Меркел ще се среща с 15 европейски лидери

Разговорите са преди срещата на върха на ЕС
19 авг 2016 19:21, Анисия Иванова
5
Меркел ще се среща с 15 европейски лидери

Германската канцлерка Ангела Меркел предприема следващата седмица поредица от срещи с 15 европейски лидери за шест дни преди важната среща на върха на Европейския съюз за предизвикалите шок планове на Великобритания да напусне общността, предаде ДПА.

В понеделник Меркел пътува за Италия, където ще разговаря с италианския министър-председател Матео Ренци и френския президент Франсоа Оланд, а сред обсъжданите теми освен Брекзитът ще бъдат конфликтът в Сирия и бежанската криза в Европа.

Тримата ще се срещнат на остров Вентотене, където един от основоположниците на ЕС Алтиеро Спинели пише манифест за обединението на Европа, докато е в изгнание там по време на Втората световна война. Те ще дадат пресконференция от италианския самолетоносач "Джузепе Гарибалди" в Средиземно море, заяви правителството на Италия.

Германският правителствен говорител Щефен Зайберт каза, че в сряда и четвъртък Меркел планира да посети Естония и Чехия за разговори преди срещата на върха на ЕС на 16 септември в Братислава, където се предвижда да се съберат лидерите на 27 страни от ЕС - Великобритания няма да участва, след като на референдум през юни шокира европейските си партньори с решението да напусне общността.

На 26 август канцлерката възнамерява да пристигне във Варшава за среща с Вишеградската четворка, в която влизат Полша, Чехия, Словакия и Унгария. По-късно същия ден тя трябва да се завърне в Германия за разговори с министър-председателите на Холандия, Швеция, Финландия и Дания в замъка Мезеберг край Берлин. На 27 август се предвижда Меркел да се срещне в Мезеберг с лидерите на Словения, България, Австрия и Хърватия. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: срещиМеркелЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще им каже? "Извинявайте, че за няколко години съсипах всичко градено от другите преди мене и от вашите предци, но сега искам от вас и вие да се изкъкате на малкото останало пометено"...Разруши близкия изток и северна африка, смаза Европа, обърна развитието на Русия и нейните партньори, попиля бъдещето на няколко поколения и похарчи миналото и постиженията на още няколко. Какво има да казва още тая? Тая е най - явното доказателство, че от жена водач не става.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна откачалка, цъкаща бомба.Трябва да се забрани на селяндуркода се среща с нея. В качеството сина какво ще прави подобни срещи?На европейски монарх с васалите си ли?
1
1
 
12
 
! Отговори
джингиби преди 7 години
Кравата ще ги натиска да вземат част от ислямистите в страните си. Нашият муйковец няма да спре да повтаря- я, яя, яя, вундерба!