Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол

Вижте видео от нападението над Димитър Кенаров и Боряна Кацарова
Обновена: 7 мар 2014 14:56 | 7 мар 2014 11:12, Александър Попов
319
Заплашиха с пистолет български журналисти в Симферопол
Снимка: YouTube

Български журналисти са били нападнати в кримската столица Симферопол от въоръжени лица без опознавателни униформи. Те са заплашили с оръжие Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова и са взели фотоапарат и телефон, докато са снимали изнасянето на техника от офис на Асошиейтед прес.

"Бяхме в центъра на Симферопол с колежката Боряна Кацарова, когато спря бял микробус без опознавателни номера. От него слязоха маскирани мъже с автомати и пистолети, които влязоха в една сграда и започнаха да изнасят телевизионна техника. Доколкото разбрах, това е офис на Асошиейтед прес. Ние като журналисти трябва да отразим подобно събитие, бяхме на сигурно разстояние, поне на мен така ми се струваше, и започнахме да снимаме. Тогава един от маскираните притича до мен, събори ме на земята и опря пистолет в мен. Искаше да си дам телефона, с който снимах. Взе фотоапарата на Кацарова, след което влязоха в микробуса и заминаха", разказа пред БНР Димитър Кенаров.

Според него нападателите са били рускоговорящи.

"В момента в Крим има неформални военни отряди. Освен руската армия тук има и паравоенни организации, най-вероятно става въпрос за тях. Имаше хора с казашки отличителни знаци. Те извършваха обир на офис и ние бяхме там. Тях не ги интересуваше кои сме, а да няма фотоматериал. Въпреки че в интернет вече излязоха кадри от охранителни камери", добави Кенаров.

По негови думи в Крим става опасно за журналисти, тъй като това не е изолиран случай.

"Нападнаха колеги и от в. Билд. Тук журналистите са "врагове" на проруската власт. Тук действа законът на силния. Властите съдействат на руските части, като не се намесват. Трудно е да се търси закрила от местните власти", допълни още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: КримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 100км си личи че това са диви шапкари с изпит мозък от дългата служба в армията на РФ.
150
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 174 я не се прави на по *** от колкото си , разбира се че това е операция на Руските въоръжени сили , която е пканрана отдавна , по всяка верочтност и тренирана , то така се разгръща 20 000 армия без предварително планиране и координация . Путин лъже като *** и мислич е някой му верва
149
5
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Чета коментари и не вярвам колко тъпо животно е българина. Има си една теза в главата и ако реалния свят поднася факти които не съвпадат с нея те са миражи/измислици/провокации и какво ли още не. Каква е тая матрица в която живеете бе овце? Децата ми със сигурност няма да са българи.
148
3
 
6
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
До Анонимен 167България почти до края 50 години е аграрна държава и 80% от населението са СЕЛЯНИ. Да мизерия има сега имало е и ще има. *** Селяни има и сега има и ще има.Но Моля те неми хвали строй , който е съществувал благодарение само на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ , защото комунистите без червената АРМИЯ нямаше и да сме ги чули.А това какво означава знаеш ли ИСТОРИК! Че са обслужвали чужд интерес! И България не освободена от СЪВЕТСКАТА АРМИЯ а от ЦАРСКА РУСИЯ , Кралство Румъния , Финландия и др
147
4
 
9
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До до ViturStStA как се оказа истината друга за снайперистите?Изтече запис в който си говореха на чист руски не на украински диалект, и се обръщаха един към друг по звание.Ония на МВР каза единствено, че намира за обидно, че се говори за връзки с опозицията не е казал че е вярно колкото и да го въртеше руската пропаганда.Заставам си зад обвинението, че са руски военни.Може да ги е срам да си сложат влага на ревера обаче униформите са им еднотипни.
146
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Какви са фактите?Двама АМЕРИКАНСКИ журналисти снимат без разрешение хора. Тези хора използвайки сила им взимат снимките. По нашата Конституция тези двама АМЕРИКАНСКИ журналисти нямат право да снимат други хора без тяхно разрешение. Цялата работа много намирисва - седи някакъв и ги снима как им взимат снимките. Може да е охранителна камера, но се пита в задачката защо не са взели филма от охранителната камера и вТория въпрос - кой е дал филма ОТ ТАЗИ КАМЕРА на тези АМЕРИКАНСКИ ЖУРНАЛИСТИ?
145
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 10 години
До ПичМи то как така са дошли , не са ли ни дали американците в Ялта на Сталин а ? И сега дай си ми куклите на ти си парцалките.
144
6
 
6
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До АнонименИнтерсно защо тая теза се среща само в утвърдени от ЦК документи.Цяла Европа ни е наричала прусаците на балканите.Българският селянин е бил по-богат от гръцкия , турски и сръбския.Българския лев е бил втората най-твърда валута в Европа.
143
3
 
4
 
! Отговори
do 161 ot Germania преди 10 години
Tapi sme, ako ne sme s Russia. Edinstveno tja moza da ni zashtiti ot Turcija.Takiva amerikanski podlogi kato tezi jurmalisti ne rabotjat za interesite na Bulgaria
142
5
 
5
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Значи ако снимаш доблестни православни, хетросексуални, руски войни как изкорубват и си отнасят банкомат си сорсоид така ли ?:)Разкажи ми още:)
141
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПичЩом сме били толкова добре, обясни защо селяните от околните села покрай София са си продавали децата момичета на женския пазар? Стига сте хвалили какво е било преди 44-та. Добре, че дойде друга власт, та болшинството от населението е разбрало, че има долно бельо. Било е мизерия и уникална корупция, точно каквото е сега.
140
7
 
5
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До RamboБе те го биха щот им снимаше мародерствата.Срамотиите на руската армия.Има снимки от Берлин 45 как двама дърпат кутия с чорпогащници от ръцете на германка.Та 69 години по-късно нищо ново.
139
4
 
4
 
! Отговори
транзитивност преди 10 години
Украинците и Руснаците са братяБългарите и Руснаците са братяБългарите и Украинците са братя
138
8
 
7
 
! Отговори
Пич преди 10 години
До lewskarБългарският комунист има глобално мислене. За него Русия и партията са по-важни от България и собствената му майка. Не си ли учил история като малък - как ни обясняваха колко е героично едно дете да предаде майка си в името на партията. Ето - семената от това обучение дават плодове.
137
6
 
9
 
! Отговори
морски преди 10 години
Българския народ винаги е подкрепял и ще подкрепя Русия,българите и руснаците са братя по съдба,религия,произход,братя по дух,колкото и да не се харесва това на запада и САЩ!!!
136
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аноним Мачкай, Путин! Русофилистичната *** скоро ще виси по дърветата.Твоя Пу*кин може да мачка само таралежи с гол г*з
135
9
 
10
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
Не мога да разбера колко точно сме *** Българите?Ако Русия анексира Крим ,Какво точно ще спре Турция да анексира части от България и Гърция?Ами утре ДПС , като поиска референдум в Турско говорещите региони да ли да се присъединят към Турция , какво ще пишете тогава ?Май само "Русофилите" не разбраха , че Ердоган е подкрепил Путин и вече почват договор ки за " казаците " "тюркмените " а скоро и за "турчаищете се " Българи.КРИМ е Украйна и точка иначе навсякъде по света ще започнат анексации
134
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, и фоторепортера Боряна Кацарова са на заплата от щатите така че такива провокации са очаквани и не минават!!!
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тези титушки (местни мутри) някои им викат братушки?!!!
132
6
 
12
 
! Отговори
ДОКАЗАТЕЛСТВО преди 10 години
е този клип какво вършат бандитите в ЗАПАДНАЛА Украйна. То и децата разбраха, че клипа е от УКРАЙНА, а не КРИМ. Глупави и продажни журналисти...