Берлин се обяви за преходно правителство в Сирия

Щайнмайер предложи посредничество
28 сеп 2015 08:42, Елка Василева
30
Берлин се обяви за преходно правителство в Сирия
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: архив, Reuters

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер се обяви за преходно правителство в Сирия и предложи посредничество между привърженици и противници на диалога със сирийския президент Башар Асад, съобщи Франс прес.

Още по темата

"Ако успеем да съберем всички основни играчи в региона, Европа, САЩ и Русия (. . .) под един общ знаменател (. .. ) това означава, че отиваме към съставяне на преходно правителство и това вече би било голям успех", заяви Щайнмайер по германската телевизия АRD.

Асад е важен за прекратяване на огъня в Сирия, но в дългосрочна перспектива мирното бъдеще на страната не може да е свързано с него, посочи германският външен министър, цитиран от ТАСС.

По думите на Щайнмайер ролята на Русия в уреждането на сирийската криза може да се отрази положително на решаването на ситуацията в Източна Украйна. "Надявам се, че сътрудничеството /с Русия/ по въпроса за Сирия ще ни помогне да направим крачка напред в украинския конфликт", каза министърът.

Той обаче не препоръча да се разглеждат действията на Москва за сирийското уреждане в контекста на ситуацията в Украйна. "Аз не бих смесвал тези две неща", добави Щайнмайер, който повтори официалната позиция на Берлин, че санкциите срещу Русия може да бъдат снети само в случай на изпълнение на минските договорености.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали Германия ще реши, какъв вид правителство ще бъде във всяка страна? Нали не сте забравили за резултатите от ВСВ?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей глупост безподобна,тия на запад така и не разбраха ,че точно заради тези режими светът беше сравнително устойчив за добро или лошо и техният просперитет се дължи точно на това,тяхната агресивна икономика със свръхпроизводство срещу затворения тип държавно устройство.Не може чрез тази система цял свят да стане богат,нямаме толкова ресурси,а бедни демокрации няма и ако толкова ратуват за демокрация нека да започнат от ООН където на малките и бедни държави не им се чува гласът.......
16
0
 
5
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Разбира се, че не трябва да се смесва Сирия и Украйна - там президента беше свален на следващия ден, след като тоя беше подписал споразумение с него - егати посредника...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел понеже е на каишка - сега немците правят отчаяни маневри да оправдаят разходите на краварите по свалянето на Асад от власт и създаването на опозизията и последствието:ИД!До нова година коалицията Русия, Иран, Китай и Ирак ще почистят на янките!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Асад е важен за прекратяване на огъня в Сирия, но в дългосрочна перспектива мирното бъдеще на страната не може да е свързано с него, посочи германският външен министър"Откога една страна казва кой е подходящ за една държав2а при положение че е избеан от народа си?
13
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
германия да си гледа бежанците и да не се занимава с посредничество тя доказа на целиясвят що за политици има германия е виновна за трагедията наречена 2 св война сегаще се прави на посредник
12
10
 
1
 
! Отговори
дойчланд преди 8 години
Руската *** дружина изпълзя от дупката и почна да плюе по третата по големина икономика в света. Смешници, това не е Украйна пропагандата ви с ЦРУ не работи тук
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия кога ще има независимо от САЩ правителство отстояващо интереса на германския народ!
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швабите пак се оплетоха. Не им стига Волксваген и бежанците, ами тръгнали сега кусури да търсят у Сирия. Първа Световна грешка и Втора Световна грешка не ви ли стигна, че сега драпате към Трета?
9
2
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
Тия шваби са крале по подпалване на Европа и въвличане на целия свят.Такива ги забъргват,много са способни.Аман.
8
3
 
24
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Тия явно не искат да приемат, че всяко "инсталирано" (разбирай "и натрапено") от вън правителство, ще повтори историята в Либия и Ирак. Качените с чужда воля марионетки, позволяващи на чужди държави и корпорации на воля да грабят и се разпореждат с държавата, на която са натрапени, не е решение на положението там. Или пък искат да стане така? Е, тук веднага възниква въпросът: Кому е изгодно?. Ами хич не е трудно да се досетим, колкото и за *** да ни смятат...
7
2
 
23
 
! Отговори
вЛАДИ преди 8 години
Какво пре ходно правителство ве? На ли и ние имаме пре ходон правитеслтво у Българиа, па сме зле. Да ли не ни мамят?
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германският дембел следва ясно инструкциите на господарите си от ЦРУ и дрънка отрано своите мечти по Изтока. Тя рибата е в морето (победата над ИД), а той вече планове крои как Асад няма да е на власт. Кой му дава право на тоя дембелин, заедно с престъпниците от САЩ, да свалят правителства и да разрушават държави ?!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очакваме и *** да не закъснее ---------------*** сега ще бори бедността по заръка на ООН
4
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Асад е законно избран президент и само народа на Сирия има право да реши кой ще ги управлява.
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слугинажа на пиндостан демонстрира солидарност с генералната линия и организира масовост. Очакваме и *** да не закъснее да извиси гласец. И външния и той.
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва Щайнмайер и Камерън са си ср*ли в устата. Как пък така лаят в един и същи тон - кой им пробута песничката за преходно правителство с участието на Асад??? Мръсни гадове - казанът за тях се подгрява и ги чака.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е войната в Сирия да приключва