Северна Корея изстреля три балистични ракети с малък обсег

Те са паднали извън териториалните води на Япония
18 май 2013 13:15,
9
Северна Корея изстреля три балистични ракети с малък обсег
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея изстреля днес от източното си крайбрежие три балистични ракети с малък обсег, които паднаха в Японско море, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки южнокорейското министерство на отбраната.

Две изстрелвания са регистрирани сутринта и едно следобед местно време. Вероятно те са били изстреляни в рамките на учения.

Източник от японското правителство е потвърдил, че и от японска страна е било засечено изстрелване на ракети, които са паднали извън териториалните води на Япония.

Изстрелвания на ракети с малък обсег не са рядкост в КНДР и често се предприемат при изпитания или военни маневри, отбелязва Ройтерс. През март от източното крайбрежие на Северна Корея бяха изстреляни две ракети с малък обсег.

През последния месец напрежението на Корейския полуостров спадна след няколко седмици на напрегнато очакване дали Пхенян ще извърши обещано изстрелване на ракети или евентуално нов ядрен опит.

В определен момент Северът почти всеки ден плашеше Южна Корея с ядрена война. Заради третия ядрен опит на КНДР, извършен през февруари, ООН наложи на страната по-строги санкции, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
2 преди 11 години
се некои требва да оправлява света да бъдат най добрите. Тия кореици ако мислат че така на некои му се живе както при тех много се лъжат.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA NORD KOREA ! VIVA KIM ! NO IMPERIALIZUM AND CIONIZUM !!
5
7
 
8
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
До 2 Не пич това не е правилната политориентация, правилната е само да се плюе по Сащ, нали те са виновни за абсолютно всяка злина по света, като например нашите заплати от по 500 лева, ако не бяха те сега щяхме да имаме средна работна заплата от поне 5000 долара месечно щото ние сме едни такива мноого работливи и сме най умните на света, никога друг не ни е крив, абе българина е най най най ама е и най беден що така ?.....
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ всеки месец си правят опити с оръжия и имат толкова ядрени ракети,колкото не могат и да преброят. И точно те седнали да се разпореждат кой може да има оръжия и кой не!
3
6
 
6
 
! Отговори
tt преди 11 години
brovoooooooooooooo.sega 4akam da izstrelqt tqhnata.car bomba ot mnogo megatona,za da se raztreperqt qnkite.
2
10
 
22
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
На тебе с какво ти пречат северно-корейчите, бе Цецко? Или просто демонстрираш "правилна" политориентация, м-м?
1
22
 
9
 
! Отговори
cecko2497 преди 11 години
Еййй тия не се спряха, ама нищо най-вероятно ще захапят дървото в скоро време и ще се получи само една Корея, република Корея нещо което трябваше да стане още през 1950-та..