Няма причина да се свалят санкциите срещу ЕС, заяви Меркел

И според нея изборите в Донецк и Луганск са незаконни
4 ное 2014 15:48,
48
Няма причина да се свалят санкциите срещу ЕС, заяви Меркел
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес недоволство от поведението на Русия към Украйна и заяви, че няма причини за вдигане на европейските санкции срещу Москва, предаде Асошиейтед прес.

Тя каза, че продължава да желае дипломатическо решение на украинската криза, но по думите й събитията от края на миналата седмица показват "колко трудно е дори да се спазват сключени споразумения, ако погледнем незаконните избори".

Русия подкрепи състоялите се в неделя избори на контролираните от бунтовниците територии в Източна Украйна. Според правителството в Киев и Запада тези избори са в нарушение на мирните споразумения от Минск, припомни агенцията.

"Русия още не съдейства по начина, който бихме желали,особено що се отнася до Луганск и Донецк", каза Меркел в Берлин на конференция, организирана от Съюза на германските работодатели. "Минските споразумения трябваше да бъдат основата. Така че икономическите санкции бяха неизбежни и за момента няма причина за вдигането им", подчерта канцлерът.

В публикувано днес интервю в "Гардиън" и още няколко европейски вестника новият пръв дипломат на ЕС Федерика Могерини казва, че е за санкциите срещу Русия, но си задава въпроса доколко те ще повлияят. По думите й за всички е ясно отражението на санкциите върху руската икономика, но "истинският въпрос е дали те ще станат елемент, който ще промени значително политическия подход на Русия към кризата". Могерини казва, че това е все още "открит въпрос" и отговорът на него трябва да дойде от руските власти, предаде Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
6
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
Варвари,вулгарос,булгарос и други понятия давани от ,,цивилизованата" Римо-католическа и протестанска *** е била духовно по извисена и духовно по чиста.За това и така често е побеждавала във войните със същата тази ***. Справка-Крум Страшни, Симеон Велики, Калоян, Александър Невски, Дмитрий Донски, гражданите Мини и Пожарски, адмиралите Ушаков,Нахимов ,генералите Скобелев,Тотлебен,фелдмаршалите Суворов,Кутузов, Жуков все просветени вурстове са бъхтали като ,,маче в дирек"". Та те така!!!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напред Меркел, само напред! Пък Германия като последва съдбата на Кьонингсберг да се не чудите отде ви е дошло.
28
3
 
5
 
! Отговори
вера преди 9 години
до Мария НестороваНищо лично, ама това вече е върха!...Нямате ли си шефове там дето уволняват?Защо ли изобщо влизам в този сайт?...
27
3
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
ДНЕС МНОГО СТЕ НЕГРАМОТНИ. НЯМАТЕ ЛИ СИ РЕДАКТОР!!?? ЛЕЛЕ СМЯХ
26
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 29Самоуби се, обаче доста руски варвари изтрепа преди това.
25
20
 
1
 
! Отговори
Путлер капут преди 9 години
*** руски скоро ше горите като в Одеса СМЪРТ ЗА РУСКИТЕ ВАРВАРИСМЪРТ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИМ СЛУГИ
24
1
 
15
 
! Отговори
баба пенка преди 9 години
Старческото слабоумие еднаж стовари ли ти се на главата - и край :не знаеш що работиш!
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Няма причина да се свалят санкциите срещу ЕС, заяви Меркел "Мноого вярно!Това е сам да насъпиш мотиката няколко пъти и да не знаеш какви ги говориш!
22
2
 
14
 
! Отговори
ья преди 9 години
Заглавието си е много точно
21
2
 
18
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 9 години
До 25 бениЗаглавието си е абсолютно вярно!! Санкциите дето вурстовете от ЕС измислиха удариха по тях самите и то лошо както и да го погледнеш. А това,че руснаци помагат на други руснаци изпаднали в беда си е чисто руска работа.Най умната политика по въпроса е да не се месим.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хер Мркел, един от Вашите предшественици наложи почти тригодишни пълни санкции само на един руски град - Санкт Петербург по сегашному - и впоследствие се самоуби.Четете историята, майн хер.
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,че досадна работа,едно и също мелите.От друга страна нямате полезен ход,даже дълга на украинците ще платите.Каквито и циркове да разигравате,няма санкции които руснаците да не могат да понесат,въпрос на народопсихология.
18
1
 
9
 
! Отговори
мл. серж. Кантария преди 9 години
Де пак знаме на Райхстага, де ...
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти рупай турски и италиански домати, холандски и китайски чесън, чешки брамборки, испански пъпеши, грозде от Гърция и Турция и всичко,което НРБ произвеждаше--------------------------------Добър съвет, но то го рупа на Сорос, за тия не може да се вреди.
16
2
 
7
 
! Отговори
бени преди 9 години
ПОПРAВЕТЕ СИ ЗAГЛAВИЕТО!!!!
15
2
 
20
 
! Отговори
петков преди 9 години
КЛИМАКСА НЕ ПРОЩАВА
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, кво става с Украйна, бе? Ще плащат ли за газ или няма?
13
2
 
17
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Попитал Иванчо Марийка -знае ли от къде идват децата ?А тя отговорила :" Да -знам от Европейския съюз и от НАТО !!! "
12
2
 
26
 
! Отговори
азззззз преди 9 години
Така е фрау Меркел и брюкселски зелки,наложихте си санкции и нямате намерение да си ги свалите Заглавието е много точно с положението в което се оказа ЕС Самосанкционираха се,самонае*аха се и току виж се самоубили Така е като се дава на некадърници и дуп*давци да управляват ЕС
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, Русия не "съдейства" по начина, по който запада иска. Решиха да се блъскат с руснаците...лош избор..всеки, който е решил да се бута с тях си е тръгвал с пречупен гръбнак, ама историята е да се чете и да се взимат поуки, г-жо канцлер.