На американците не им е проблем телефонният шпионаж

Мнозинството го намират за приемлив
Обновена: 11 юни 2013 08:14 | 11 юни 2013 07:14,
36
На американците не им е проблем телефонният шпионаж
Снимка: Reuters

Мнозинството от американците мислят, че федералната програма за следене на телефонните разговори, за която бяха направени разкрития миналата седмица, е приемливо средство за разследване на терористичната заплаха, дори и да накърнява правото на личен живот, предадоха световните агенции, като се позоваха да допитване на института Пю и на в. "Вашингтон пост".

Петдесет и шест процента от анкетираните одобряват следенето на телефонните комуникации на милиони американци. Четиридесет и един процент смятат тази практика за неприемлива. Като цяло 62 процента смятат, че е важно федералното правителство да разследва евентуалните терористични заплахи, дори и ако трябва да накърни личния живот на хората.

Една трета от анкетираните мислят противното. Четиридесет и пет процента от хората смятат, че правителството трябва да стигне дори по-далеч и да контролира всички дейности онлайн на американските граждани, за да възпрепятства атентатите.

Петдесет и два процента от анкетираните обаче смятат, че подобен надзор не е възможен. Допитването е осъществено от 6 до 9 юни. В него са участвали 1004 възрастни. Анкетата идва в момент, в който медиите разкриха две тайни програми на Националната агенция за сигурност на САЩ за събиране на данни за телефонни разговори и интернет връзки. Президентът Барак Обама защити програмите в името на сигурността на американците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"На американците не им е проблем телефонният шпионаж" - особено като проучването е поръчано от правителството им :)
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И това ли е демокрацията?Че ние оттам идваме, май му викахме тоталитаризъм ?!?Нали това беше най-лошото на източния блок през 70-90 те?Нищо вече не разбирам!Сега ще се окаже че планаовата икономика (по американски разбира се!) е по-добра от пазарната икономика! *** ние и това сме го играли...
26
1
 
3
 
! Отговори
! преди 10 години
Хората ги е страх че и тях ги подслушват и затова казват че е нормално, да не би случайно да самоубият с 15 наръгвания или да се удавят в супата си - например!
25
1
 
8
 
! Отговори
ентъртейнър преди 10 години
В САЩ отдавна, напълно целенасочено и успешно, са си отгледали нискообразовани, отчаяни и научени да живеят в страх ***, вместу граждани. Подобни анкети са просто външно доказателство за този процес.Иначе ако можеха да четат щяха да са осмислили простата мъдрост, която цитирам по памет - "Който жертва свободата за сигурност, губи и двете".
24
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Добре, но къде да бягаме? Китай? Русия?
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е за напускане на всякакви общи организации. В противен случай сами се навираме в електронния концлагер.
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
американците били ***, а ние какви сме? от една страна е дразнещо - но обективно много хора от както има мобилни телефони - казват "това не е за по телефона; тея неща не по телефона" - подслушванията не дразнят хората, които не правят нарушения... те хубаво нека да ни слушат - ама и да ни пазят...
21
3
 
8
 
! Отговори
малоумници преди 10 години
след толкова много макдоналдс и аспартам е нормално да (опа за малко да използвам думата мислят) са на това мнение.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добряк, ти си некъв много заблуден човек.
19
1
 
5
 
! Отговори
Умник преди 10 години
Докато има *** като Добряк ще има и тероризъм. Бомбите ги слагат хора които са от тези разузнавания. Кой е създателят на Ал кайда а ЦРУ. контролирай хората и не им давай те да те контролират, внушавай им, че те сами са пожелали да бъдат пазени, водени, обгрижвани - така искането за ограничаване на личната им свобода ще бъде отговор на тяхното желание за повече сигурност
18
1
 
7
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
да живее победата на комунизЪма в най-голямата демокрация на света. Американците успяха там, където се провалиха Ленин, Сталин, Димитров - успяха да промият мозъците на по-голямата част от населението
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Тези които са готови да пожертват свободата си в името на сигурност, не заслужават нито едното, нито другото." Бенджамин Франклин
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо да вземе Боко за преводач! Боко е Буда и говори всички езици!
15
4
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Да им пратим Цецко, бе! :) Ще обикаля по цял ден в червено-сивото комби с умните антенки насам-натам и ще записва важните разговори на дебелите американски домакини. Кой какво ял, каква тенджера купил, какво казала Опра Уинфри снощи. Европол и ЦРУ се скъсаха да хвалят Цецко и МВР, ха сега той вече е свободен и могат да наемат "експерта" да работи за тях. Само езикът ще му пречи - пустият английски много труден, наш Цецо го не разбира, пули се, цъка с език, гледа си крака и преживя.
14
0
 
6
 
! Отговори
tito преди 10 години
От как свят светува власт имащите са шпионирали гражданите си. Харесва и ли не, но така е било и така ще бъде.С безплатните емайли, със социалните мрежи и форуми като този, с нета въобще, правителствата събират повече информация отколкото ние знаем за себе си. Всички имаме профили, какви сайтове гледаме, какви са интересите ни, политическа ориентация. социален статус...Добре дошли в Матрицата. Не е химера.
13
3
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
до 16...дам ти поне си едно от ''умните български *елета'' та за тва живеем като скотове нали? Напреднала нация, знаят, че подслушването поначало е добре, защото никой не подслушва нормални граждани, а ора които трябва да се следят и да се знае всяка тяхна крачка . Щом е измислено значи си има причина
12
0
 
4
 
! Отговори
моя преди 10 години
Американците са умен народ, но евреите са просто ГЕНИАЛНИ!Запознайте се с Федералния резерв и трудно ще приемете информацията!ХАХАХАХАХАХА!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците поначало са си *** , та нищо чудно.
10
0
 
1
 
! Отговори
Мико преди 10 години
Вие вервате ли си?
9
0
 
0
 
! Отговори
моя преди 10 години
Щото си човек, затова! Ако беше тъпчо, патиланец или кошмарА, Василев и Странджата ИЗОБЩО НЯМАШЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМ!