Меркел: Преговорите с Турция са с неясен изход!

Канцлерът убедена, че трябва да се запазят свободните граници
12 мар 2016 07:36, Петя Славова
117
Меркел: Преговорите с Турция са с неясен изход!
Снимка: архив, Reuters
Преговорите за влизане на Турция в ЕС са процес с неясен резултат, който ще отнеме много време, каза германският канцлер Ангела Меркел в интервю, публикувано във вестник "Берлинер цайтунг" и цитирано от ТАСС.
 
"Процесът на преговори за присъединяване на Турция се движи, но резултатът му не е определен. Ние сме далече от закриването на важни глави от преговорите", казва Меркел, цитирана от БТА. "Не е изяснен, например, кипърският въпрос", добавя тя.
 
Според нея Турция сама е заинтересувана от уреждането на миграционната криза."Ако ние, 500 млн. европейци, подкрепим по този въпрос 70-милионна Турция, приела 2,7 млн. бежанци, в продължение на няколко години, предоставяйки й общо 6 млрд. евро, то това би бил справедлив баланс на интересите", смята Меркел.
 
Канцлерът посочва, че целта при решаването на бежанския проблем в Европа "трябва да стане запазването на свободата на движение на хора и стоки вътре в ЕС, с която вече свикнахме и която ни е изгодна. Именно това, а не едностранни национални действия, представлява отговорно решение", подчертава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
Mu преди 8 години
Българските медии, трябва да предприемат инициативата , в цяла Европа да спрат всякакви публикации на Мерккел свързани с мигрантите. Тя налага терор на Европа с лудите си идеи. Тя ежедневно ни изнервя и противопоставя .
65
4
 
11
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Ето това е матриархата, Хилари създаде ИД, а Меркел им дава християнски територии, ръкопляскайте сега ***, самп подобни л...а излизат от вашите действия.
64
2
 
16
 
! Отговори
Меркел на съд преди 8 години
Немци свалете Меркел от власт и съд в Хага за престъпление срещу европейските народи.Спрете я защото после век няма да ви стигне да се извинявате и еврейския холокост ще е приказка спрямо това което очаква Европа от деянията на лудата Меркел.
63
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако ние, 500 млн. европейци, подкрепим по този въпрос 70-милионна Турция, приела 2,7 млн. бежанци, в продължение на няколко години, предоставяйки й общо 6 млрд. евро, то това би бил справедлив баланс на интересите"Само двулични и подли личности като турското управление и Меркел измерват стоиността на живота на човека в пари. Долни корумпирани принципи ви проповядват и Турция и САЩ и Европа и Израел.
62
0
 
19
 
! Отговори
Боян Колев преди 8 години
Комсомолката от попска фамилия,следвала в СССР стана(направиха я) нейните роднини талмудистите канцлер на Германия без абсолютно никакъв политически опит!....А познайте кой и дърпа"конците"?...
61
2
 
7
 
! Отговори
FBI преди 8 години
Чудя се Борисов дали знае че този сайт са забранили да се коментира тоест да се изписва България на турски с български букви , Турските власти дали знаят за този скандал в България
60
12
 
5
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 8 години
ЗАРЕЖЕТЕ ТАЯ ДЪРТА И ИЗКУКУРИГАЛА БАБИЧКА!ЕВРОПА ---Е ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ!!ЩОМ АРАБИТЕ ИСКАТ ЕВРОПА---ЕВРОПА ЩЕ ОТИДЕ ПРИ ТЯХ!!!!ДОГОВОРА С ТУРЦИЯ ---Е ПЪРВАТА КРАЧКА.....!!!!!НИМА НЕ РАЗБИРАТЕ------.АСАД И ПУТИН , ИСКАТ ДА СИ ИЗНЕСАТ ПРОБЛЕМИТЕ В ЕВРОПА!!!СИЛАТА НА ЕВРОПА ---Е В ПАРИТЕ , СТОКИТЕ И СВОБОДНИЯ ПАЗАР!!!!ЕС---ТРЯБВА ДА ЗАЛЕЕ СИРИЯ СЪС :--ПАРИ .....--МОДЕРНИ СТОКИ......--СВОБОДЕН ПАЗАР ЗА АРАБСКИТЕ СТРАНИ...ТОВА Е ОТГОВОРА НА ЕС--------ЗА РУСКОТО ОРЪЖИЕ И РУСКИТЕ БОМБИ
59
6
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 8 години
Ми ти сакат ли си бе хвърли ти
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми какво очакваш от бивша партийна секретарка. Комунист бивш няма. Тя ще съсипр най- мощната европейска държава, тъй както БКП и отрочетата и СДС и ГЕРБ съсипаха нашата, която някога по царско време е била най напредналата икономически на балканите. Защо Швейцария е богата и няма мигранска криза, ами рам комунисти никога не са управлявали
57
21
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
НАТО трябва да почне да бомби асадистите, така както руснаците бомбят умерената опозиция.Това е решението на проблема.
56
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам на целия български народ да отдели по една две стотинки от бюджета си ,да съберем некой лев и да купим на Меркел една къщичка в некое забутано странджанско село да си кара там старините без телефон , Жисием ,радио,телевизор и всякаква друга възможна и невъзможна комуникация Ако се пъчи начело на Германия още една две години ще оплеска всичко тотално ,не че и сега вече не мирише .Да оди да пасе пуйки и да сади пипер ,зер спокойствие на старини
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига глупости, защо всички ни натрапват колко сме бедни, колко е безнадеждно всичко и т.н. Ако си мисли човек че е болен и здрав да е бил пак ще се разболее. В Африка и Турция живеели по добре, ми който иска да заминава при Ердоган или Могаве, аз не мисля че при тях се живее по добре. Пък и официалната класация на ООН също е на моето мнение. Проблема е че в момента ние европейците нямаме силни политици с ясна визия има само бюрократи в Брюксел следващи вече написани правила и папагали от ГЕРБ
54
1
 
13
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
До коментар 61. Не омърсявай Българският флаг редом с турския.Нямаш си и най-малка представа какво навеждане го чака Ердоган.А на баба Меркел ще кажа-защо дава пари като още нищо не е ясно?
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 753Не ве ти си мисли квот си искаш. Фактите са важни, а не мнението на г-н никой, който никога не излизал от Анадола.
52
2
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Ердоган подготвя Турция по модела на Севернокорейския социализъм,еднолично управление Сталинизъм и избиване на неудобните болшевизъм.Скоро кадъните ще носят бурки и ще забравят що е Версаче и педикюр..
51
0
 
9
 
! Отговори
боян преди 8 години
Напишете в ютюб angela merkel snake dance и вижте за какво става въпрос...И чакаме тази да решава съдбата на гeйропа
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода на кюрдският народ и култура в Турция,Сирия,Иран, Ирак и СА.Ние от североизточна България сме кюрди,разселени от Османлиите ,защото винаги сме били избивани и подтискани.Време е да бъдем подкрепени от световните политици и да си имаме държава Кюрдистан.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 753Ами да ми кажеш че не се сещам коя от двете държави Турция, или България са в границите на ЕС и коя стои наведена и се моли за някоя троха от цивилизована Европа.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Желанието на Кери за намеса го скарало и с вицепрезидента Джо Байдън. И той бил принуден да каже на държавния секретар:"Джон, помниш ли Виетнам? Помниш ли как започна?"Кери е ветеран от Виетнамската война.Поведението на Обама в Сирия му навлякло критики и от световните лидери. Според френския премиер Манюел Валс решението за ненападение "създало чудовище" в арабската република. А престолонаследникът на Абу Даби обявил за "ненадежден" президента на САЩ.
47
1
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Същевременно през последната година на Обама му писнало от призивите на Джон Кери за нови удари в Сирия. Те трябвало да бъдат насочени срещу специфични цели на режима на Асад и опит да бъдат избегнати много цивилни жертви. Президентът обаче се съпротивлявал.Най-накрая на среща в Пентагона на Националния съвет за сигурност Обама заявил, че само шефът на военното ведомство трябва да му дава предложения за военни действия. Това било порицание за Кери, отбелязва The Atlantic.