Меркел може да свали подкрепата си за членството на Великобритания в ЕС

Това ще стане, ако Камерън ограничи имиграцията
2 ное 2014 15:52,
20
Меркел може да свали подкрепата си за членството на Великобритания в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел ще престане да настоява Великобритания да остане член на ЕС, ако британският премиер Дейвид Камерън продължи политиката си за съкращаване на имиграцията от държавите от съюза. Това пише днес германският седмичник "Шпигел", цитиран от ТАСС. Германското списание се позовава на източници от федералното канцлерство и външното министерство.

Ако Камерън вземе окончателно решение да наложи ограничения върху пристигащите от другите страни от ЕС, тогава "няма да има връщане назад", смятат управляващите в Берлин. Така Камерън ще се лиши от подкрепата на Меркел и тя му е казала това лично и в прав текст по време на последната среща на върха на ЕС в Брюксел, подчертава "Шпигел".

Според изданието думите й очевидно не са повлияли на британския премиер, защото няколко дни по-късно - на 29 октомври - той поиска от предишното лейбъристко правителство официално да се извини за "напълно провалената" миграционна политика.

"През 2004 г. лейбъристите отвориха трудовия пазар на Великобритания за мигранти от осем нови държави членки на ЕС и все още предстои да бъдат оценени катастрофалните последици за нас от това решение", заяви Камерън.

Миналата година Дейвид Камерън обеща, че ако неговата Консервативна партия победи на изборите през май догодина, той ще насрочи през 2017 г. референдум за бъдещето на британското членство в ЕС. По думите му референдумът ще бъде наложителен, ако преди това Лондон не успее да убеди Брюксел да му върне правото на самостоятелна политика в сферата на имиграцията, финансовото регулиране и борбата с престъпността, припомня ТАСС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое му е катастрофалното на Камерън? От какво се оплаква? Че има кой да им мие чиниите, чисти тоалетните и гледа изкуфелите им старци ли?! От това ли се оплаква, че има хора за ВСИЧКО! За неща, които тъпите му сънародници не биха си мръднали пръста, защото работата била "черна" и "нископлатена". Е дами и господа, за тази работа също си трябват хора, защото ако ги няма тия хора, няма да има какво да ядете. Не всеки трябва да работи в офис. Затворете границите и само за месец сте фалирали.
15
0
 
1
 
! Отговори
Арети преди 9 години
Таэи ни раэгони фамилията!!!! Посегна на страни с толкова висок СТАНДАРТ на ЖИВОТ, и ги срина със эемята!!!!
14
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Опсссссс....! Започнахме май да се разпадаме, а?!
13
3
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
до 12Пак казвам, при референдум англичаните ще изберат да останат. Едно излизане ще подложи страната на изолация и индиректни санкции. Ще навлязат в криза, от която трудно се излиза. Британците не са глупави, осъзнават го, колкото и Фараж да им дрънка глупости.https://pbs.twimg/media/B0jeo-uCcAA_eFz.jpg:large
12
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Политическият смисъл ЕС да съществува е Франция и Германия да не се карат, Великобритания да слага юзди на Германия, Франция да не изостава, а всички останали да кротуват под контрол. В този смисъл въпросът е докога британците ще бъдат пазач на германците, жертвайки собствени интереси
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9, сигурен ли си? При условие, че Камерън предоговори условията - да, повече биха остнали, но всички знаем че те няма да се предоговорят. Той няма да успее да договори нищо, и той го знае, и UKIP го знаят, че и имигрантите също. При сегашните условия Out водят с 6-7%, даже последното проучване е отпреди 3 дни. UK си заминават рано или късно, защото те трябва да направят избора си, или да се обвържат с ЕС по-здраво и завинаги, или да си ходят. ЕС няма да се промени заради тях, и не му пука никак.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EVROPEISKIAT SAUZ E KOLONIA NA USA I TAKAVA SHTE SI OSTANE ,NO RUSIA SHTE GI PROMENI .VSICKI V EVRAIZIISKI SAUZ.
9
0
 
3
 
! Отговори
stan преди 9 години
Do nomer 4.znaej li kolko mnogo paricki pra6tat rsbote6tite v cujbina balgari?miliardi vsyaka godina.cisticki neopetneni paricki
8
4
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До 7По последни проучвания, 61% от британците са за оставане, 39% за излизане от ЕС. Това е най-високият ръст на одобрение за последните 25 години в така нареченото UK. Камерън и Фарадж да внимават какви ги дрънкат, че популистите виреят толкова дълго, колкото и лъжите им.
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разпад и унищожевние на ЕС. Давай Адолф Меркел, ПО-БЪРЗО!!!
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия и Франция мечтаят да ги изгонят от ЕС. Не могат да го кажат направо понеже са пудели на САЩ които искат UK да остане в ЕС поради опасността ЕС да стане анти-американски. Германия умело бута UK към изхода и почти са успели. Безумни еврозакони, огромна вноска на UK в бюджета, имигрантите, финансовите регулации...При референдум UK е Out, а такъв рано или късно ще има. Тогава Германия ще стане не само неформален но и формален лидер на ЕС. А ЕС без UK ще е доста по-добро място.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се разпадне това недоразумение ЕС в него ще останат само България и Румъния, щото няма да могат да покрият критериите за излизане.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HA SEGA DA VIDIM NASHITE NESHTASTNIZI KOITO PREDADOHA BALGARIA I ZAMINAHA VAV VELIKOBRITANIA.KOGATO GI IZGONIA OT TAM. VSEKI KOITO ISKA DA SE ZAVARNE V BALGARIA TRIABVA DA PLATI PO 5000 EVRO ZA VSIAKA PREDATELSKA GODINA PREKARANA TAM,V PROTIVEN SLUCAI DA GI TRANSPORTIRAT NA DANOTO ZA HRANA NA RIBITE.
3
1
 
8
 
! Отговори
Луд преди 9 години
Ако използвам термин от футбола това си е жълт картон който по никакъв начин няма да разтревожи Камерън . Големите затова са големи защото винаги успяват да защитят своя интерес . От друга страна обаче ако Брюксел изпълни претенциите на Лондон за самостоятелни политики ще създаде прецедент , а и чиновниците в Брюксел ще изглеждат ненужни. Хм дали локомотива на Европа не е уморен и какви ли ще са последствията.
2
4
 
10
 
! Отговори
.. преди 9 години
Камерън е като Станишев - закрива партията си, от която се оттичат гласове и депутати поради неспособността му да се противопостави на тези които са откачалките в нея с невъзможни идеи:При Камерън това са евроскептиците, които си въобразяват че могат хем да са в Европейската търговска зона, хем не в ЕС. При Станишев това са всевъзможните русофили, генерали и ДС-ари, които си въобразяват че Русия е партньор.Неспособността на лидерите да се противопоставят на тези ги обрича на бавна смърт.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щази и Кгб в действие за моя най голяма радост.Чакаме и Германия скоро в Евразийският съюз.