Техеран: Смъртта на Раиси няма да предизвика сътресение в управлението

Иранското правителство направи специално съобщение
Обновена: 20 май 2024 10:07 | 20 май 2024 09:29, Елка Василева
31
Техеран: Смъртта на Раиси няма да предизвика сътресение в управлението
Снимка: БГНЕС

Иранското правителство увери в специално съобщение, че смъртта на президента Ебрахим Раиси при инцидент с хеликоптер няма да предизвика „ни най-малко сътресение“ в управлението на Ислямската република, предаде Франс прес.

Още по темата
“Президентът на иранския народ, трудолюбив и неуморен, пожертва живота си за нацията“, заяви правителството.

„Уверяваме вярната и предана нация, че с Божията помощ и подкрепата на народа няма да има ни най-малко сътресение в управлението на страната“, се добавя още в съобщението.

Правителството ще проведе днес „извънредно заседание“, предаде официалната агенция ИРНА, без да дава подробности за графика и съдържанието на обсъжданията.

По конституция президентът на Ислямската република следва да бъде заменен в случай на смърт от първия вицепрезидент Мохамад Мохбер, преди организирането на президентски избори в рамките на 50 дни.

Освен това, фондовата борса в Техеран беше затворена днес след съобщението за смъртта (на президента), каза членът на нейния съвет на директорите Реза Ейвазлу.

Хеликоптерът, в който пътуваше Раиси заедно с външния министър Хосейн Амир Абдолахиан, още седем пасажери и екипаж, изчезна вчера, докато летеше над стръмен и горист район в Северозападен Иран при трудни метеорологични условия с дъжд и гъста мъгла.

Останките му бяха открити днес призори на планински склон.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Тука някакви евроатлантици цял ден се радват, че паднал хеликоптер и хората вътре умрели. Доста ненормално ми звучи, но сигурно е от ценностите им и цивилизационния избор.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи ще продължават да убиват девойки, защото не си носели хиджаба правилно, ще продължават да въоръжават Хамаз и да стрелят ракети срещу Израел, ще продължават да плашат света с ядреното си оръжие. Просто прекрасно! :(
27
5
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 месец
Новият се казва Мухаммед - Което е доста интересно - така се казва Прарока на Сунитите , а техните Шиитски са Хюсеин, Али и др.....Аз Лично Очаквам Нова - *Турско- Персийска Империя *, Кораба *Москва* ПОТЪНА ........
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с Путин нещо, не се чува?
25
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По делата им ще ги познаете е казал Христос за ч***футе,Аз ще перифразирам и ще кажа по коментарите им ще ги познаете.Маските им паднаха и се доказа,че всички бесни русофобски и евроатлантически *** ,които обикалят соц.мрежите в нета да плюят по Русия,а тук по Иран се оказаха все еврейски кашерни и сатаниски ф***шкии,които с противното си присъствие цапат Свещената и Православна българска земя и са причината за всички гадости които се случват на България.
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се че няма да предизвика! Такива са страшни само докато са живи, веднъж като си отидат, още на втория ден вече на никой не му пука за тях, а започва борбата за това кой да ги наследи
23
7
 
14
 
! Отговори
Шуменски преди 1 месец
До 3.Хеликоптер Бел 212. Краварско изпълнение. Пише го навсякъде.Сладки мебинарни ботчета
22
3
 
9
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Нюйоркски еврей продължават да преценяват грешно ситуацията. Годината не е 2001, нито 2021. И брадатите молли не са милозливите руснаци. Но тяхна си работа, всеки си заслужава съдбата.
21
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашистите подкрепят тия, дето са подобни на турците с техния шериат! И тук е било така 500 г.. Браво, подкрепяйте мюсулманите, иначе уж братя православни славяни!
20
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия в кой век ще разрешат на жените си да излизат от къщи? Азиатски срредновековни при мати!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
значи посолството цензурира думата ча лма!
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кефя се как рашистите подкрепят ***! Браво, прилича ви!
17
16
 
4
 
! Отговори
извод преди 1 месец
и иранците са не кадърни летци като братята си руснаци.
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
семе некачествено са онези, които 500 години съм им пълнили задниците с *** карабини, а днес продължават да възхваляват дхихадисти, терористи и да вегетират в нищоправене над турски сериали. то даже не е и стокхолмски синдром, а твърде тежка психиатрична анамнеза - чичко фройд се върти в гроба, защото такова робско поведение излиза извън всички научни трудове.
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един голям кратер ще е на мястото на Израел, ако се окаже, че Мосад имат пръст в тази работа!А, българите на какво се кефят, не мога да разбера...племе робско, семе некачествено.
14
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мосад къртят мивки и подстригват брадати козли. Кефят отвсякъде. Няма плюшени мечета, три реда сополи и неадекватните брътвежи на баба Меркел. Иранските талибани даже си бяха позволили да взривят български автобус и покрай израелските туристи, убиха български баща на деца - шофьорът. Нашите мижитурки дори не реагираха; джихадистите още държат наши моряци в плен, пак никаква реакция. А тия израелци без алабализми и излишни обяснения, мъжката шамарят наред.
13
5
 
14
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
То, защото Боинг не счупиха световния рекорд по катастрофи с жертви и инциденти на косъм. А не знам доколко разбра, че инцидентите напоследък са, защото не им правят определени части в Русия, а в Англия и нещата са зле.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И отново едните обвиняват Русия, а другите САЩ. Не може ли да си представите , че в повечето случаи самите сме си виновни. Колко катастрофи има с вертолети, с коли и други инциденти. Никой не е безсмъртен и просто трябва всички да сме по-внимателни и предпазливи! Лидера на Възраждане в Иран е казал , че президента е бил виновен понеже той е казал на пилота какво да прави и едно 20-30% от хората в Иран му повярвали!!
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че *** са наясно какво означава "мъченик", че дори и досега да е имало хора с някакви съмнения в курса му, оттук-насетне ще изчезнат; че всички, които са се колебали, ще заемат твърда позиция; че най-преданите ще станат фанатични, а всички останали ще придобият характера и възгледите на тези, които до този момент са били най-предани, защото това име ще ги обидени. *** са и наясно, че мъстта е добродетел в ислямизма, както и в чифутлъка...Защо го направиха?!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не е добре когато свърши по този начин. Не обичам диктатурите и диктаторите, но загубата на всеки човешки живот е винаги лошо нещо. Знам, че там имаше протести и се надявам следващия лидер на страната да се вслуша в гласовете на хората.