140 души са евакуирани заради пожара в Хамбург

Все още не може да се каже точно колко опасна е ситуацията
9 апр 2023 21:20, Нели Христова
6
140 души са евакуирани заради пожара в Хамбург
Снимка: БГНЕС

Два склада пламнаха тази сутрин в Хамбург. Пожарната служба предупреди за опасност от димни газове и химически компоненти във въздуха, който се диша по време на пожара в квартал Ротенбургсорт, а 140 души бяха евакуирани спешно.

Полицията и пожарната в германския град Хамбург предупредиха местните жители за възможни опасни токсини във въздуха, след като рано в неделя избухнаха пожари в няколко склада.

Около 140 души са били евакуирани и все още не може да се каже точно колко опасна е ситуацията, заяви говорител на полицията.

Говорител на пожарната служба заяви, че са намалили донякъде нивото на заплаха, въпреки че по обяд пожарът все още е горял, а хората трябва да останат на закрито със затворени прозорци.

Властите съобщиха, че пожарът е започнал около 4 ч. сутринта в Ротенбургсорт, само на няколко километра югоизточно от центъра на Хамбург, и че облакът дим се движи в посока към центъра на града.

Множество полицаи, пожарникари и други служители на спешна помощ са били на мястото на инцидента, докато гъстият облак тъмен дим се е издигал нагоре.

Говорителят на полицията заяви, че в резултат на това небето е потъмняло, но заради метеорологичните условия е трудно да се определи какво е количеството на дима в облаците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: хамбургпожаревакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-интересното е защо не се съобщава с какво са били пълни складовете.
5
5
 
3
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Кипи небивала радост в редовете на фатмациистаршинки от времето на Яшар Замфирко - правешкия овчар:) 140 души "били евакуирани"! Само днес в София имаше три пожара, ама не съобщиха броя на евакуираните, щото се иска организация, ред, прецизност! Да не говорим, колко угро-фино-монголоиди са били денацифицирани и изпратени при Кобзон:)
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами той тероризма бил заразен
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудо, много взеха да се палят.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде в западния свят се виждат пожари в заводи за преработка на храна и химическиотравяния на водоизточници за питейна и вода заземеделие.
1
2
 
13
 
! Отговори
Там преди 1 година
Горят "Леопардите" за Украйна.