Западните лидери обсъдиха нови санкции срещу Русия

Уликите около Боинга трябва да останат в Украйна
Обновена: 19 юли 2014 08:52 | 19 юли 2014 08:45,
94
Западните лидери обсъдиха нови санкции срещу Русия
Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама разговаря вчера с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън за потенциалната нужда от още санкции срещу Русия, ако тя не предприеме стъпки за деескалиране на ситуацията в Украйна,заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс.

По повод разговора с Меркел Белият дом посочва, че макар и да са се разбрали да продължат усилията за намиране на дипломатическо решение на сегашната криза, те са препотвърдили решимостта си да останат в тясна връзка, докато обмислят какви допълнителни санкции може да са необходими.

Меркел и Обама обсъдиха затягането наскоро на санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия. Те за пореден път обвиниха Москва, че "продължава да играе роля в дестабилизирането на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС.

"Те подчертаха, че Русия носи ясната отговорност да откаже продължаващия достъп на сепаратистите в Източна Украйна до тежки оръжия и друга подкрепа, идваща откъм Русия", посочва Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Обама и Меркел посочиха също, че "всички страни трябва да гарантират на участниците в международното разследване (на случилото се с малайзийския самолет) пълен, безопасен и безпрепятствен достъп до мястото на инцидента, за да може незабавно да започне достоверно разследване". Двамата "отбелязаха необходимостта всички улики да останат непокътнати в Украйна", посочва ИТАР-ТАСС.

В отделния им телефонен разговор Обама и Камерън "повториха нуждата от нови действия, ако Русия продължи да не предприема стъпки" за деескалация на конфликта в Украйна, заяви още американското президентство, цитирано от Ройтерс.

Двамата също така посочиха, че международното разследване на катастрофата с боинга на "Малейжа еърлайнс" "трябва да започне незабавно", съобщава ИТАР-ТАСС.

Камерън и Обама призоваха и за "възможно най-бързо спиране на огъня" между израелци и палестинци и заявиха, че според тях "трябва да се продължат усилията за постигане на всеобхватно споразумение" за уреждане на иранския ядрен проблем.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Налагането на санкций срещу Русия няма да има никакъв ефект или по-точно ако има ефект то той ще е и за двете страни!Лек по лек Русия се преориентира на изток към Китай,Индия и скоро време руснаците ще бият шута на ЕС,ако продължават да се дразнят с Русия!
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я кои са се събрали да налагат санкции!?Империята нейната " бивша" колония САЩ и окупираната от САЩ- Германия !!!Много съм любопитен тези три независими държави до какви ли изводи ще стигнат!?!?!
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимка на бездушните световни марионетки. Мен лично първоначално ми бяха омразни, от 4-5 години ми бяха смешни, а сега вече са ми жалки... Когато различното идваше от страни като Куба, Венецуела, Иран, Северна Корея... тогава още бяха нагло безочливи и не правеха грешки. Сега, когато се присъединиха и Еквадор, Уругвай, Боливия, Бразилия, Аржентина... и сега вече и Русия, везните взеха да наклоняват надругаде и отвратителнотоим имперско заповедническо държане премина в безпомощно квичене.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 72Да, язовирите ни са тровени от КГБ и лично от Сталин и Попай моряка и в резултат на това българите бяхме станали 8 милиона, говоря за етническите българи, а днес сме 5 милиона плюс 1 милион *** и повече от половин милон турци/ които между другото са изключително читали и трудолюбиви хора/
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наглоста на тези рептили няма краи, все едно сметките ще им излезнат криви.
47
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западналите лидери....
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от понеделника ли ще са новите санкции ?не прочетох
45
2
 
14
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
Да, знаех за тези язовири натровени от КГБ. Има и костури канибали, сомове антисемити и прочее, и бели риби-комунисти. На добро като за САЩ ментално ниво си...
44
11
 
22
 
! Отговори
до 68 преди 9 години
Недохранен, никой народ в ЕС не е срещу Русия. Както в България. Всеки може да прецени, кой разпалва бунтове и с каква цел. Кой се е поотдалечил от границите си и как никой от тези не каза: а бе Порошенко, защо уб ивате свои хора? Вместо това е наместил роднините вече да добиват украински газ. Как точно САЩ ще изметат Русия? С оръжие ли? Ха-ха.
43
1
 
3
 
! Отговори
do 71 преди 9 години
И аз вчера правих един такъв запис. МОга да ти изпратя даже.
42
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Известно ли ви е че български язовири са тровени с руска радиоактивна отрова специално създадена за да убива хора. И това е станало по нареждане на КГБ.
41
14
 
12
 
! Отговори
1 преди 9 години
Путин иска война
40
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има записи в коитои руски терорист се хжали на руско прасе от КГБ как е свалил самолета с ракета.
39
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската политика е 1:1 с тази на Израел. Явно крушата не пада по далече от дървото.
38
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската *** да говори за фашисти е все едно Станишев да говори за. ЕС ще ви смачка бе мижитурки напикани. Цял живот ще си тънете в простотия и мизерия и ще си четете кирливите трудове на Ленин докато белия свят живее истински живот. На никой не му пука за Руската *** и прасето Путин. Комплексирания некадърник от КГБ и убиец по природа. Но така е като нямаш морал и качества да управляваш държава. Дано по скоро САЩ да ви изметат както заслужавате.
37
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подсъдимата скамейка в Хага чака Путин !
36
15
 
32
 
! Отговори
морски преди 9 години
На снимката виждаме фашистките лидери на новия ТРЕТИ РАЙХ.Колкото по-скоро България излезе от ЕС и НАТО толкова по-добре за страната ни.
35
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНАЙ-ДОБРЕ Е ТОЗИ КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН...------ей, тея на снимката май последни се смеят
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАЙ-ДОБРЕ Е ТОЗИ КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН...
33
2
 
17
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Ето ги напудрените, подмолни и алчни интриганти, виновни за всички беди в този свят. Ей тука трябва да падне ракета...