Засега нямало да има нови санкции срещу Русия

Съсредоточени сме върху зимата, заяви Меркел
11 ное 2014 17:27,
51
Засега нямало да има нови санкции срещу Русия
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че за момента не се планират по-нататъшни икономически санкции срещу Русия заради Украйна, но изрази недоволство от нарушаването на прекратяването на огъня в Източна Украйна и произвеждането на избори от проруските бунтовници, съобщи Ройтерс.

"Не сме доволни от положението с Минското споразумение, защото големи части от него не се прилагат", заяви Меркел и добави, че прекратяването на огъня и зачитането на украинските граници се пренебрегват.

Тя каза, че ще говори с украинския президент Петро Порошенко и с руския държавен глава Владимир Путин. Меркел се обяви също за разширяване на списъка с лицата със забрани за пътуване в ЕС с новоизбраните представители на сепаратистите в Източна Украйна.

"В момента не се планират по-нататъшни икономически санкции. Ние сме съсредоточени върху зимата и хуманитарната ситуация и как да постигнем истинско прекратяване на огъня", заяви Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zimata ne e pochnala, zatova moje da prodalji do mai
32
1
 
8
 
! Отговори
ivan преди 9 години
tazi ima vid na psihichno bolna -stara ,zbrychkana i stezi lukavi uchichki xaxxa damm kolko e shtastliva na snimkata dali ne e vidyala maimnkata chisto gola kak si razmyata cherniya buzdugan
31
1
 
8
 
! Отговори
к преди 9 години
нема ло да има нови санкции *** то стари има ли, а и не смеете фрау меркел щото иде зима а путин врътне ли кранчето че има стуууд
30
1
 
13
 
! Отговори
Теофил Рилски преди 9 години
Абе, Русия е Русия! Не може толкова могъща политическа сила да бъде шантажирана. Трябва да има разбирателство и уважение между държавите, за да има конструктивен диалог в полза на международното сътрудничество. Конфронтацията не е решение. Само когато има добро отношение и уважение, за да се реши даден въпрос, тогава се изгражда и безусловно необходимото доверие в диалога на политическата сцена, а то пък е единствено възможния път за постигане на съгласието, което е основата за добрия резултат.
29
4
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
Абе, джудженце ти е мозъчето, ама си живееш с него. Ти нещо да си чул за Давит и Голиат? Сигурно не си чул, хората от твоята порода са си доста елементарни и повърхностни, нищо не учат и въобще не се развиват. Вземи и прочети, много интересно и поучително.
28
1
 
21
 
! Отговори
погр ебален агент преди 9 години
Настъпват първите сериозни студове и за да ядоса Русия Пороченко отдава заповед да затворят газопроводите. През нощта го събужда министърът на отбраната и рапортува: Граничните войски са разбити, бомбардирани са повечето големи градове, врагът е в предградията на Киев! Порошенко: Обади се на Обама, докладвай, че поръчката е изпълнена. Най сетне москалите набраха кураж да нападнат. Министърът: Не са москалите, германците са!
27
1
 
17
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
Интересни санкции?!? Резултатът до сега е спадане на германския износ за Русия с 26%, но за сметка на това пък имаме увеличение на стокооборота между Русия и Китай със 7%.Нямаше ли такава поговорка за очи, ...за вежди ли беше;-))
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен18:Ама как ,щом ти си рекъл...
25
2
 
20
 
! Отговори
Сбъркани хора преди 9 години
Боже, тия не забелязват ли, че на Путин ама въобще не му пука за тези западни клошари. Днес на азиатско-тихоокеанския самит обамката гледаше като изтърван, а на снимката го сложиха накрая, в "женския клуб". Да паднеш от смях! Днес Русия подписа с Иран за 8 енергийни атомни блока. А тия еуропейци, ако не им дойде акъла такъв ще го получат, че няма да могат да си съберат частите, които лека-полека започват да поемат по друга посока.Ще си останат сами, пълни с радикали, неонацисти, екстремисти и
24
2
 
18
 
! Отговори
перфидно лицемерие преди 9 години
С присъщото си перфидно лицемерие Меркел не признава ДНР и ЛНР. Същата тази загрижена за човешките права и европейски ценности Меркел, обаче, изобщо не си мръдна пръста, за да прекрати чудовищните престъпления на киевската фашистка хунта в ДНР и в ЛНР - разстрели на невинни старци, жени и деца, убийства, изгаряния на живо, артилерийски обстрел, бомбардировки и всичко останало от програмата за геноцид на цяло едно население.
23
3
 
15
 
! Отговори
конституцията преди 9 години
Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато Обамата започне да се съобразява с конституцията на Германия и престане да подслушва Ангела Меркел!
22
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e,как Меркел няма да се откаже от санкции-икономиката намали темповете,промишлените предприятия негодуват,защото губят многомилионен пазар.във Франция онзи ден земеделците изсипваха продукцията си по Шанзелизе,защото русия е затворила пазарите си за тях-в Европа се надига вълна на недоволство.Обама пък губи щат след щат и вече неговата партия е малцинство в парламента-т.е. не може да прокарва никакви закони.Това са фактите,другото е ала-бала,не Русия,Европа се задъхва
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази отдавна е за затвора.
20
2
 
20
 
! Отговори
fripp преди 9 години
И още за санкциите - от Сахалин до Япония почва строежа на енергомост, тоест, ще бъде пуснат кабел под протока Лаперуза, който ще доставя до 4Гвт ел.енергия на японците. Пак те, Кавазаки, почват строежа на завод за втечнен водород в Магадан, като ел.захранването му ще е руско, а произведения водород ще се изнася за Япония.
19
2
 
28
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
То оставаше жалката Меркел да продължи до говори когато Обама млъкна. Черньото каза че не вижда начин за влияние върху Москва и жалката му сянка с типичната и безличност изтърси" абе я да внимавам сега че ще ни спрат газта пък иде зимата"! А сега е ред на най-долният в пирамидата -Плевньо да запее в тон.
18
2
 
23
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Всъщност до 95% от проектите губят смисъла си. Идеята тук е, че дялът на газа, ползван в Китай за енергия е само 5%. Те искат да го докарат до 30%, за да заменят въглищата, които замърсяват. След сделката за газа от Източен Сибир, вчера се подписаха документите за газ и от Западен Сибир. Към Китай ще тръгнат две тръби с много по-евтин тръбен газ, отколкото втечнен. И този газ е без конкуренция сериозна.
17
2
 
16
 
! Отговори
fripp преди 9 години
"Bloomberg" - щатската комсомолска правда.
16
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До frippтова в комсомольская правда ли го прочете?
15
3
 
38
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Нещо повече - сключват се нови сделки. Словакия например сключи подобна с Русия за доставка на 12 млн. тона петрол годишно до 2029г. Американците пък заявиха, че руските ракетни двигатели РД-108 ще бъдат купувани и след 2019г., когато се очаква да създадат собствени. Япония е предложила проект за газопровод от Сахалин до страната им. С какви санкции плашат страна с почти двойно положително търговско салдо не е много ясно.
14
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те и сегашните санкции му стигат на Путин. Напролет няма да има пари да се обръсне.Да му мислят донбаските талибани как ще карат зимата - ще пият антифриз от танковете и ще се топлят на путиновите обещания за светло бъдеще.