,номера ли се рови досега да търсиш.Спести си го,нали ти казах-името му живее,не можеш да го заличиш.
91
2
 
9
 
! Отговори
boje преди 11 години
кой разбрал кой неразбралне става въпрос за имигриращите с цел да работят в германия а за *** които ползват социалните помощи
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквито сме ние,такива са ни и ***! Само дето са малко по-неграмотни от нас!Ние крадем почти толкова,колкото и те,даже някои политици са направили по-големи золуми от тях.*** са мързеливи,ние също!*** са тарикати,ние да.*** винаги се навеждат пред по-силните,ние се дупим направо.Има ли далавера ние сме първи,обаче *** ни изпреварват.*** се задоволяват с малко и живеят ден за ден,ние искаме много все едно ще живеем с орлите.*** го боли епилепсията нас всичко
89
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ви ща Европатааааа, не го ли разбраха това у Брюксел. Всичко е илюзия за простолюдието. Давайте да си оправим държавата, а не само да им подсмърчаме и хленчим на прага на вратата като обидена мома.
88
2
 
9
 
! Отговори
Сорос преди 11 години
Да си припомним думите на Сорос през 2012,че ЕС има вероятност да се разпадне като Съветския съюз.А после?
87
5
 
17
 
! Отговори
протестиращ преди 11 години
Искам референдум - за или против членството в ЕС!
86
1
 
1
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Вьв панелката съм да :)
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На ви ся една Европа, много *** народ сме, МНОГОООООО.
84
5
 
12
 
! Отговори
Росица преди 11 години
Сега вече знам със сигурност - на изборите съм твърдо за Волен и Атака.
83
2
 
1
 
! Отговори
Паул Йозеф преди 11 години
Анонимен,що се правиш на Рудолф Хес,толкова ли си ***,че не можеш да измислиш нищо друго,ха,ха,ха!
82
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямата обич на Меркел към Бойко,Цецо убиеца на тежката организирана престъпност,Почетния пътник на Луфтханза-чичко Волен............е-е-е-е-е-е-е-е,викам си аз: Толкова хубаво не е на хубаво! Завидя ни някой и ни прокле,черна *** магия ни стори!
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе аре бе, ние нямаме ли достойнство?! До кога ще им правим наколенки на тия. Да живеят в дисциплинираната швабия, да се наливат с бира и да изпадат в депресия и скука от подреден живот.
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излизане от ЕС, влизане в ЕАС и ракетни бази на "Искандер"(със специална бойна част). Даване българско гражданство на Владимир Путин за да се кандидатира за президент.
79
4
 
14
 
! Отговори
кой протестира? преди 11 години
Само АТАКА защити националното достойнство на България пред британското посолство на 7 февруари и връчи протестна декларация срещу дискриминацията срещу български граждани.АТАКА също попита защо Младенов не направи нищо за разлика от румънския си колега по въпроса?
78
7
 
2
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
А тоя ли воленчо, дето тука го развяхвха из всички медии, как в пияно състояние цели със храна стюардесите на националния авиопревозвач? Тоя ли воленчо който винаги се измъква като плъх? Тоя ли воленчо който от главен редактор на вестник демокрация се превърна в фашист? Тоя ли шут, който със всичките си действия става за посмешище?
77
4
 
10
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Да бе, а сега ако чуете някой гербер от ГЕРБ ще ви обясни, че виновен за това е не Бойко Борисов, а Сергей Станишев (неясно поради какви причини).
76
1
 
24
 
! Отговори
сашо преди 11 години
само се гаврят с нас тези *** утре и албания ,ще приемат в шенген само нас не ,*** и европа и всичко ай стига вече с тази пародия шенген ясно е ,че няма да ни вземат,да се омитаме от гнусна европа докато можем то и без това файда никаква.нито сме европейци нито нищо да не можем тока да си платим и децата да си отгледаме *** с *** ,спасете българия как спасихте гърция ,тях ги спасихте на минимална 600 евро хайде сега и нас на нашите 150 ,що ги търпим тези не знам
75
0
 
2
 
! Отговори
за 97 преди 11 години
Искаш да кажеш,където Хес,който искаше да уговори мир с Англия бе осъден но името му живее?Да,помня го.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78, ще минат, верно, ама много набързо.