Меркел съжалява за решението на наследницата си, но разбира

Самата Каренбауер остава министър на отбраната
11 фев 2020 10:46,
35
Меркел съжалява за решението на наследницата си, но разбира
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че съжалява за решението на председателя на Християндемократическия съюз(ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер да не се кандидатира за канцлерски пост на следващите избори през 2021 г. и в скоро време да се оттегли от длъжността лидер на тази партия, предава ТАСС.

"Уважавам това решение и го взех предвид. Съжалявам и разбирам, че не беше лесно за нея", заяви Меркел на съвместна пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан.

Още по темата

Лидерът на ХДС заяви по-рано, че няма намерение да се номинира за канцлер на следващите парламентарни избори в Германия през 2021 г. и добави, че скоро ще подаде оставка като лидер на партията.

Вчера Анегрет Крамп-Каренбауер потвърди, че няма да се кандидатира за канцлерския пост на федералните избори през следващата година, предава Reuters.

Тя добави, че ще остане председател на партията докато не бъде намерен друг кандидат.

Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи на пресконференция, че ще остане министър на отбрана до края на есента на 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
С излизането на ЮК от съюза, Франция остана единствената ядрена сила в общността. Това и дава право да оспори лидерството на Германия, въпреки че икономически не са равни. Особено с Макрон, начело на Франция, самовлюбен и неуравновесен, Германия не я чакат добри времена. Кой би искал да седне на канцлерския стол и да хване горещия картоф - след десетина година Германия - ислямска република? Ще излезе ли Германия от колониалното си подчинение на САЩ? Иначе загива.
12
0
 
2
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
хА,биха й дузпата на Каренбауер ,тя е русофобка и бизнеса в Германия няма да позволи да се развалят отношенията между Германия и Русия.А аз мислех,как не видя Меркел тази мадам Каренбауер ,че ни й последовател на политиката й и защо я наложи,но всичкО си дойде на место.Нали не сте чак долкова наивни,че тя по собствено желание се е отказва от канцлер на Германия!?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия благоденства и всяка година отчита излишъци от десетки милиарди евро. Останалите? Тяхната роля е да си трайкат и да купуват германски коли, перални, печки, лихви към немки банки и т.н. докато трупат дългове. Няма значение кой ще наследи Меркел. Схемата ще остане същата.
10
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
всички ще бягат от наследството на меркел съсипа германия и света с тези бежанции сега никои не иска да е канцлер много проблеми и все трудни за решаване
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла Европа мрази Франция. Британците също ги мрази цяла Европа, но поне ги уважават. Франция трябва да се присъедини към братчетата си САЩ и Великобритания ако иска да има роля в 21 век. В Европа никога няма да имат думата и ще се спихнат до треторазрядна държавичка. Европа е Германска. Свещенна Римска Империя на Германската Нация. Или приемаш фактите и правиш нещо по въпроса или си оставаш колаборационист. Америка им даде алтернатива.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И децата знаят кой е лидера и хегемона на Европа. Когато канцлерината се среща с Борис Джонсън, Меркел казва на Макрон да им донесе по едно кафе, докато преговарят. Макрон е "лидер" само пред медиите. Германците са го пуснали да се изявява пред медиите колкото да не ги боли французите толкова много, че са втора цигулка. Тръмп предложи на Макрон Франция да излезе от ЕС срещу привилегии, но Макрон му отговори: не мога, леля Меркел ще ми се скара, ще ме напляска и няма да ми даде сладолед! ;(
7
2
 
15
 
! Отговори
Щрак преди 4 години
Снимката е уникална.Меркелица гледа както Т. Живков от пленум на 10 ноември 89г
6
3
 
14
 
! Отговори
Жеко куршума преди 4 години
Масово в държавите от Западна Европа министрите на отбраната са жени. Това обяснява много неща.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето начин Меркел да остане.Разбра че Тръмп ще го преизбират и тя ще остане.Инак ЕС приключва до две години.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето начин Меркел да остане.Разбра че Тръмп ще го преизбират и тя ще остане.Инак ЕС приключва до две години.
3
5
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
лъснаха им гъзягите на немските корупмпета, само че за нас е късно. до 10 години ще ни заличат и от картата или ще ни зачеркнат и ще напишат от горе - СМЕТИЩЕ. *** добре се справя със задачките от ХДС и фондацийките.
2
2
 
16
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Хайде , госпожа и ти си тръгвай.По слаб политик сте и от Хонекер.Историята , ще ви забрави
1
3
 
14
 
! Отговори
42334 преди 4 години
Тая бабушка нали уж приключва с политиката? За какво още взима решения? Още не може да се примери, че има по-кадърни жени от нея способни да управляват Маншафта?