Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
7
 
! Отговори
. преди 11 години
Къде го тоя немски бизнес обаче , трябва да спрем да си купуваме неща от ЛИДЛ и конско от Кауфланд и да си купиме велосипеди , че всичките трошки втора ръка дето ги караме по надупчените ни улици са все от Германия, май по-добре трябва да ударим дружно политиците , които ни докараха до тук , германците не са ни виновни , че сме зле , те просто си обичат реда и да тормозят останалите *** държави като Италия , Гърция , Португалия , Испания :)
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45 години не станахме 17 република на СССР.Ама за занула време станахме 27 република на ЕС.*** късмета... Бедна България!
111
1
 
2
 
! Отговори
Div X преди 11 години
Майната им!
110
2
 
7
 
! Отговори
megafon преди 11 години
Да ударим дружно немския бизнес в България!
109
2
 
6
 
! Отговори
megafon преди 11 години
Да ударим дружно немския бизнес в България!
108
1
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
Ами да бе 133 те открай време не ни харесват , ама и аз не съм се засилил натам , просто споделям как стоят нещата , а и има една техническа грешка , британците освен самите себе си харесват германците , това каза моята "приятелка от Лондон".
107
0
 
6
 
! Отговори
за 129 преди 11 години
Да не те е еня 129.Според "твоята приятелка в Лондон"британците няма да те харесат и без друго.А иначе най-нормално е всеки народ да си харесва свойте.Но разбира се,там където политици като Младенов казват"Който удари по Израел,удря по България"но не протестира срещу британската дискриминация към българи,ех,коментарите са излишни.
106
2
 
0
 
! Отговори
drapa4 преди 11 години
kakvo treperite gospoda ot beli strani nie ot BG kato imame romi da nesme .....................................i za6to treperite mi e vaprosa ......ne znaehteli ce tova chtese sluci
105
2
 
8
 
! Отговори
немец преди 11 години
Браво, Меркел!
104
1
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
Британците са единствените хора , които се харесват на британците , според моя приятелка от Лондон , така че общите им позиции не бива да ни изненадват , жалко само че трябва да страдаме ние заради крадливите си политици.
103
1
 
2
 
! Отговори
не само до германцит преди 11 години
Също,Германия е дойната крава в ТКЗС-то на ЕС след окупирането и след войната,не вярвам сами да вземат решение,те историята си даже не им дават да коментират.Трябва да се цуца и краде от способнопроизводителен народ,*** ще пречат.
102
0
 
6
 
! Отговори
до 124 преди 11 години
Ами Сидеров каза,че е лъжа на Паси-Кунева,че ЕС е излязъл с това решение,пише го на сайта им.
101
0
 
5
 
! Отговори
желязна завеса преди 11 години
Пресата никъде не покри Виенският форум на Алианса на Цивилизациите 27/27 февруари.т.г .Даже някои не знаят за такъв Алианс,а на форума са присъствали ранг външни министри и прочие.Простолюдието се държи в неведение за важни решения,които се вземат там.
100
2
 
16
 
! Отговори
Mkte преди 11 години
Договорите са за това да се спазват. Ние поехме ангажимент да спрем рекаторите на АЕЦ Козлодуй, в замяна да бъдем приети в ЕС и впоследствие в ЕС. Те не спазват договорите, тогава хайде да си пуснем АЕЦ-а и да започнем да блокираме всички решения на ЕС
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте филма "let's make money" там е казано всичко!
98
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави са да не ни искат. Българинът няма никакви обноски и е изтъкан от расизъм и дискриминация. Това е некачествена стока.
97
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС е създаден САЩ. Те искат да създдадат още съюзи, защото само така могат да упражняват контрол над света. Канада + САЩ + Мексико, ЕС и азиатски съюз.
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тримата самозапалили се наши сънародници са борци за нашата свобода! В европейската история те повториха подвига на чехите през 1968-1969 г.! А в световната история единствено тибетските монаси са извършили такъв чутовен подвиг! Защо стигнахме дотук? Вината е на цялото ни безропотно общество! Ние допуснахме 3,5 години да бъдем управлявани от едни мафиоти и престъпници! Вината е наша! Можем да я изкупим единствено ако продължим докрай борбата за свобода!
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко пичове ! Нема страшно! Катурнахме Византийската империя,вярно за сто години ама е факт!Не можа да ни се опре и Османската-само някви 500 години,поне се изучихме на мурафети и пинизи!После чичко Хитлер ни взе за съюзници обаче и него прецакахме,щото вече имахме опит-само 3-4г. След това се уморихме и починахме малко,но преметнахме и СССР-то дето си работеше ката швейцарски часовник от 1917г и на Наполеон не се даде ! Обаче тия от ЕС-то се усетиха,ама ще видиме.........
94
1
 
9
 
! Отговори
зъби преди 11 години
Интересно дали ще гонят и лекарите и прочее добър материал, от които имат нужда и съм виждал рекламни материали приканващи ги за работа в Германия. Ами това е положението в колонията...