Кризата в Украйна ще е тема на разговор между лидерите на ЕС и Порошенко

Днес са обсъдено пращане на наблюдатели по границата с Русия
29 юни 2014 20:07,
8
Кризата в Украйна ще е тема на разговор между лидерите на ЕС и Порошенко
Снимка: Reuters

Френският Франсоа Оланд, германската канцлерка Ангела Меркел и президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко утре ще обсъдят отново кризата в Украйна, предаде Франс прес.

Това съобщи Порошенко, като отбеляза, че новият телефонен конферентен разговор ще се състои няколко часа преди изтичането на прекратяването на огъня в рускоезичната промишлена област Донбас, където има въстание на проруските сепаратисти.

Поредният конферентен телефонен разговор за Украйна се състоя днес между ръководителите на четирите страни, преди изтичането утре на прекратяването на огъня в Източна Украйна, съобщи по-рано Елисейският дворец.

В над 2-часовия телефонен разговор, вторият за четири дни, те са изтъкнали "значението на нов конкретен напредък за стабилизиране на ситуацията на място, удължаването на прекратяването на огъня и прилагането на мирния план", представен от Украйна, посочи френското президентство в комюнике.

Путин е поставил акцент в разговора върху необходимостта от незабавна хуманитарна помощ за населението от Югоизточна Украйна, съобщи Кремъл, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Путин, Меркел, Оланд и Порошенко са обсъдили възможността да бъдат изпратени инспектори от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на пропускателните пунктове на руско-украинската граница. Те са дали положителна оценка за освобождаването на задържаните наблюдатели от мисията на ОССЕ в Украйна.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Години насам човечеството ЭАТЪПЯВА!!! Оставяме се да бъдем ПОГЪЛНАТИ от матрицата ЕС а това е недопустимо эа човешкия РАЭУМ!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Kakvi sa tia dva chasa be, tia sex po telefona li sa pravili, konferentno?
4
1
 
7
 
! Отговори
ВAЖНО преди 9 години
Нaскоро в aвторитетно aмерикaнско издaние е билa побликувaнa стaтия предизвикaлa голям скaндaл "Трябвa ни третa световнa войнa зa дa излезем от икономическaтa кризa.Зa стaтиятa пише в Гугъл ,прочетете пъбликaциятa ,товa което се случвa в Укрaйнa е чaст от този плaн,поне товa е мнението нa много специaлисти и е отрaзено в редицa стaтии.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пудели афкат преди вечеря.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел се превърнa в нaй верния пудел нa обaмa, тaкa кaкто преди беше блеър нa буш.Интересно дaли след подслушвaниятa aмерикaносите не я държaт с нещо, след кaто откровено води политикa в ущърб нa немския бизнес.
1
1
 
4
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
От утре и в продължение на цяла седмица ЛГБТ-веселие в Украйна по време на кървавата войнав Новоросия.