Янукович клекна, навит на преговори с опозицията

Стовариха спецчасти около окупираната сграда на кметството
Обновена: 9 дек 2013 16:48 | 9 дек 2013 16:06,
151

Струпаните спецчасти в силния снеговалеж в Киев. Снимка: Reuters

След повече от 15 дни на антиправителствени протести украинският президент Виктор Янукович предложи на опозицията да преговарят, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Янукович подкрепи предложение на бившия президент Леонид Кравчук, отбелязвайки, че "това може да се превърне в основа за разбирателство", посочиха в изявление от президентството в Киев.

По първоначални данни президентът Янукович ще се срещне утре с трима бивши държавни глави, подкрепили миналата седмица проправителствените протести, след като прие предложението им за преговори с опозицията, посочва и Франс прес.

Още по темата
Междувременно украинските полицаи за борба с безредиците заеха позиции край кметството в Киев, което е окупирано от проевропейски настроените демонстранти, протестиращи срещу резкия завой на правителството към Русия.

Около 200 полицаи с каски и щитове са били стоварени с три автобуса на кръстовище в центъра на града.

След като бе издадена съдебна заповед протестиращите да напуснат сградата, полицията предупреди миналата седмица хората  вътре, че разполагат с четири дни да си тръгнат или ще бъдат  изгонени от там.

Четири станции на метрото в центъра на Киев днес бяха  затворени заради сигнали за бомба, подадени от неизвестни лица на телефон 102. Пресслужбата на киевския метрополитен съобщи, че влаковете се движат, без да спират на тези четири станции. 

Въпреки студа и снега днес на площад "Независимост" се събраха 200-300 души около сцената, на която се редуваха речи и  молитви.

Десетки други демонстанти са  издигнали барикади на няколко места в съседния квартал, където се намират основните централи на властта (президентство, парламент, Министерски съвет), посочва Ройтерс.

През изминалата нощ в центъра на Киев бяха издигнати нови палатки и барикади, а стотици хиляди граждани излязоха отново на протест срещу кабинета.

Демонстрантите дори събориха статуята на Ленин в украинската столица и я разбиха с чук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
2
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Краде или не краде не знам, въпроса е, че субсидии явно има, с което кирливата ти теория дава фира. Аз бих се радвал да ме намериш, защото помня, че нещо се интересуваше от майка ми... Колко годишно си ти, пиленце?
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Батка защо клякаш,ние те искаме да си с нас,даже на Балканите,на целия полуостров и с Румъния,ония няма да се разберат,хайде да правим новохуторски съюз,нова хата нов късмет,някои може и газ да *** ще има и за Набуко.
114
3
 
1
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До EU citizenСамо ми подскажи къде си и веднага ще дойда да ме заколиш.Това няма да го забравя и един ден ще те намеря.
113
1
 
4
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
И твоите ниви са разорани нека знаем от кого и за какво. От поредният мошеник тръгнал да краде субсидии от Европа.
112
2
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До pl__amenТи кога ще престанеш да ми се възхищаваш? Хубаво е, че си осъзнат *** и това те гнети, но аз как да ти помогна да излезеш от гавната?
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
Добре! Сега защо говорим за земеделие, като то неноси в България повече от 13%, а в една развита страна повече от 7% от БВП, което е любимата тема на Одисей1. Защо не говорим за енергетика? Как ЕС се отрази на АЕЦ "Козлодуй"?
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
....явно, според Спонги. Има хора, на които им се изтрива всичката информация пред информацията идваща от ЕС.
109
0
 
1
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До EU citizenКъде си виждал Пъпеш в не разорана нива? Ти си обречен да си в разораното.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
Добре, че имаше зърнопроизводство не дотирано, а субсидирано от ЕС, че да произвежда и България нещо през последните две години. Дотация е соцдума.
107
1
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До pl__amenТази година почти не съм видял неразорана земя, така че тия глупости си ги заври отзад. Дотациите са такива, че всички са плъзнали да арендуват ниви, тази година и мене ме издириха и им дадох да обработват някакви забравени от Бога територии.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
Оууууууууууу! Спонги, За нашето производство говориш, нали? Не за тяхното.
105
1
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До pl__amenБългария не е спряла да изнася зърно. Изнася и други зем. стоки. Земеделието постепенно се възражда.Субсидиите за пчеларство, животновъдство и птицевъдство вече са добри горе долу. Субсидиите за градинарство(зеленчукопроизводство, овощарство, цветарство) не са достатъчни. Това е.
104
4
 
2
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
До EU citizenТи пак ли пристигна бе ПЪПЕШ
103
4
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До Анонимен 777Ха ха ха ха ха . Дотации. Дотации има при социализЪма. ЕС дава субсидии при доказана необходимост.
102
6
 
3
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Кога смачканите мужици ще направят барикади на Красная площадь? Никога. Може да са всякакви укрите, но имат свободния дух на едновремешните казаци.
101
0
 
4
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
и се кооперират дребните земеделци и правят общи преработвателни фабрики или ще ми кажеш че този модел е збъркан
100
1
 
6
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
да погледнем гръцкото земеделие,там няма крупни собственици който да притежават повече от 1000 декара и са достатъчно конкурентно способни,а да не говорим че масово притежават до 100 декара
99
0
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
123 Приликата е динствено вокрупняването на стопанския субект респективно и на обработваемите площи , ДА ЗА ДА БЪДЕ КОНКУРЕНТНОСОПОСБНО ТО ТРЯБА ДА Е КРУПНО , но до тук с приликите с ТКЗС защото дори и да има Кооперация / България е пионер в кооперативното движение още от началото на 20 век и днес щяхме да светлинни години ако не бяха комунистите / сега говорим за РЕАЛНИ СОБСТВЕНИЦИ , ПЪЛНОПРАВНИ , които ппритежават земята и дали ще я работят или щще я дават под аренда си е техен проблем
98
0
 
3
 
! Отговори
pl__amen преди 10 години
преди на това му викахме колективизация ,сега стана комасация.разликата е, в това че държавата върна земите, а от никой оял се олигарх няма да можеш да вземеш нищо.
97
3
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Напротив българското земеделие се развива и с вяска изминала година става по силно , никой от вас не отчита факта че в Слеското стопанство кръгооборота на Капитала е най бавен в сравнение с другите отрасли поради сезонния му харакер , за това и най-бавно ще бъде изградено новото . Също така се забрвя че пречи адски много комасацията . Лино съм се сблъсквал преди години . Ходи издири 1000 наследника на 100 дка примерно . За това отдавна трябваше да се активира пазара , само преди 10 г. нямаше т