Шофьор на такси казал къде са се крили атентаторите

Съобщил на властите в Брюксел откъде е взел пътниците си
23 мар 2016 07:32,
10
Шофьор на такси казал къде са се крили атентаторите
Снимка: RTL

Таксиметровият шофьор, който е откарал тримата терористи на летището в Брюксел, е казал пред разследващите откъде е взел пътниците си, което е накарало властите да проведат обиск в резултат на взривовете, предаде CNN, позовавайки се на запознати с разследването американски официални представители.

Още по темата

Шофьорът разпознал мъжете на снимките от охранителните камери на летището. Той казал още на разследващите, че мъжете не му позволили да пипа багажа им, пише "Фокус".

По-рано кметът на община Завентем обяви, че атентаторите са носели бомбите в куфари на колички.

"Те са пристигнали с такси и са носили куфари, в които са били бомбите. Поставили са куфарите на колички. Първите две бомби са избухнали. Третият също е поставил куфара си на количка, но вероятно е изпаднал в паника и бомбата не е избухнала", каза кметът, цитиран от Франс прес.

Белгийската федерална прокуратура също спомена за трима нападатели, от които само третият е жив и е активно издирван, добавя АФП.

Белгийските власти търсят мъжа, чиято снимка бе разпространена днес като заподозрян за атентата на брюкселското летище "Завентем", предаде Ройтерс. Снимката е от камерите за наблюдение. Мъжът с шапка и светло яке върви с още двама заподозрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Медии преди 8 години
Полицаите са заспали,но журналята дават пълни подробности за хода на следствието,за да могат камикадзетата да си водят бележки и да не допускат повече такива грешки.Не трябва преди атентат да си бил в арабски ресторант,защото ако пръднеш и замиришена марокански боб,веднага ставаш подозрителен.Да не се ядат пици в големи количества.Всички камикадзета да се явяват на работа бръснати,парфюмирани и изрусени,с купенна черно руски паспорт.Пироните в бомбите да не са от камилски подкови...
6
0
 
3
 
! Отговори
SAFC преди 8 години
Някой може ли да ми каже защо ръкавица на едната ръка защо е подозрително?
5
4
 
21
 
! Отговори
Жони преди 8 години
Извинявайте ама, погледнете ги тези, 3ма мръсни арабели, с големи черни куфари и ръкавици на едната ръка! Е*** ти и нивото на защита, тези ако ги пропуснеш!Контрольорите в градския се маскират по-добре!
4
2
 
10
 
! Отговори
Qzeka преди 8 години
Аз обвинявам наш'те милиционери...ама и тея там са големи заспалци.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойде време америка да даде зелена светлина на Япония да пусне една от техните бомби да изтреби талибаните до крак
2
36
 
8
 
! Отговори
Фитил Ибн Ал Джепане преди 8 години
Два куфара с експлозив и само 14 убити?Некадърници!
1
3
 
53
 
! Отговори
Шишо преди 8 години
НАТО и службите на ЕС са толкова силни и организирани, че ако не е Шишо бакшишо, ще хванат Михаля